Szendvicskrém receptek

-
gastro érdekesség, 2021.12.09.

Szendvicskrém receptek

A hétköznapi rohanás során nem könnyű változatosan étkezni. Ha szeretnénk új ízeket kipróbálni, egészséges és finom ételeket enni, akkor nem lőhetünk mellé, ha valamilyen zöldség alapú szendvicskrémmel kísérletezünk.


A mindennapok során, akár iskolába, akár munkában megyünk, az egyik legkézenfekvőbb étel, amit választhatunk, a szendvics. Egyfelől mert nagyon gyorsan elkészül, másfelől számtalan módon variálhatjuk a kedvünkre. Ha azonban már unjuk a felvágott, sajt párosítást, esetleg vegetáriánus étrendet követünk, és valami új alternatívát keresünk, próbáljunk ki valamilyen zöldséges szendvicskrémet.

Szendvicskrém recept: klasszikus padlizsánkrém

Az egyik legkézenfekvőbb ötlet a padlizsánkrém, hiszen finom, egészséges és szuper gyorsan elkészül. A padlizsánon kívül szükség van még olívaolajra, hagymára, sóra és borsra.

Elkészítés:

  1. Első lépésként a padlizsánt vágjuk ketté és sózzuk be, majd néhány perc után mossuk le távozó levet.
  2. Ezután lefelé fordítva a tepsibe, olajozzuk meg, majd pedig süssük puhára.
  3. Egy kanál segítségével szedjük ki a megsült belsőt, és hagymával, sóval borssal és egy kisolajjal turmixoljuk össze. 

Szendvicskrém recept: őszi sütőtökkrém

Az mostani időszak egyik legkedveltebb növénye a sütőtök. Nem véletlenül, hiszen sárga színével, jellegzetes illatával és finom ízével igazi őszi hangulatot képes varázsolni. Számtalan különböző módon fogyaszthatjuk, megsütve, levesként, vagy éppen kenyérre kenve.

Hozzávalók: sütőtök, fokhagyma, hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, chili.

Elkészítés: 

  1. A megtisztított, megmosott és meghámozott sütőtök szeleteket sütőben puhára sütjük.
  2. Miután kihűlt egy botmixer segítségével lepürésítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, olajat és a fűszereket.
  4. Ízlés szerint használhatunk egyéb ízesítőket is, például bazsalikomot, oregánót vagy kakukkfüvet.

Szendvicskrém recept: vitaminbomba céklakrém

A cékla azért is jó választás, mert szintén szezonális zöldség ősszel és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind segíti a szervezet megfelelő működését. A belőle készült krém egyfelől finom, ráadásul a színe miatt még igen mutatós is. Céklán kívül szükség van még olívaolajra, sóra, borsra, köményre, citromlére és fokhagymára.

  1. Legelső lépésként a céklákat alaposan megmossuk és megpucoljuk, majd felszeleteljük.
  2. Egy zacskó vagy tálba téve összekeverjük egy kevés olajjal, sóval, borssal.
  3. A sokhagymaszeletekkel együtt sütőben készre sütjük.
  4. Ezután turmixgép segítségével pépes állagot készítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fűszereket és a citrom levét is.
  5. Ha nem érezzük elég krémesnek a végeredményt, keverjünk hozzá egy levés joghurtot.

Szendvicskrém recept: csodás brokkolikrém

Szerencsére számos olya zöldség van, ami nemcsak levesként, hanem szendvicsre kenve is tökéletesen megállja a helyét. A brokkoli is ilyen, a belől készült krém pedig azért szuper, mert rendkívül tápláló. Szuper egyszerű elkészíteni, a hozzávalók a brokkolin kívül: tejföl, petrezselyem, fokhagyma, só és bors.

  1. Elsőként a megmosott rózsáira szedett növényt puhára főzzük.
  2. Egy edényben botmixer segítségével pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a tejfölt.
  3. Ízlés szerint ízesítjük és már fogyaszthatjuk is.

Guba Márti

Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szendvicskrém receptek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

"narrow"
Gear.svg