Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

-
gastro hangulat, 2024.07.17.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.


Nem kisebb gasztro szenzációval újított be a Lupa idén, mint Rácz Jenő legújabb projektjével, a – korábbi Costes Beach Club-ot újraálmodott - Portofino Beach Club-bal. „Ez egy nagyon új projekt, egy saját beach club, ahová lehet jönni koktélozni, jókat enni, strandolni” – mondta nagy lelkesedéssel a sztárséf, aki még a látványos épület dizájnjának festésében is részt vett.

Rácz Jenő - Portofino

Az étlapon pedig mediterrán hangulatú, könnyed, a hagyományos ételekkel kombinált változatos ételkreációkat találunk, valamint egzotikusan színes, kellemesen lazító koktélokat és bő sörválasztékot. Az ételsorban például ott van a sokat sejtető „Rácz Jenő Signature Burger”, ami a leírás szerint 15 dkg marhahúspogácsából, gorgonzolás majonézzel, rukkolával, grillezett prosciuttoval és házi hagymalekvárral készül. De van Fish and Chips, és „rendes” caesar saláta is, melyben a csirkemell, parmezánsajt, bacon, kruton kombót 65 fokos (!) tojás teszi teljessé. A desszert vonalon is csábító a választék, mások mellett van pisztácia és ribizlitorta vagy a cukor-, glutén- és laktózmentes Skinny B!tch nevű ízvarázs. Az itallapon pedig szintén széles a választék: a beach-feeling elmaradhatatlan spritz és koktél variációi, alkoholos és mentes változatban, csapolt és üveges sörök, többféle bor és pezsgő, de nem hiányzik a házi limonádé, jeges tea vagy az almafröccs sem. A vízparti ejtőzést pedig bérelhető napágyak vagy akár egy VIP LOUNGE privát beach emelheti egy magasabb szintre.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg