Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod

-
hirdetés, 2024.11.28.

Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod

Nem kell mindig társaságban enni ahhoz, hogy egy igazán jó éttermi élményben legyen részed. Az egyedül töltött étkezésnek is megvan a maga varázsa, ami kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat. Ha először vágsz neki ennek a kalandnak, vagy csak szeretnéd még jobban élvezni, adunk néhány hasznos tippet, hogy magabiztosan ülj be bármilyen helyre!


Könyv, telefon, tablet

Az egyik első dolog, amire érdemes figyelned, hogy legyen nálad valami, amivel szükség esetén el tudod foglalni magad. Egy jó könyv tökéletes társ lehet, hiszen nemcsak szórakoztat, de a figyelmedet is leköti, miközben várod a fogásokat. Ha nem vagy könyvmoly, akkor az iPhone is remek szórakoztató eszköz lehet, vagy az iPad is nagyszerű alternatíva. Akár egy sorozatot is nézhetsz rajtuk, vagy kedvenc podcastedet hallgathatod – így garantált, hogy egy percig sem fogsz unatkozni.

Fókuszálj az ételekre!

Az önálló étkezés során azonban nem csak az a fontos, hogy legyen mivel elütni az időt. Használd ki a lehetőséget arra, hogy igazán odafigyelj az ételre! Egyedül sokkal könnyebb minden falatot értékelni, hiszen nincs kivel beszélgetned, így jobban fókuszálhatsz az ízekre, az ételek textúrájára és az illatokra is. A pincérek is biztos szívesen ajánlanak majd fogásokat vagy borpárosításokat, ha látják, hogy egyedül vagy és érdeklődsz. Nyugodtan kérdezz róluk, így akár új kedvenceket is felfedezhetsz!

Válassz neked való helyet!

Mindezek mellett fontos, hogy válassz olyan helyet, ahol kényelmesen érezheted magad egyedül is. A kisebb, hangulatos helyek ideálisak lehetnek, hiszen ezek sokszor csendesebbek, és az enteriőr is olyan, hogy nem érzed magad feszélyezve. Az ablak mellett ülni például remek választás lehet, mert a kilátás is szórakoztat, így nincs szükség folyamatosan „elfoglaltságra”.

Élvezd az énidőt!

Végül pedig ne felejtsd el: egyedül enni nem „magányos” dolog, hanem egy olyan szabadidős tevékenység, ami csak rólad szól! Az egyedül étteremben töltött idő lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit elmerülj a gondolataidban, vagy éppen élvezd a csendet, esetleg elmerülj a kedvenc könyvedben, miközben finomakat eszel.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg