A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel

-
gastro esemény, 2024.04.25.

A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel

Mi lehetne más a vasárnapi ebéd csúcspontja egy ötcsillagos szállodában, mint a Black Angus Ribeye Steak?


Ismét emeli a tétet a Spago Budapest. Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal várja a Matild Palotában található étterem vendégeit, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban. A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de a minőséget és a tálalást, valamint a fogások nemzetköziségét tekintve magasan túlszárnyalják a megszokott Sunday Brunch kínálatokat.

Látványkonyha, és mennyiség helyett minőség

„A Sunday Brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás” - mesél a koncepcióról Burak Cecen, a szálloda Food & Beverage Igazgatója. „Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az 'all you can eat' kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit nem is engedhetjük meg magunknak és teljesen ki tudjuk küszöbölni, mert a Spago Budapest struktúrája ezt remekül lehetővé teszi. Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest elkötelezett kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan a legfrissebb ételekkel töltik fel a szekciókat.”



Ikonikus fogások reggelire és ebédre

A Spago Sunday Brunch-ról nem hiányozhatnak a reggeli fogások, hiszen sokaknak ez az első igazi étkezése vasárnap. Helyben, frissen készült péksüteményekből és tojásos fogások széles választékából meríthetnek a vendégek, ahol az eggs benedictet sonkával, vagy a híres házilag füstölt lazaccal szolgálják fel, és a buggyantott tojás is figyelemreméltó. Aki pedig ebédelni érkezik, az egy rendkívül széles nemzetközi gasztronómiai kínálattal találkozik. „Kezdhetjük a japán konyhával, a sushi és sashimi kínálattal, melyben a Spago már nagy gyakorlattal bír, hiszen az a’ la carte étlapunk külön szekcióját képviseli sushi menünk, melyet Tetsu Yahagival (a WP Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója) közösen alkottunk meg. Folytathatjuk az olaszosabb antipasti szekcióval, ahol remek helyi sajt, sonka és szalámi választék és további különlegességek várnak. A házi készítésű tészta, pizza és hamburger természetesen elengedhetetlen a Spago esetében, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is ott van a pulton” - sorolja a kínálatot Burak Cecen.

A Spago ikonikussá vált fogásai mellett a frissen szeletelt Black Angus Ribeye Steak minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz. A séf, Szántó István szerint a Rákóczi túrós nemcsak különleges megjelenése, de íze miatt is a vendégek által egyik legkedveltebb desszert, de aki egy könnyedebb, gyümölcsös pohárdesszertre vagy egy csokoládés finomságra vágyik, az is megtalálja a kedvencét.

Az étterem most is arra törekszik, hogy a mennyiség helyett a minőségre helyezze a hangsúlyt, gondosan válogatott alapanyagokat használunk, ahogyan mindig is tesszük” - meséli a séf, majd folytatja “Wolfgang Puck receptúráit követjük, mert az utánozhatatlan Spago élmény minden nap minden szakában ugyanolyan kell legyen a vendégek számára.

A Sunday Brunch borszelekciója a Michelin-díjas sommelier, Rácz Imre gondos összeállításában készült. A Spago Sunday Brunch élmény a gyermekek számára is nyitott, számukra külön gyerekbarát menü szekcióval és szórakoztató programokkal készülnek. 6 éves kor alatt ingyenesen, 12 éves korig pedig féláron vehetnek részt a vasárnapi élmény és gasztronómiai programon.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel magazin cikk? Írd meg véleményed!

A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg