Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Csillagos elismerést nyert a Vál-Völgye Pékség a szakmai körökben csak „a fine food Oscarja” néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjén. Ráadásul a csupán néhány éve alapított magyar pékség az első olyan a kelet-európai pékségek sorában, mely ilyen díjjal büszkélkedhet.
A Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigája a Great Taste Awards zsűrijét is lenyűgözte.
A díjnyertes pisztáciás csigát 2020-ban fejlesztette a Vál-Völgye Pékség tulajdonosa, Kenéz-Hanyecz Kinga, de rövid idő alatt a kakaós csiga mellett a második legnépszerűbb termékük lett. A pékséget Kenéz-Hanyecz Kinga éppen azért alapította, mert úgy érezte, hogy a feltörekvő hazai éttermeknek és hoteleknek szükségük lehet folyamatosan magas minőséget gyártani képes beszállítóra. A Vál-Völgye Pékség saját értékesítési hellyel nem rendelkezik, de a fagyasztott gyártási módszernek köszönhetően termékei (köztük a díjnyertes pisztáciás csiga is) számos hazai boltban és pékségben megtalálhatóak, és helyben sütve jutnak el rajongóikhoz. A környékbeli üzleteken túl olyan neves vevőik is vannak, mint Ördög Nóriék balatoni kisboltja, illetve az összes hazai Hunguest Hotel, a Mercure hotelek, az öt csillagos tokaji Minaro hotel és az esztergomi Grand Hotel. A pékségben a 2020-as indulás óta társtulajdonos Mészáros Lőrinc is, a 2022-es árbevétel elérte a 168 millió forintot, és jelenleg 19 fővel működik a vállalkozás Alcsútdobozon.
A most elnyert díjhoz csatolt méltatásban a következőt fogalmazták meg a Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigájával kapcsolatban:
„A vaj és pisztácia csábító illata nyitja az utat a karamellizált pisztácia és csokoládé ízéhez. A zsűri dicsérte a magas minőségű hozzávalókat, és úgy érezték, hogy egy kevés só jelentősen fokozná az élményt. Vonzó módon, szokatlan "csiga" megjelenésűek. Az innovatív megközelítés a pisztácia krém és a francia vaj használatával jó első benyomást kelt. A tészta ropogós és könnyű… Ezek a vonzó 'csiga tekercsek' bőséges töltelékkel rendelkeznek, amiben pisztácia és csokoládé is megtalálható... Valójában az ízek végigkísérik az étel élvezetét. Az élesztés helyett inkább a dagasztás adja a tésztának a térfogatát, és az általános illat, íz és megjelenés alapján ez egy nagyon jó termék.”
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
2025.05.07.