TOP 10 legjobb fagyizó országszerte

-
gastro TOP listák, 2021.08.13.

TOP 10 legjobb fagyizó országszerte

A forró nyári napok legnagyobb hűsítő kedvence a fagyi. Klasszikus vagy modern ízek, csokis alapú vagy gyümölcsös gombócok, az alábbi helyeken mindenki megtalálhatja a saját ízlésének valót.


Tomboló nyári melegben ebéd után desszertnek jól eshet egy finom fagyi. Nyaralások alkalmával esti séták szinte kötelező megállója, ahogy strandolás során is kihagyhatatlan néhány gombóc. Mindenkinek megvannak a kedvenc ízei, amiknek nehéz ellenállni bármennyire is igyekszünk. Főleg akkor, ha olyan hozzáértő emberek készítik őket, akik ismeri a fagylaltkészítés minden apró részletét. Íme ikonikus fagyizók országszerte, ahová mindenképp érdemes betérni:

1. Sissi fagyizó (Gödöllő)

A Gödöllőn található családi vállalkozás nem véletlenül kapta nevét. A város méltán híres Erzsébet, becenevén Sissi királynéról. A hely különlegessége, hogy az olyan magyar tradicionális süteményeket, mint például a mákos guba, a dobostorta vagy éppen a lúdláb, náluk akár fagyi formában is meg lehet kóstolni. Az idei év közönségdíjas fagyijának címét is ők nyerték el, mégpedig a balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal ízükkel.

2. Gelarto rosa (Budapest)

A Bazilikánál található helynél akármelyik napszakban megyünk, mindig hosszú sorok állnak. A rózsafagyi nemcsak finom íze miatt, hanem különleges formája miatt is nagyon népszerű. A klasszikus ízek mellett sokszor kísérleteznek új kombinációkkal is.

3. Füredi Fagyizó (Balatonfüred)

A tavalyi Év Fagylaltja első (passió-karamell) és második (törökmézes vanília) helyét is megszerezte ez a balatoni fagyizó. A különleges ízek mellett természetesen hagyományos édességekkel is szolgálnak. A tölcsérben landoló finom gombócok pedig azok jutalma, akik kivárják a sokszor hosszan kígyózó sort.

4. Florida (Balatonmáriafürdő)

A náluk kapható fagyiról elmondható, hogy igazán szívvel lélekkel készül. A tulajdonossal is gyakran találkozni, hiszen sokat áll bent a pultban. Akik kedvelik az igazi olasz fagyit joggal lehetnek boldogok, hiszen itt az alapanyagok is onnan kerülnek beszerzésre, és az ottani szabályok betartásával készülnek az édességek.

5. Pingvin Cukrászda (Balatonmáriafürdő)

Igazi díjnyertes fagyizóról van szó, hiszen 2019-ben megnyerték az ÉV fagylaltja versenyt Piemont királya nevű ízkombinációjukkal. Áprilistól egészen szeptemberi várják a rajongókat.

6. Amaretto Fagyizó (Balatonalmádi)

A főtéren található Amaretto hatalmas választákkal várja az odalátogatókat. A hagyományos fagyikon kívül azokra is gondolnak, akik nem ehetnek meg akármit. Tej-, cukor- és mindenmentes édességek közül is válogathatunk náluk. Nyári estéken a központ miattuk telik meg igazán élettel.

7. Cafe One (Békéscsaba)

Ha idén csak egy új ízt kóstolunk meg, az a náluk kapható chilis, szedres, csokis Bíborka legyen, ami első helyezett lett az idei Év Fagylaltja versenyen az I. kategóriában. Aki különlegességekre és prémium minőségű kézműves fagyira vágyik, mindenképpen látogasson el hozzájuk.

8. Marcipán Cukrászda (Dunaföldvár)

Maga a fagylalt szintén kézműves, az előállítása azonban modern technika segítségével zajlik. Az édeség készítése során nem használnak semmiféle mesterséges aromát vagy ízesítőt, kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak, mert hisznek a kézműves fagylalt értékében. Ennek meg is van a gyümölcse, hiszen idén az első helyet szerezték meg az Év Fagylaltja döntőben az erdő-mező ízei kategóriában.

9. Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

Bár a fagyizónál lévő teraszról csodás a kilátás, a legtöbben mégis inkább a különleges és íncsiklandozó ízekért látogatnak el hozzájuk. A tavalyi évben a náluk kapható szintén díjnyertes levendulás kajszibarack volt a sláger, míg idén az édes tejföl cumberland mártással az, amit nagy kár lenne kihagyni.

10. Dock Cukrászda (Polgárdi)

A különböző süteményeken és tortákon kívül természetesen a fagylaltok választéka is igen széles. A klasszikus csokis és gyümölcsös ízek mellet a laktóz- és gluténérzékenyek is bőven találhatnak maguknak kedvükre valót. Az idei nagy favorit pedig a mezei kakukkfütty nevet viseli, ami mindenképpen megér egy kóstolót.

Guba Márti

Tetszett a(z) TOP 10 legjobb fagyizó országszerte magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) TOP 10 legjobb fagyizó országszerte magazin cikk? Írd meg véleményed!

TOP 10 legjobb fagyizó országszerte cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg