Megérkezett az Airfryekek új generációja

-
gastro technológia, 2024.08.05.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!


A mai modern, felgyorsult világban sokszor az olyan fontos dolgokra is kihívást jelent megteremteni az időt, mint az egészséges ételek készítése és azok elfogyasztása nyugodt körülmények között, akár egyedül, akár a családunk körében. Az időhiány különösen a családosoknak jelenthet nehézséget, de a fiatalok pörgős mindennapjaiban vagy az idősebbek lassabb életvitelében is megjelenhet az időhiány okozta szorongás.

Szerencsére van már megoldás arra, hogy akár nagyobb mennyiségben is készíthessünk gyors, ízletes és legfőképpen tápanyagdús ételeket, amelyekkel önmagunkat, a családunkat és a barátainkat is megörvendeztethetjük.

Cosori TwinFry Dual Blaze


Az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert az airfryer, vagyis a kis légkeveréses készülék, amely kizárólag forró levegő segítségével teszi ellenállhatatlanná a benne készülő fogásokat. Egy jó airfryer nem csak megsüti az ételt, hanem akár grillez, pirit, újramelegít vagy aszal is. A kosárban egy ventilátor segítségével áramlik a forró levegő, ennek köszönhetően az ételek egyenletesen átsülnek, szinte teljesen olajmentesen.  

A forrólevegős sütőben készült ételek zsírtartalma pedig lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos módon készült fogásoké.


Meghódítja a magyar konyhákat az airfryer

„Már 2021 és 2022 között megháromszorozódott az érdeklődés a forrólevegős sütők iránt Magyarországon” – nyilatkozta korábban a Cosori Magyarország képviselője. “Egy nemrégiben készült felmérésből pedig az derült ki, hogy egyenesen tarol itthon ez az új konyhai technológia. Már több embernek van forrólevegős sütője (27 százalék), mint kenyérsütő gépe (19 százalék). „Az airfryereket legnagyobb arányban a 18-39 év közöttiek vásárolják, de meglepően sok 60 évnél idősebbnek is van otthon ilyen készüléke” - idézte fel Jankó Ádám, a Cosori Magyarország képviselője. A forrólevegős sütők körülbelül másfél évtizede jelentek meg a piacon és a technológia fejlődésének egyik ékes példája a Cosori Magyarország legújabb és legkomplexebb modellje, a Cosori Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütő, mely az átlagon felüli, 10 literes kapacitással, az alsó-felső fűtőszállal, a sokoldalú funkcionalitással és a számtalan hazai és nemzetközi online recepttel segít, hogy a konyhában biztos, hogy minden úgy történjen, ahogyan mi szeretnénk!

„Volt szerencsém elsők között tesztelni a Cosori Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütőt” – számolt be róla Sass Dani műsorvezető és professzionális gasztronómiai tartalomgyártó.  „Izgalmas dolog egy új modell érkezése, a megjelenése is lenyűgözött, ami nagy előny egy forrólevegős sütő esetében, hiszen a mindennapi használat miatt, kiemelt helyet kap a konyhámban. Nagyon tetszik a mérete, a hatalmas 10 literes kosár. Nálunk otthon a kényelem, a gyorsaság és a kiszámítható működés elengedhetetlen, mert elég mozgalmas napjaink vannak egy 2 éves kislány mellett, így sokszor nem a főzés kapja a legnagyobb hangsúlyt, miközben törekszünk a minőségi és változatos táplálkozásra. Lassan nem is lesz ránk szükség gasztroarcokra és a konyhai praktikáinkra sem, mert a forrólevegős sütő mindent elvégez helyettünk” - tette hozzá a Cosori Dual Blaze Twinfry nagykövete.

A Cosori Magyarország eddigi legkomplexebb forrólevegős sütője dupla fűtőszállal, széleskörű funkcionalitással és smart tulajdonságokkal teremti meg a legmodernebb sütési technológiát, hogy egészségesen, zavaró szagok nélkül és akár 85 %-kal kevesebb olaj felhasználásával, sokoldalúan készíthető élvezetes fogásokat tehessünk az asztalra.

A Cosori Magyarország kínálatában augusztus 1-jétől elérhető a Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütő, melynek megjelenését egy exkluzív rendezvénnyel is megünneplik, ahol a meghívottak személyesen is megtekinthetik a legújabb modellt és informálódhatnak a márkáról.
Hegyi Szilvia

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Megérkezett az Airfryekek új generációja magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megérkezett az Airfryekek új generációja magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg