Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator – az általuk megítélt díjakat a „borok Michelin-csillagaként” tartja számon a borszakma.
Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel az impozáns listára: a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is „2 poharas”, azaz ’Best of Award of Excellence’ minősítéssel szerepel.
Az amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben három különböző szinten díjazza a világ legizgalmasabbnak ítélt borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva. Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelnie az étteremnek, amelyet személyesen maga a Wine Spectator képviselői ellenőriznek látogatásuk során. A ’Best of Award of Excellence’ minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek, több évjáratra kiterjedő széles borválasztékával. Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
gastro érdekesség, 2025.04.15.
Elkészült Budapest kürtőskalácsa
gastro érdekesség, 2025.04.11.
Munk Tamás
gastro személyiségek, 2025.04.07.
Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson
éttermek, 2025.04.06.
Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben
éttermek, 2025.03.27.
A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben
Gastro kaland, 2025.03.26.
Tiramisu világnapja (03.21.)
világnapok, 2025.03.21.
Május 8-án újra féláron lehet fagyizni
2025.04.20.