Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
A hétköznapi rohanás során nem könnyű változatosan étkezni. Ha szeretnénk új ízeket kipróbálni, egészséges és finom ételeket enni, akkor nem lőhetünk mellé, ha valamilyen zöldség alapú szendvicskrémmel kísérletezünk.
A mindennapok során, akár iskolába, akár munkában megyünk, az egyik legkézenfekvőbb étel, amit választhatunk, a szendvics. Egyfelől mert nagyon gyorsan elkészül, másfelől számtalan módon variálhatjuk a kedvünkre. Ha azonban már unjuk a felvágott, sajt párosítást, esetleg vegetáriánus étrendet követünk, és valami új alternatívát keresünk, próbáljunk ki valamilyen zöldséges szendvicskrémet.
Az egyik legkézenfekvőbb ötlet a padlizsánkrém, hiszen finom, egészséges és szuper gyorsan elkészül. A padlizsánon kívül szükség van még olívaolajra, hagymára, sóra és borsra.
Elkészítés:
Az mostani időszak egyik legkedveltebb növénye a sütőtök. Nem véletlenül, hiszen sárga színével, jellegzetes illatával és finom ízével igazi őszi hangulatot képes varázsolni. Számtalan különböző módon fogyaszthatjuk, megsütve, levesként, vagy éppen kenyérre kenve.
Hozzávalók: sütőtök, fokhagyma, hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, chili.
Elkészítés:
A cékla azért is jó választás, mert szintén szezonális zöldség ősszel és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind segíti a szervezet megfelelő működését. A belőle készült krém egyfelől finom, ráadásul a színe miatt még igen mutatós is. Céklán kívül szükség van még olívaolajra, sóra, borsra, köményre, citromlére és fokhagymára.
Szerencsére számos olya zöldség van, ami nemcsak levesként, hanem szendvicsre kenve is tökéletesen megállja a helyét. A brokkoli is ilyen, a belől készült krém pedig azért szuper, mert rendkívül tápláló. Szuper egyszerű elkészíteni, a hozzávalók a brokkolin kívül: tejföl, petrezselyem, fokhagyma, só és bors.
Guba Márti
További Gastro magazin cikkek
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
gastro érdekesség, 2025.04.15.
A rizsfőzés tudománya
2025.04.30.