Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget

-
gastro hangulat, 2019.08.10.

Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget

Bemutatunk egy olyan helyet Budapest vonzáskörzetében, Gödön, a Duna parton, amit nyáron igazán tökéletes, de az év többi részében is megéri kimenni! Ha nagy megelg van (mint most) és alacsony a Duna vízállása (mint most), akkor irány Göd és a Homok-sziget. És ha már ott vagytok, akkor a Tó bisztróba be kell menni enni / inni! :)




A Tó bisztró a nevét a mellette levő tóról kapta, de nem ez az érdekes, hanem a mellette a Duna, a Duna part és hogyha alacsony a Duna vízállása, akkor a Homok-sziget (ahova száraz lábbal lehet átmenni - ha alacsony a vízállás. Ha magasabb, akkor egy gázlón át tudjuk elérni). A szigetet fel is festették a belső részen a falra, de tényleg ilyen a valóságban is :)))



De ami igazán érdekes az a Tó bisztró! Egy laza hely, ami Duna part mellett van és igazából a Tó bisztró mellett tudunk átmenni a Homok-szigetre. De ha már ott járunk, akkor érdemes bemenni (nem kell semmi extrát vinni a Duna partra, 5 perc sétával elérhető a sziget legtávolabbi pontjáról is, szóval akár egy fröccsre, akár egy könnyű nyári ebédre be tudunk ugorni.



Egy grillezett sajtot ettünk zöldsaláta ágyon, mangóredukcióval. Tökéletes választás volt! A sajt jól volt elkészítve, a saláta könnyed volt (nyáron úgysem jó a terhelő étel), a mangó meg feldobta az egészet!



Az épület előtt két (három) nagy terasz van, napvitorlával. Szóval ez a hely tényleg arra van tervezve, hogy nyáron napközben vagy kora este kiüljünk. A két teraszrész között meg van egy BBQ sütő, amin készítik a jobbnál-jobb húsokat!



Ha meg rosszabb az idő, akkor pedig a belső részen tudunk helyet foglalni. Bent a pult is jobb, mint egy átlagos helyen: ital és ételkínálatban is erős a hely!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Tó bisztró - Göd, Duna, Homok-sziget magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

"narrow"
Gear.svg