Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban

-
gastro TOP listák, 2023.06.18.

Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban

Az alternatív éttermek minőségi comfort foodot kínálnak és biztos pontot jelentenek a vendégek életében, függetlenül attól, hogy levesezőről, hamburgerezőről, nápolyi pizzázóról, gyrosozóról vagy akár kézműves pékségről van szó.


„Az idei évben nagyobb lehetőségünk volt az alternatív vendéglátóhelyekre fókuszálni. A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek a helyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük.” – árulta el Herczeg Zoltán.

TOP 10 Alternatív vendáglátóhely
Kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, így a jelen cikknek is a fő célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése.“

Kiemelt pozíciójuk van ezeknek a helyeknek, a vásárlók visszajelzései alapján látjuk, hogy különösen népszerűek azok körében is, akik házhoz szállítással rendelnek. Örülünk neki, hogy ebben az évben még nagyobb láthatóságot adhatunk nekik” – mondta Hartyáni Orsolya, a Wolt éttermi és kiskereskedelmi értékesítési vezetője. “Örömmel látjuk, hogy nagyon sokszínű a lista és mindenféle műfaj képviselteti magát a pizzázótól a pékségen át a magyaros vagy akár egészséges éttermekig.”

A paletta igen színes, hiszen a pizzától a gyroson és a barbeque-n át a fúziós fogásokig minden megtalálható rajta. A sok izgalmas alternatív hely közül idén az Il Baffo By Avalon emelkedett ki, mely nívós enteriőrjével, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszférájával jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat igen széles skálán mozog, így az étterem kimagasló teljesítményét az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjjal ismerte el.

„Minden nap meglepetésre törekszünk. A vendéglátásban, az ízvilágban, a hangulatban. Egyetlen célunk van, hogy a vendégek nálunk minden nap egy nyugodt, sziesztás, olaszos életérzésben töltsék el az étkezéseket és boldogan távozzanak a végén. Az étterembe lépve szinte az első pillanatban tapintható egyfajta laza, vidám és élettel teli atmoszféra, ami az egész helyet átjárjai. Mi ebben élünk, ezt adjuk át.” - árulta el Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató az Il Baffo by Avalon titkát.

TOP 10 alternatív vendéglátóhely

Il Baffo By Avalon Az ÉV ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE 2023
Nám – Taste of Asia
Baba Budapest
Vaj
Pizza Kávé Világbéke (Hálózat)
Őrház BBQ
Bitang Burger & Coffee Shop
Tiki Beach Bisztró
Igen
Black Sheep Debrecen

Top 10 vidéki alternatív vendéglátóhely:

Il Baffo By Avalon (Miskolc) Az ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE 2023
Pizza Kávé Világbéke (Hálózat) (Debrecen–Miskolc)
Bitang Burger & Coffee Shop (Alsóörs)
Tiki Beach Bisztró (Zamárdi)
Black Sheep (Debrecen)
Kalóz Strandbisztró (Balatonudvari)
Déli Part Woodfired BBQ (Siófok)
Panificio Il Basilico (Szentendre)
Cvekedli Tésztabár (Nyíregyháza)
Buborék (Csopak)

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg