Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér

-
gastro esemény, 2024.03.25.

Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér

A Linzben megrendezett 21. Nemzetközi kenyérversenyen bizonyítottak a magyar termékek, amelyek közül egy aranyérmes és több ezüst- illetve bronzérmes helyezést is kaptak a Vál-Völgye Pékség prémium termékei.


Díjnyertes a magyar kenyér!

Noha sok helyen még ma is prekoncepciók élnek a magyar termékek iránt, most itt az újabb bizonyíték arra, hogy nemzetközi szinten is van helyünk prémium termékek piacán.

Aranyérmes lett a vadkovászos burgonyás kenyerünk, ezüst érmet hozott el a vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér és a teszttermékünk, a kakaós kalács, amit csak most vettünk fel a kínálatunkba. A kakaós csigánk is szépen teljesített a versenyen, ezzel a bronzérmet hoztuk el” - mondta el Kenéz Krisztián, a Vál-Völgye Pékség kereskedelmi igazgatója, aki azt is elárulta, a cég első ízben vett részt a nemzetközi megmérettetésen.

A linzi kenyérversenyen elért eredmény azért is számít nagyon rangos elismerésnek, mert az Osztrák Pékszövetség rendezi, a zsűri pedig a legrangosabb gasztronómiai szakemberekből áll. Az ítészek úgy kóstolják végig a termékeket, hogy csak a kategóriát tudják, az előállítóját azonban nem, így az állag, illat és íz alapján döntenek.

sokmagos tönkölykenyér

Szatmári szilva és autentikus alapanyagok

A Vál-Völgye Pékség termékei négy éve vannak jelen a hazai prémium péktermékek palettáján és kizárólag minőségi, egészséges hozzávalókból készülnek. A péktermékek elkészítésekor alapkritérium, hogy a legminőségibb és legautentikusabb alapanyagok kerüljenek bele, így a lekváros párnába például szatmári szilva kerül. A cég főként a négy- és ötcsillagos szállodák és éttermek számára szállít, termékeiket pedig kizárólag fagyasztással tartósítják. A pékség hamarosan nyit a nemzetközi piac felé is.

A tavalyi, londoni Great Taste Awards-on a pisztáciás csigánk nyert aranyérmet, ami azért is különleges, mert kelet-európai cégnek ezen a versenyen még nem sikerült aranyérmet elhoznia. A mostani díjeső is megerősítette bennünk, hogy idén nyissunk a nemzetközi piac felé, ahol szintén a prémium kategóriájú hoteleket és éttermeket célozzuk majd meg” - tette hozzá Kenéz Krisztián.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg