Budapest és Hollywood találkozása

-
gastro esemény, 2024.04.26.

Budapest és Hollywood találkozása

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát


Az év legexkluzívabb, vörös szőnyeges eseményére készül a Matild Palota, ahol a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait ünneplik. Azokat, akik kitörölhetetlen nyomot hagytak a nemzetközi filmművészet színpadán. A május 10-én megrendezésre kerülő exkluzív rendezvényen pedig ki más főzhetne, mint a híres séflegenda, a világ 10 leggazdagabb séfjének egyike, Wolfgang Puck, aki idén immáron 30. éve készítette el a világ leghíresebb filmipari díjátadója utáni bál teljes menükínálatát, és akinek Európában először Budapesten, a Matild Palotában nyílt étterme.


A Matild Palota is az innováció és a hagyomány jegyében lép most, amikor megrendezi első vörös szőnyeges eseményét, melyre a a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait hívta meg kiemelt vendégként. „Közeleg szállodánk harmadik születésnapja és szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni. A Matild Palota mindig is az exkluzivitásra törekedett és ugyan mi lehetne izgalmasabb annál, mint egy olyan vacsora, mely a világ legimpozánsabb aranyszobrához köthető? Mióta itt élek Magyarországon én is követem a magyar filmipar bámulatos nemzetközi teljesítményeit és Wolfgang Puck kapcsán adta magát a dolog, hogy ezt most méltóképpen meg is ünnepeljük.” -  mondta Selim Ölmez a szálloda igazgatója.

A 2024 május 10-én megrendezésre kerülő Red Carpet eseményen Wolfgang Puck és a Spago Budapest Szántó István executive chef által vezetett magyar csapata elhozza a nemzetközi gála fogásainak legjavát és a Hollywood-i csillogást Budapestre.

A gasztronómiai csapatot a helyszínen tovább erősíti Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója, Della Gossett a Wolfgang Puck Fine Dining Group cukrászséfje és Wolfgang Puck fia, Byron Puck, aki készen áll arra, hogy a  Puck birodalom örökségét folytassa. Igazi sztárparádé lesz tehát nem csak a vendégek, de a gasztronómiai csapat tagjai között is.

Tetsu Yahagi

A két évvel ezelőtti aranyszobros gálán, melyen Szántó István executive séf is a Hollywood-i csapatot erősítette 2 magyar ételt prezentálva, összesen 100 séf készített 15 000 tál ételt az 1500 fős vendégseregnek.
Szántó István

Bár május  10-én a Spago Budapestben ennyien nem fognak elférni, de még bárki bebiztosíthatja a helyét, ha egy estére Hollywood-ban szeretné érezni magát!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Budapest és Hollywood találkozása magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Budapest és Hollywood találkozása magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg