TOP 10+3 vega hely Budapesten

-
gastro TOP listák, 2021.09.11.

TOP 10+3 vega hely Budapesten

Az hús nélküli, illetve a csak növényi étrenden alapuló táplálkozás egyre népszerűbb. Ezzel párhuzamosan pedig egyre nő azon helyek száma is, ahol bőven válogathatunk a finom fogások közül akkor is, ha valamilyen különleges étrendet követünk, például vegák vagyunk.


Sokan úgy tartják, hogy aki vegetáriánus, esetleg vegán táplálkozási formát követ, annak le kell mondania a finom fogásokról. Ez koránt sincs így, sőt! Bár bizonyos alapanyagok (például hús) kimaradnak az ételekből, rengeteg alternatív lehetőség marad, amiből igazán finom és egészséges fogások készülhetnek. A Budapesten található vega és vegán helyek pedig igyekeznek ezeket a lehetőséget kihasználni és nemcsak ínycsiklandozó, hanem dekoratív ételekkel fogadni az odalátogatókat.

1. Tökmag Vegan Street Food

A Jászai Mari tér közelében található picike helyiség a hét minden napján vegán finomságokkal igyekszik kényeztetni az odalátogató éhes vendégeket. Nyári időszakban kiülős teraszon fogyaszthatjuk az egészséges ételeket. A náluk kapható fogások nemcsak a vegánok, hanem a gluténmentes étrendet követők számára is kedvez.

2. EPOCH Vegan Burger (Istvánffi)

A EPOCH Vegan Burger Magyarország első vegán burgerezője. A hely különlegessége az üzlet mögött álló családi vállalkozás, melyben nemcsak a buci, de a burgerpogácsa is egyedi fejlesztésű és gyártású.

3. Vegan Love

A Vegan Love már két helyen, a pesti (Vitkovics Mihály utca) és a budai (Bartók Béla út) oldalon is várja a vendégeket a hét minden napján. A kínálatuk igen széles, a pizzától elkezdve a burgeren át mindenféle finomsággal szolgálnak.

4. Flow Specialty Coffee Bar & Bistro

Ahogy a neve is utal rá, ez egy kávézó, ahol a finom italokon túl növényi alapú ételekkel is szolgálnak. Kizárólag friss, szezonális és hazai termékkel dolgoznak és törekednek a teljes értékű, tápanyagokban gazdag fogások készítésére.

5. Kozmosz Vegán Étterem

A Hunyadi térnél található hely nem titkolt célja a vegán étrend népszerűsítése, ezért az ott kapható ételek hús, tej, tojás és méz hozzáadása nélkül készülnek. Kínálnak glutén- és szójamentes változatokat is.

6. Bors Gasztrobár

A Kazinczy utcában 2012 óta üzemelő gasztrobárba mindenképp érdemes ellátogatni, akkor is, ha nem vagyunk vegák. A naponta frissülő menük olyan fogásokat tartalmaznak, mint a levesek, tészták, de kóstolhatunk náluk bagett alapú szendvicseket és különböző főzelékeket is.

7. Nemsüti – a vega konyha

A 2004-ben nyílt szendvics és salátabárra a nyitott és a kedves jelző a legjobb. Az egészséges ételek készítésének alapja nemcsak szezonális hozzávalókban rejlik, hanem abban is, hogy a fogások adalék és tartósítószer mentesek legyenek, erre külön figyelnek a náluk dolgozó szakácsok.

8. VegaCity

Ez a hely tökéletes választás, bármilyen étkezésről legyen is szó. A hamburgerkülönlegességek és gluténmentes finomságok mellett smoothiek és desszertek közül is lehet válogatni. A vegán étteremben a tudatos táplálkozást követőknek szolgálnak cukormentes ételekkel és minden héten új ajánlatokkal is készülnek.

9. Madal Food Bar

Az Alkotmány utcai Madal Cafe mellett található Madal Food Barban kizárólag vegetáriánus ételekkel szolgálnak. Az állandó fogásokon kívül (pizza, tészta) a nemzetközi konyha néhány jellegzetességeivel is találkozni náluk.

10. Hummusbar

A vegetáriánus étrend egyik nagy kedvence a hummus. Nem véletlen tehát a névválasztás, a Hummusbar már 2005 óta várja a vendégeket. Európa más országaiban is nyugodtan kereshetjük az éttermeiket, azonban Budapest szerte is több, mint 10 helyen megtalálhatóak.

11. Las Vegan’s

A vegán étterem hálózata célja, hogy keresztezze a modern street food élményt és a hagyományostól eltérő vegán ételeket. Ma már összesen hat helyen találkozhatunk velük, például a Corvin plázában vagy éppen a híres Római parti sétányon is jelen vannak.Azon túl, hogy szeretnék népszerűsíteni a növényi ételek sokszínűségét és változatosságát, fontosnak tartják, hogy kiszakítsák a vendégeiket a szürke hétköznapokból egy egészen új élményt nyújtva nekik.

12. Édeni vegán

Az Édeni vegán Buda  első vegetáriánus-vegán éttermének számít. A náluk kapható kézműves ételek készítése során nem használnak sem állati eredetű nyersanyagot, sem pedig színezéket, ízfokozót vagy tartósítószert. Ellenben zöldségekből, gabonákból, hüvelyesekből, olajos magokból és gyümölcsökből nincs hiány.

13. Napfényes étterem

A belvárosban található helyszín egyszerre vegán étterem, cukrászda és rendezvényterem. A kínálat igen széles, szezonális és állandó fogásokat is találni az étlapon. Az ételek készítse mellett arra is odafigyelnek, hogy cikkek és kiadványok formájában megismertessék és népszerűsítsék a vegán életmódot. 

Guba Márti

Tetszett a(z) TOP 10+3 vega hely Budapesten magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) TOP 10+3 vega hely Budapesten magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg