Jubilál az Édes Napok – nyereményjáték

-
gastro fesztivál, 2015.09.16.

Jubilál az Édes Napok – nyereményjáték

Szeptember 18-20 között ismét a Budavári Palotában vár benneteket az év legédesebb rendezvénye. Ha szeretnétek belépőt nyerni, akkor játsszatok velünk!


Az Édes Napok csokoládé– és édességünnep Magyarország legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvényen, több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be évről-évre újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit.

 

Az Édes Napok volt az első olyan magyarországi fesztivál és szakvásár, ahol ennek a nemzetközileg is új trendnek hazai résztvevői teret kaphattak. Azóta, ahogy a világon máshol is, az édességek a legmeghatározóbb helyet kapják napjaink gasztronómiájában – legyen az sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt.

 

Az Édes Napokat olyan nemzetközi szaktekintélyek tisztelték meg, mint a londoni csokoládé akadémia alapítói, vagy világhírű svájci manufaktúrák tulajdonosai, mesterei. Az Édes Napokon szakmai és populáris programok tucatjai teszik még színesebbé az édességek áltál egyébként is garantált jó hangulatot. A legédesebb hétvégén évről-évre közismert előadókkal, közszereplőkkel és prominens látogatókkal találkozhattok. 

 

 

Játék!

 

Kattintsatok a Facebook-oldalunkra, osszátok meg a felhívásunkat és írjátok meg kommentben, hogy mi a kedvenc édességetek. A játék 2015.09.17. 24:00-ig tart, eredményhirdetés 2015.09.18-án reggel. A résztvevők között 2 darab napijegyet sorsolunk ki, amelyet a nyertes tetszőleges napon válthat be.

 

 

Péntek délelőtt 11:00 órakor nyitja meg kapuit az 5. születésnapját ünneplő Édes Napok Budapest Csokoládé- és Édességünnep.

 

12:00 Megnyitó ünnepség a Savoyai teraszon

 

Fővédnökök: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

 

 

Péntek – Tradicionális magyar édességek napja

 

MIELE GASZTROSZÍNPAD

 

 

14:00-15:00: Sweetic Csokoládé Manufaktúra – Cake Pop workshop
16:00-17:00: Miele Főzőiskola bemutatja: Babiczky-Pfliegel Dóra – Egészséges nyers kókuszgolyók
17:00-17:30: MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) – Miháldy Kinga dietetikus előadása: Az édességek helye a táplálkozásban
18:00-19:00: Liptai Claudia és a Miele Séfje, Kis Sándor közös bemutatója – Darázsfészek könnyen és egyszerűen
19:00-20:00: Süssünk együtt Kollár Anitával – Rákóczi túrós gluténmentesen


NAGY SZÍNPAD

 

17:30-18:00: “Édesség és Szájhigiénia” előadás és bemutató
19:00-tól: Intermezzo Jazz Fun concert
A koncert közben az Édes Napok 5 éves születésnapi tortájának felvágása

 

Szombat – Jeles napjaink desszertjei

 

MIELE GASZTROSZÍNPAD

 

11:00-11:30: MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) – Miháldy Kinga dietetikus előadása: Az édességek helye a táplálkozásban
12:00-12:45: Wolf Kati (TV2 SztárbanSztár) és a Miele Séfje, Kis Sándor közösen készítik el a hagyományos farsangi fánkot vrs. churrosot
13:00-13:45: Miele Főzőiskola bemutató Bíró Botond Boldizsárral – Márton napi lúdláb torta, ahogy a parfümséf megálmodta
14:00-14:45: Nyári Lányok (TV2 Sztárban Sztár) és a Miele Séfje, Kis Sándor közös bemutatója – A húsvéti fonott kalács elkészítésének legfontosabb mozzanatai
15:00-15:45: Szántó Tibor Tradicionális Közép, Dél-Amerikai és újhullámos forró csokoládék mesterkurzusa
16:00-16:30: „Formázd meg a világot!” – Demeter Chocolate gyurmacsoki bemutaó
16:45-17:15: Miele Főzőiskola bemutatja: Farkas Vilmos – Mindenmentes szülinapi kókusztorta
17:30-18:30: Liptai Claudia és a Miele Star Séfje közösen készíti el a legjobb desszerteket


NAGY SZÍNPAD

 

11:00-11:45: Donác Fánkozó – Fánkkészítés a kulisszák mögött
12:00-12:50: Zenés kabaréjelenetek az Ascher Oszkár Színház előadásában
13:00-13:30: Zenés meserészletek gyerekeknek
14:00-14:45: Három szegény szabólegény koncert
15:00-15:45: Hangos mesék – hangoskonyvtar.com
16:00-16:45: Cseh Tamás – “Átlátszó víz legyen…” emlékkoncert
17:15-18:15: Vécsey Fanatix rock koncert
20:00-tól: Bon-Bon 20 éves Jubileumi koncert
A koncert közben az Édes Napok 5 éves születésnapi tortájának felvágása

 

 

Vasárnap – Család kedvenc édességei

 

MIELE GASZTROSZÍNPAD

 

10:45-11:15: MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) – Miháldy Kinga dietetikus előadása: Az édességek helye a táplálkozásban
11:15-12:00: Egy Csepp Figyelem Alapítvány – Pukkanós fóliával alkotott szépség avagy így készül a Barackos buboréktorta.
A színpadon Erős Antónia, Vadon Jani, Gyurcsáné Kondrát Ilona dietetikus és Vaslóczki Orsolya cukrász ízekre szedi a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét
12:00-13:00: Czippán Anett és a Mile Sztár Séfje közös bemutatója – Vasárnap egyszerűen és gyorsan elkészíthető: Galette, a francia pite
13:15-13:45: LadyLevander interaktív bonbon készítő bemutató
15:00-16:50: Singh Viki és a Miel Star Séfje közös bemutatója – Mindenki kedvence: Bukta, házi szilvalekvárral
16:00-17:00: Miele Főzőiskola bemutató – Farkas Vilmos: A tökéletes piskóta
17:15-17:50: Csokoládé kreatívan, Bonbonier módra.
18:00-19:00: Liptai Claudia és Raj Ráchel közös bemutatója


NAGY SZÍNPAD

 

12:00-12:30: Zenés meserészletek gyerekeknek
13:00-13:30: Magic Dance – táncbemutató
13:30-14:00: Hangos mesék
14:10-14:40: T-Dance táncbemutató (Hip-Hop és Street Dance)
14:45-15:15: Gyerekműsor
15:30-16:15: Mészáros Tamás koncert
16:30-17:00: Capoeira-bemutató
17:30-tól: Notes to the Sun akusztik duó koncert
A koncert közben az Édes Napok 5 éves születésnapi tortájának felvágása

 

 

A kiállítók ezen felül egésznapos programokkal és látványosságokkal várnak benneteket.

Cake Pop mártás, díszítés, szaktanácsadás a Sweetic Csokoládé Manufaktúra standjánál.


Pucér bonbonkóstolás: A bonbon sem ruhában születik! A csokikockát, ami lehet egy kicsit izgalmasabb is mint egy egyszerũ csokikrém, szũletése után öltõztetjük fel. Most lehetőséget adunk arra, hogy a látogatók az eredeti állapotban kóstolhassák meg az újszülött bonbont, amikor az még meztelen. Mint az igazság. Ķóstoló mindennap délnen a ZANGIO standján.


CsoKiss-tól megtudod mennyit nyom csokoládé tenyered, most elkeszítik neked belga csokoládéból.


“Legnagyobb örömöm, a kolostori söröm…” – A kolostor sörfőzés rejtelmeit megtudhatod a Thomas Menner 1701. faháznál.


Rimóczi László a Magyar Grillázs Szövetség elnöke grillázskészítés a XXI. században.
Édesség és Szájhigiénia előadás és bemutató valamint szájhigiéniai teszt.

 

 

Hasznos információk:

 

Jegyárak:

 

Felnőtt napi belépőjegy: 2200 Ft

Nyugdíjas napi belépőjegy: 1500 Ft

Gyerek napi belépőjegy: 1000 Ft
(6-12 év között)

Családi napi jegy: 5000 Ft
( 2 felnőtt és 2 gyerek)

6 éves korig ingyenes a belépés.

 

Nyitva tartás:

 

Szeptember 18. Péntek: 11:00-22:00
Szeptember 19. Szombat: 10:00-22:00
Szeptember 20. Vasárnap: 10:00-20:00

 

További információkat itt találtok.

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Jubilál az Édes Napok – nyereményjáték magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Jubilál az Édes Napok – nyereményjáték magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

"narrow"
Gear.svg