Szendvicskrém receptek

-
gastro érdekesség, 2021.12.09.

Szendvicskrém receptek

A hétköznapi rohanás során nem könnyű változatosan étkezni. Ha szeretnénk új ízeket kipróbálni, egészséges és finom ételeket enni, akkor nem lőhetünk mellé, ha valamilyen zöldség alapú szendvicskrémmel kísérletezünk.


A mindennapok során, akár iskolába, akár munkában megyünk, az egyik legkézenfekvőbb étel, amit választhatunk, a szendvics. Egyfelől mert nagyon gyorsan elkészül, másfelől számtalan módon variálhatjuk a kedvünkre. Ha azonban már unjuk a felvágott, sajt párosítást, esetleg vegetáriánus étrendet követünk, és valami új alternatívát keresünk, próbáljunk ki valamilyen zöldséges szendvicskrémet.

Szendvicskrém recept: klasszikus padlizsánkrém

Az egyik legkézenfekvőbb ötlet a padlizsánkrém, hiszen finom, egészséges és szuper gyorsan elkészül. A padlizsánon kívül szükség van még olívaolajra, hagymára, sóra és borsra.

Elkészítés:

  1. Első lépésként a padlizsánt vágjuk ketté és sózzuk be, majd néhány perc után mossuk le távozó levet.
  2. Ezután lefelé fordítva a tepsibe, olajozzuk meg, majd pedig süssük puhára.
  3. Egy kanál segítségével szedjük ki a megsült belsőt, és hagymával, sóval borssal és egy kisolajjal turmixoljuk össze. 

Szendvicskrém recept: őszi sütőtökkrém

Az mostani időszak egyik legkedveltebb növénye a sütőtök. Nem véletlenül, hiszen sárga színével, jellegzetes illatával és finom ízével igazi őszi hangulatot képes varázsolni. Számtalan különböző módon fogyaszthatjuk, megsütve, levesként, vagy éppen kenyérre kenve.

Hozzávalók: sütőtök, fokhagyma, hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, chili.

Elkészítés: 

  1. A megtisztított, megmosott és meghámozott sütőtök szeleteket sütőben puhára sütjük.
  2. Miután kihűlt egy botmixer segítségével lepürésítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, olajat és a fűszereket.
  4. Ízlés szerint használhatunk egyéb ízesítőket is, például bazsalikomot, oregánót vagy kakukkfüvet.

Szendvicskrém recept: vitaminbomba céklakrém

A cékla azért is jó választás, mert szintén szezonális zöldség ősszel és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind segíti a szervezet megfelelő működését. A belőle készült krém egyfelől finom, ráadásul a színe miatt még igen mutatós is. Céklán kívül szükség van még olívaolajra, sóra, borsra, köményre, citromlére és fokhagymára.

  1. Legelső lépésként a céklákat alaposan megmossuk és megpucoljuk, majd felszeleteljük.
  2. Egy zacskó vagy tálba téve összekeverjük egy kevés olajjal, sóval, borssal.
  3. A sokhagymaszeletekkel együtt sütőben készre sütjük.
  4. Ezután turmixgép segítségével pépes állagot készítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket és a citrom levét is.
  5. Ha nem érezzük elég krémesnek a végeredményt, keverjünk hozzá egy levés joghurtot.

Szendvicskrém recept: csodás brokkolikrém

Szerencsére számos olya zöldség van, ami nemcsak levesként, hanem szendvicsre kenve is tökéletesen megállja a helyét. A brokkoli is ilyen, a belől készült krém pedig azért szuper, mert rendkívül tápláló. Szuper egyszerű elkészíteni, a hozzávalók a brokkolin kívül: tejföl, petrezselyem, fokhagyma, só és bors.

  1. Elsőként a megmosott rózsáira szedett növényt puhára főzzük.
  2. Egy edényben botmixer segítségével pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a tejfölt.
  3. Ízlés szerint ízesítjük és már fogyaszthatjuk is.

Guba Márti

Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

"narrow"
Gear.svg