Szendvicskrém receptek

-
gastro érdekesség, 2021.12.09.

Szendvicskrém receptek

A hétköznapi rohanás során nem könnyű változatosan étkezni. Ha szeretnénk új ízeket kipróbálni, egészséges és finom ételeket enni, akkor nem lőhetünk mellé, ha valamilyen zöldség alapú szendvicskrémmel kísérletezünk.


A mindennapok során, akár iskolába, akár munkában megyünk, az egyik legkézenfekvőbb étel, amit választhatunk, a szendvics. Egyfelől mert nagyon gyorsan elkészül, másfelől számtalan módon variálhatjuk a kedvünkre. Ha azonban már unjuk a felvágott, sajt párosítást, esetleg vegetáriánus étrendet követünk, és valami új alternatívát keresünk, próbáljunk ki valamilyen zöldséges szendvicskrémet.

Szendvicskrém recept: klasszikus padlizsánkrém

Az egyik legkézenfekvőbb ötlet a padlizsánkrém, hiszen finom, egészséges és szuper gyorsan elkészül. A padlizsánon kívül szükség van még olívaolajra, hagymára, sóra és borsra.

Elkészítés:

  1. Első lépésként a padlizsánt vágjuk ketté és sózzuk be, majd néhány perc után mossuk le távozó levet.
  2. Ezután lefelé fordítva a tepsibe, olajozzuk meg, majd pedig süssük puhára.
  3. Egy kanál segítségével szedjük ki a megsült belsőt, és hagymával, sóval borssal és egy kisolajjal turmixoljuk össze. 

Szendvicskrém recept: őszi sütőtökkrém

Az mostani időszak egyik legkedveltebb növénye a sütőtök. Nem véletlenül, hiszen sárga színével, jellegzetes illatával és finom ízével igazi őszi hangulatot képes varázsolni. Számtalan különböző módon fogyaszthatjuk, megsütve, levesként, vagy éppen kenyérre kenve.

Hozzávalók: sütőtök, fokhagyma, hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, chili.

Elkészítés: 

  1. A megtisztított, megmosott és meghámozott sütőtök szeleteket sütőben puhára sütjük.
  2. Miután kihűlt egy botmixer segítségével lepürésítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, olajat és a fűszereket.
  4. Ízlés szerint használhatunk egyéb ízesítőket is, például bazsalikomot, oregánót vagy kakukkfüvet.

Szendvicskrém recept: vitaminbomba céklakrém

A cékla azért is jó választás, mert szintén szezonális zöldség ősszel és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind segíti a szervezet megfelelő működését. A belőle készült krém egyfelől finom, ráadásul a színe miatt még igen mutatós is. Céklán kívül szükség van még olívaolajra, sóra, borsra, köményre, citromlére és fokhagymára.

  1. Legelső lépésként a céklákat alaposan megmossuk és megpucoljuk, majd felszeleteljük.
  2. Egy zacskó vagy tálba téve összekeverjük egy kevés olajjal, sóval, borssal.
  3. A sokhagymaszeletekkel együtt sütőben készre sütjük.
  4. Ezután turmixgép segítségével pépes állagot készítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket és a citrom levét is.
  5. Ha nem érezzük elég krémesnek a végeredményt, keverjünk hozzá egy levés joghurtot.

Szendvicskrém recept: csodás brokkolikrém

Szerencsére számos olya zöldség van, ami nemcsak levesként, hanem szendvicsre kenve is tökéletesen megállja a helyét. A brokkoli is ilyen, a belől készült krém pedig azért szuper, mert rendkívül tápláló. Szuper egyszerű elkészíteni, a hozzávalók a brokkolin kívül: tejföl, petrezselyem, fokhagyma, só és bors.

  1. Elsőként a megmosott rózsáira szedett növényt puhára főzzük.
  2. Egy edényben botmixer segítségével pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a tejfölt.
  3. Ízlés szerint ízesítjük és már fogyaszthatjuk is.

Guba Márti

Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

A tavaszi fáradtság sokaknál jelentkezik, ezért az immunrendszerük megerősítésére törekszenek. A RedPower funkcionális gyógynövényitalok kitűnő választásnak bizonyulnak ebben az évszakban, hiszen segítenek feltölteni a tél végi vitaminraktárakat, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

gastro érdekesség, 2024.03.26.

"narrow"
Gear.svg