Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget

-
gastro hangulat, 2019.08.10.

Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget

Bemutatunk egy olyan helyet Budapest vonzáskörzetében, Gödön, a Duna parton, amit nyáron igazán tökéletes, de az év többi részében is megéri kimenni! Ha nagy megelg van (mint most) és alacsony a Duna vízállása (mint most), akkor irány Göd és a Homok-sziget. És ha már ott vagytok, akkor a Tó bisztróba be kell menni enni / inni! :)




A Tó bisztró a nevét a mellette levő tóról kapta, de nem ez az érdekes, hanem a mellette a Duna, a Duna part és hogyha alacsony a Duna vízállása, akkor a Homok-sziget (ahova száraz lábbal lehet átmenni - ha alacsony a vízállás. Ha magasabb, akkor egy gázlón át tudjuk elérni). A szigetet fel is festették a belső részen a falra, de tényleg ilyen a valóságban is :)))



De ami igazán érdekes az a Tó bisztró! Egy laza hely, ami Duna part mellett van és igazából a Tó bisztró mellett tudunk átmenni a Homok-szigetre. De ha már ott járunk, akkor érdemes bemenni (nem kell semmi extrát vinni a Duna partra, 5 perc sétával elérhető a sziget legtávolabbi pontjáról is, szóval akár egy fröccsre, akár egy könnyű nyári ebédre be tudunk ugorni.



Egy grillezett sajtot ettünk zöldsaláta ágyon, mangóredukcióval. Tökéletes választás volt! A sajt jól volt elkészítve, a saláta könnyed volt (nyáron úgysem jó a terhelő étel), a mangó meg feldobta az egészet!



Az épület előtt két (három) nagy terasz van, napvitorlával. Szóval ez a hely tényleg arra van tervezve, hogy nyáron napközben vagy kora este kiüljünk. A két teraszrész között meg van egy BBQ sütő, amin készítik a jobbnál-jobb húsokat!



Ha meg rosszabb az idő, akkor pedig a belső részen tudunk helyet foglalni. Bent a pult is jobb, mint egy átlagos helyen: ital és ételkínálatban is erős a hely!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

"narrow"
Gear.svg