Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod

-
hirdetés, 2024.11.28.

Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod

Nem kell mindig társaságban enni ahhoz, hogy egy igazán jó éttermi élményben legyen részed. Az egyedül töltött étkezésnek is megvan a maga varázsa, ami kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat. Ha először vágsz neki ennek a kalandnak, vagy csak szeretnéd még jobban élvezni, adunk néhány hasznos tippet, hogy magabiztosan ülj be bármilyen helyre!


Könyv, telefon, tablet

Az egyik első dolog, amire érdemes figyelned, hogy legyen nálad valami, amivel szükség esetén el tudod foglalni magad. Egy jó könyv tökéletes társ lehet, hiszen nemcsak szórakoztat, de a figyelmedet is leköti, miközben várod a fogásokat. Ha nem vagy könyvmoly, akkor az iPhone is remek szórakoztató eszköz lehet, vagy az iPad is nagyszerű alternatíva. Akár egy sorozatot is nézhetsz rajtuk, vagy kedvenc podcastedet hallgathatod – így garantált, hogy egy percig sem fogsz unatkozni.

Fókuszálj az ételekre!

Az önálló étkezés során azonban nem csak az a fontos, hogy legyen mivel elütni az időt. Használd ki a lehetőséget arra, hogy igazán odafigyelj az ételre! Egyedül sokkal könnyebb minden falatot értékelni, hiszen nincs kivel beszélgetned, így jobban fókuszálhatsz az ízekre, az ételek textúrájára és az illatokra is. A pincérek is biztos szívesen ajánlanak majd fogásokat vagy borpárosításokat, ha látják, hogy egyedül vagy és érdeklődsz. Nyugodtan kérdezz róluk, így akár új kedvenceket is felfedezhetsz!

Válassz neked való helyet!

Mindezek mellett fontos, hogy válassz olyan helyet, ahol kényelmesen érezheted magad egyedül is. A kisebb, hangulatos helyek ideálisak lehetnek, hiszen ezek sokszor csendesebbek, és az enteriőr is olyan, hogy nem érzed magad feszélyezve. Az ablak mellett ülni például remek választás lehet, mert a kilátás is szórakoztat, így nincs szükség folyamatosan „elfoglaltságra”.

Élvezd az énidőt!

Végül pedig ne felejtsd el: egyedül enni nem „magányos” dolog, hanem egy olyan szabadidős tevékenység, ami csak rólad szól! Az egyedül étteremben töltött idő lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit elmerülj a gondolataidban, vagy éppen élvezd a csendet, esetleg elmerülj a kedvenc könyvedben, miközben finomakat eszel.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

Az első csillag örökké ragyog

A budapesti Costes Restaurant nemcsak Magyarország, hanem az egész közép-európai gasztronómia számára is mérföldkővé vált, amikor 2010. március 16-án megszerezte az ország első Michelin-csillagát.

éttermek, 2025.03.18.

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

"narrow"
Gear.svg