Budapest és Hollywood találkozása

-
gastro esemény, 2024.04.26.

Budapest és Hollywood találkozása

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát


Az év legexkluzívabb, vörös szőnyeges eseményére készül a Matild Palota, ahol a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait ünneplik. Azokat, akik kitörölhetetlen nyomot hagytak a nemzetközi filmművészet színpadán. A május 10-én megrendezésre kerülő exkluzív rendezvényen pedig ki más főzhetne, mint a híres séflegenda, a világ 10 leggazdagabb séfjének egyike, Wolfgang Puck, aki idén immáron 30. éve készítette el a világ leghíresebb filmipari díjátadója utáni bál teljes menükínálatát, és akinek Európában először Budapesten, a Matild Palotában nyílt étterme.


A Matild Palota is az innováció és a hagyomány jegyében lép most, amikor megrendezi első vörös szőnyeges eseményét, melyre a a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait hívta meg kiemelt vendégként. „Közeleg szállodánk harmadik születésnapja és szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni. A Matild Palota mindig is az exkluzivitásra törekedett és ugyan mi lehetne izgalmasabb annál, mint egy olyan vacsora, mely a világ legimpozánsabb aranyszobrához köthető? Mióta itt élek Magyarországon én is követem a magyar filmipar bámulatos nemzetközi teljesítményeit és Wolfgang Puck kapcsán adta magát a dolog, hogy ezt most méltóképpen meg is ünnepeljük.” -  mondta Selim Ölmez a szálloda igazgatója.

A 2024 május 10-én megrendezésre kerülő Red Carpet eseményen Wolfgang Puck és a Spago Budapest Szántó István executive chef által vezetett magyar csapata elhozza a nemzetközi gála fogásainak legjavát és a Hollywood-i csillogást Budapestre.

A gasztronómiai csapatot a helyszínen tovább erősíti Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója, Della Gossett a Wolfgang Puck Fine Dining Group cukrászséfje és Wolfgang Puck fia, Byron Puck, aki készen áll arra, hogy a  Puck birodalom örökségét folytassa. Igazi sztárparádé lesz tehát nem csak a vendégek, de a gasztronómiai csapat tagjai között is.

Tetsu Yahagi

A két évvel ezelőtti aranyszobros gálán, melyen Szántó István executive séf is a Hollywood-i csapatot erősítette 2 magyar ételt prezentálva, összesen 100 séf készített 15 000 tál ételt az 1500 fős vendégseregnek.
Szántó István

Bár május  10-én a Spago Budapestben ennyien nem fognak elférni, de még bárki bebiztosíthatja a helyét, ha egy estére Hollywood-ban szeretné érezni magát!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Budapest és Hollywood találkozása magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Budapest és Hollywood találkozása magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg