Te készíted a legjobb paprikás krumplit a világon?

-
hirdetés, 2025.06.10.

Te készíted a legjobb paprikás krumplit a világon?

Van az úgy, hogy az ember nem csupán főz, hanem szívvel-lélekkel teszi mindezt, valósággal alkot. Ha te is azok közé tartozol, akik képesek egy sima rántottát is élménnyé varázsolni, akkor jó hírünk van: a győri térség konyhái tárt karokkal várnak. Legyél rutinos séf vagy lelkes pályakezdő, itt tényleg megtalálhatod a helyed. Ráadásul ebben a régióban a fizetés is magasabb bizonyos esetekben – már-már nyugatias szintet üt meg egyes pozíciókban.


Szinte nyugatias fizetésre is számíthatsz a győri térségben

A jó szakács aranyat ér – aligha kell magyarázni bárkinek is, hogy miért. Egyértelmű a vendégeknek, és nyilvánvaló a munkáltatóknak. A felkapott győri régióban pedig – ahol az oktatás és a földrajzi, gazdasági adottságok miatt is sok a hazai és külföldi látogató az éttermekben –, szintén nagy a kereslet a gyakorlott szakácsokra. Amennyiben érdekel elérhető szakács munka Győr városában, a helyi álláskereső gyorallas.hu oldalán gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz a kiválasztott pozícióra.

Mi teszi a kiváló szakácsot? Milyen papírokra és kompetenciákra van szükség a munkavállaláshoz?

Ha nem is feltétlenül cél a Michelin-csillag, számos készséget fejleszthetsz tökélyre. Előny persze, ha van szakirányú végzettséged, de néhány vendéglátóhely akár tanulót vagy betanított munkatársat is szívesen fogad, ha látják benned a potenciált. Az sem árt, ha nem jössz zavarba, ha egyszerre húsz rendelés pörög ki az étteremben – a stresszkezelés legalább olyan fontos, mint az ízérzék. Na és persze alap minden konyhán a tisztaság, a precizitás, a gyorsaság és az, hogy tudd, hogyan kell jól együttműködni másokkal munka közben.

Néhány extra tipp, hogy garantáltan sikeres legyél a munkaerőpiacon!

Ha szeretnél kiemelkedni a jelentkezők közül, készíts egy ütős, rövid önéletrajzot, amiben megemlíted a specialitásaidat, korábbi helyeidet és azt is, ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet. Manapság már az is számít, ha mosolygós vagy és szívesen tanulsz – egy vendéglátós csapatba pontosan ilyen emberek kellenek. De egy ilyen munkakörben az is biztos, hogy a döntő tényező az első munkanapok lesznek – hiszen ekkor dől el, valójában olyan finom és tökéletes

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Te készíted a legjobb paprikás krumplit a világon? magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Te készíted a legjobb paprikás krumplit a világon? magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg