TOP 10 legjobb fagyizó országszerte

-
gastro TOP listák, 2021.08.13.

TOP 10 legjobb fagyizó országszerte

A forró nyári napok legnagyobb hűsítő kedvence a fagyi. Klasszikus vagy modern ízek, csokis alapú vagy gyümölcsös gombócok, az alábbi helyeken mindenki megtalálhatja a saját ízlésének valót.


Tomboló nyári melegben ebéd után desszertnek jól eshet egy finom fagyi. Nyaralások alkalmával esti séták szinte kötelező megállója, ahogy strandolás során is kihagyhatatlan néhány gombóc. Mindenkinek megvannak a kedvenc ízei, amiknek nehéz ellenállni bármennyire is igyekszünk. Főleg akkor, ha olyan hozzáértő emberek készítik őket, akik ismeri a fagylaltkészítés minden apró részletét. Íme ikonikus fagyizók országszerte, ahová mindenképp érdemes betérni:

1. Sissi fagyizó (Gödöllő)

A Gödöllőn található családi vállalkozás nem véletlenül kapta nevét. A város méltán híres Erzsébet, becenevén Sissi királynéról. A hely különlegessége, hogy az olyan magyar tradicionális süteményeket, mint például a mákos guba, a dobostorta vagy éppen a lúdláb, náluk akár fagyi formában is meg lehet kóstolni. Az idei év közönségdíjas fagyijának címét is ők nyerték el, mégpedig a balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal ízükkel.

2. Gelarto rosa (Budapest)

A Bazilikánál található helynél akármelyik napszakban megyünk, mindig hosszú sorok állnak. A rózsafagyi nemcsak finom íze miatt, hanem különleges formája miatt is nagyon népszerű. A klasszikus ízek mellett sokszor kísérleteznek új kombinációkkal is.

3. Füredi Fagyizó (Balatonfüred)

A tavalyi Év Fagylaltja első (passió-karamell) és második (törökmézes vanília) helyét is megszerezte ez a balatoni fagyizó. A különleges ízek mellett természetesen hagyományos édességekkel is szolgálnak. A tölcsérben landoló finom gombócok pedig azok jutalma, akik kivárják a sokszor hosszan kígyózó sort.

4. Florida (Balatonmáriafürdő)

A náluk kapható fagyiról elmondható, hogy igazán szívvel lélekkel készül. A tulajdonossal is gyakran találkozni, hiszen sokat áll bent a pultban. Akik kedvelik az igazi olasz fagyit joggal lehetnek boldogok, hiszen itt az alapanyagok is onnan kerülnek beszerzésre, és az ottani szabályok betartásával készülnek az édességek.

5. Pingvin Cukrászda (Balatonmáriafürdő)

Igazi díjnyertes fagyizóról van szó, hiszen 2019-ben megnyerték az ÉV fagylaltja versenyt Piemont királya nevű ízkombinációjukkal. Áprilistól egészen szeptemberi várják a rajongókat.

6. Amaretto Fagyizó (Balatonalmádi)

A főtéren található Amaretto hatalmas választákkal várja az odalátogatókat. A hagyományos fagyikon kívül azokra is gondolnak, akik nem ehetnek meg akármit. Tej-, cukor- és mindenmentes édességek közül is válogathatunk náluk. Nyári estéken a központ miattuk telik meg igazán élettel.

7. Cafe One (Békéscsaba)

Ha idén csak egy új ízt kóstolunk meg, az a náluk kapható chilis, szedres, csokis Bíborka legyen, ami első helyezett lett az idei Év Fagylaltja versenyen az I. kategóriában. Aki különlegességekre és prémium minőségű kézműves fagyira vágyik, mindenképpen látogasson el hozzájuk.

8. Marcipán Cukrászda (Dunaföldvár)

Maga a fagylalt szintén kézműves, az előállítása azonban modern technika segítségével zajlik. Az édeség készítése során nem használnak semmiféle mesterséges aromát vagy ízesítőt, kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak, mert hisznek a kézműves fagylalt értékében. Ennek meg is van a gyümölcse, hiszen idén az első helyet szerezték meg az Év Fagylaltja döntőben az erdő-mező ízei kategóriában.

9. Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

Bár a fagyizónál lévő teraszról csodás a kilátás, a legtöbben mégis inkább a különleges és íncsiklandozó ízekért látogatnak el hozzájuk. A tavalyi évben a náluk kapható szintén díjnyertes levendulás kajszibarack volt a sláger, míg idén az édes tejföl cumberland mártással az, amit nagy kár lenne kihagyni.

10. Dock Cukrászda (Polgárdi)

A különböző süteményeken és tortákon kívül természetesen a fagylaltok választéka is igen széles. A klasszikus csokis és gyümölcsös ízek mellet a laktóz- és gluténérzékenyek is bőven találhatnak maguknak kedvükre valót. Az idei nagy favorit pedig a mezei kakukkfütty nevet viseli, ami mindenképpen megér egy kóstolót.

Guba Márti

Tetszett a(z) TOP 10 legjobb fagyizó országszerte magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) TOP 10 legjobb fagyizó országszerte magazin cikk? Írd meg véleményed!

TOP 10 legjobb fagyizó országszerte cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

"narrow"
Gear.svg