A Business Wine hazatalált

-
gastro esemény, 2015.06.04.

A Business Wine hazatalált

Pálinkás bonbon, céklás keksz, somlói olaszrizling, kapcsolatépítés, virágillat – a Business Wine Vigadóbeli eseményén jártunk.


A Business Wine-nak már eddig is jobbnál-jobb állomásai voltak, de úgy véljük, hogy a Vigadóban igazi otthonra talált. Ez nem is csoda, hiszen az épület már a kiegyezés után is magas szintű kulturális, zenei, társasági és közéleti eseményeknek adott otthont. Az elmúlt években történt rekonstrukciónak köszönhetően pedig szinte teljesen visszanyerte egykori pompáját.

 


A májusi rendezvény témája a természet volt. Mind a látványelemek, mind a virágdekoráció különleges harmóniát teremtettek a patinás környezetben. Ráadásul az egyre szélesebb gasztronómiai-, és borkínálat is fokozta a régi és új vendégek hangulatát.

 

 

Sport az üzletben, játék a munkában, tölgyfa chips a hordóban

 


A Business Wine – estek meghatározó pillérei a workshopok, amelyekből ezúttal négy is volt. A részvétel ugyan nem kötelező, de mi nem bántuk meg, hogy végighallgattuk mindegyiket.

 


A Sportlabor kommunikációs igazgatója: Klopfer Csaba, közös pontokat keresett a sportszellem és az üzleti mentalitás között. Olyan témaköröket boncolgatott, mint a jó vezető személye, a siker értelme, a cél meghatározása, a csapatszellem mibenléte és az inspiráció fontossága.

 


Karikás Péter, a Grow Csoport vezető munkatársa a játékok világába vezetett be minket. Megtudhattuk tőle, hogy a számítógépes játékok miként hatnak az Y és a Z generáció viselkedési szokásaira. Azt is ismertette, hogy a gamifikáció, vagyis a játékokban meglévő hasznos elemek és mechanizmusok, hogyan vezethetőek be a munkahelyi környezetbe, valamint a sales és a marketing világába.

 


Varga István, a Business Contact Community ügyvezető igazgatója életszagú példákkal mutatta be, hogy mi a különbség a hagyományos értékesítés és az üzleti kapcsolatépítés között. Részletesen mesélte el azt a folyamatot, ami által az előbbi pejoratív értelmet nyert, utóbbi pedig felszálló ágba került napjainkban.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban Gonda Anna, a Borszakkör borásza elmagyarázta a kézműves és az ipari borelőállítás technológiáját. Külön felhívta a figyelmet a népszerű tölgyfa chips használatra. Annától megtudtuk, hogy a hatását ugyan kedvelik a borászok, de a fogyasztókra nézve megtévesztő lehet ez az eljárás.

 

 

Tökmagos keksz, paradicsomlekvár, szilvapálinkás bonbon


A workshopoknak elkülönített részt és a báltermet igazi kis gasztronómiai sétány kötötte össze. A CSIKOS lekvárok készítője: Kocsis Bálint megszokott minőséggel, hagyományos és új ízekkel készült. Nem tudtuk eldönteni, hogy a levendulás szamócalekvárt vagy a rozmaringos paradicsom chutney-t szeressük jobban.

 


Az Illa alkoholos csokoládéknál szerintünk egyértelműen a szilvapálinkás vitte a pálmát, a Nemmindegy vajas kekszeknél a tökmaglisztből készült, Izgalomra keresztelt, enyhén zöld színű változat, a Vitéz Kürtősnél a viszonylag új, málnás kalács volt a favorit, de a sok édes íz mellett külön értékeltük a szegedi Gellért Major prémium kategóriás sajtjait, és hústermékeit.

 

 

Samsung és a vendéglátóipar

 

A Business Wine kiemelt partnere a Samsung, amely új készülékével a vendéglátóhelyeket célozza meg. A hibriddel mi is találkoztunk a rendezvényen. Az időzítés az egyik leghaszonsabb funkciója, mivel így a heti menü és az ital akciók előre beprogramozhatóak.

 

Ezen felül az “old-school” táblákat, posztereket is ki lehet váltani az RM40D-vel, ugyanis a sablonok között bőséggel találhatóak olyanok amelyekkel akár a napi menü, akár az aktuális akciók is megjeleníthetőek házon belül, ami a Samsung tájékoztatása szerint egy kellemes grafikai arculattal megtoldva kifejezetten hasznos, ráadásul alkalmas a vásárlóközönség lojalitásának erősítésére is.

 

 

Bor és kerekasztal


A rendezvény első pillanatától lehetőség nyílt a borkóstolásra. Tokajtól-Szekszárdig több, mint egy tucat boros kiállítót hívtak meg a szervezők. Kiemelt  vendég volt a Somlói Borvidék, ahonnan a miniatűr pincék termékei is helyet kaptak.


Ha valakinek esetleg gondja akadt volna a közvetlen bemutatkozással, kapcsolatépítéssel, akkor a borok oldották a feszültséget. Arról, hogy az üzleti ismerkedés hatékony legyen ezúttal is a BCC gondoskodott. A résztvevők a kerekasztalok között cserélődtek és egy-egy percben ismertették tevékenységüket.


Ismételten jó volt látni, hogy a különböző szektorokból érkező emberek mennyire nyitottak egymásra, és a kerekasztalok után már közvetlenül keresték a másik társaságát. Hazafelé a sok-sok élményen túl illatozó liliomcsokorral távoztunk.

 


 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) A Business Wine hazatalált magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Business Wine hazatalált magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

A tavaszi fáradtság sokaknál jelentkezik, ezért az immunrendszerük megerősítésére törekszenek. A RedPower funkcionális gyógynövényitalok kitűnő választásnak bizonyulnak ebben az évszakban, hiszen segítenek feltölteni a tél végi vitaminraktárakat, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

gastro érdekesség, 2024.03.26.

néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket

Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. A bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek.

gastro esemény, 2024.03.24.

"narrow"
Gear.svg