Megérkezett az Airfryekek új generációja

-
gastro technológia, 2024.08.05.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!


A mai modern, felgyorsult világban sokszor az olyan fontos dolgokra is kihívást jelent megteremteni az időt, mint az egészséges ételek készítése és azok elfogyasztása nyugodt körülmények között, akár egyedül, akár a családunk körében. Az időhiány különösen a családosoknak jelenthet nehézséget, de a fiatalok pörgős mindennapjaiban vagy az idősebbek lassabb életvitelében is megjelenhet az időhiány okozta szorongás.

Szerencsére van már megoldás arra, hogy akár nagyobb mennyiségben is készíthessünk gyors, ízletes és legfőképpen tápanyagdús ételeket, amelyekkel önmagunkat, a családunkat és a barátainkat is megörvendeztethetjük.

Cosori TwinFry Dual Blaze


Az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert az airfryer, vagyis a kis légkeveréses készülék, amely kizárólag forró levegő segítségével teszi ellenállhatatlanná a benne készülő fogásokat. Egy jó airfryer nem csak megsüti az ételt, hanem akár grillez, pirit, újramelegít vagy aszal is. A kosárban egy ventilátor segítségével áramlik a forró levegő, ennek köszönhetően az ételek egyenletesen átsülnek, szinte teljesen olajmentesen.  

A forrólevegős sütőben készült ételek zsírtartalma pedig lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos módon készült fogásoké.


Meghódítja a magyar konyhákat az airfryer

„Már 2021 és 2022 között megháromszorozódott az érdeklődés a forrólevegős sütők iránt Magyarországon” – nyilatkozta korábban a Cosori Magyarország képviselője. “Egy nemrégiben készült felmérésből pedig az derült ki, hogy egyenesen tarol itthon ez az új konyhai technológia. Már több embernek van forrólevegős sütője (27 százalék), mint kenyérsütő gépe (19 százalék). „Az airfryereket legnagyobb arányban a 18-39 év közöttiek vásárolják, de meglepően sok 60 évnél idősebbnek is van otthon ilyen készüléke” - idézte fel Jankó Ádám, a Cosori Magyarország képviselője. A forrólevegős sütők körülbelül másfél évtizede jelentek meg a piacon és a technológia fejlődésének egyik ékes példája a Cosori Magyarország legújabb és legkomplexebb modellje, a Cosori Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütő, mely az átlagon felüli, 10 literes kapacitással, az alsó-felső fűtőszállal, a sokoldalú funkcionalitással és a számtalan hazai és nemzetközi online recepttel segít, hogy a konyhában biztos, hogy minden úgy történjen, ahogyan mi szeretnénk!

„Volt szerencsém elsők között tesztelni a Cosori Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütőt” – számolt be róla Sass Dani műsorvezető és professzionális gasztronómiai tartalomgyártó.  „Izgalmas dolog egy új modell érkezése, a megjelenése is lenyűgözött, ami nagy előny egy forrólevegős sütő esetében, hiszen a mindennapi használat miatt, kiemelt helyet kap a konyhámban. Nagyon tetszik a mérete, a hatalmas 10 literes kosár. Nálunk otthon a kényelem, a gyorsaság és a kiszámítható működés elengedhetetlen, mert elég mozgalmas napjaink vannak egy 2 éves kislány mellett, így sokszor nem a főzés kapja a legnagyobb hangsúlyt, miközben törekszünk a minőségi és változatos táplálkozásra. Lassan nem is lesz ránk szükség gasztroarcokra és a konyhai praktikáinkra sem, mert a forrólevegős sütő mindent elvégez helyettünk” - tette hozzá a Cosori Dual Blaze Twinfry nagykövete.

A Cosori Magyarország eddigi legkomplexebb forrólevegős sütője dupla fűtőszállal, széleskörű funkcionalitással és smart tulajdonságokkal teremti meg a legmodernebb sütési technológiát, hogy egészségesen, zavaró szagok nélkül és akár 85 %-kal kevesebb olaj felhasználásával, sokoldalúan készíthető élvezetes fogásokat tehessünk az asztalra.

A Cosori Magyarország kínálatában augusztus 1-jétől elérhető a Dual Blaze TwinFry forrólevegős sütő, melynek megjelenését egy exkluzív rendezvénnyel is megünneplik, ahol a meghívottak személyesen is megtekinthetik a legújabb modellt és informálódhatnak a márkáról.
Hegyi Szilvia

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Megérkezett az Airfryekek új generációja magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megérkezett az Airfryekek új generációja magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg