Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Van az úgy, hogy az ember nem csupán főz, hanem szívvel-lélekkel teszi mindezt, valósággal alkot. Ha te is azok közé tartozol, akik képesek egy sima rántottát is élménnyé varázsolni, akkor jó hírünk van: a győri térség konyhái tárt karokkal várnak. Legyél rutinos séf vagy lelkes pályakezdő, itt tényleg megtalálhatod a helyed. Ráadásul ebben a régióban a fizetés is magasabb bizonyos esetekben – már-már nyugatias szintet üt meg egyes pozíciókban.
A jó szakács aranyat ér – aligha kell magyarázni bárkinek is, hogy miért. Egyértelmű a vendégeknek, és nyilvánvaló a munkáltatóknak. A felkapott győri régióban pedig – ahol az oktatás és a földrajzi, gazdasági adottságok miatt is sok a hazai és külföldi látogató az éttermekben –, szintén nagy a kereslet a gyakorlott szakácsokra. Amennyiben érdekel elérhető szakács munka Győr városában, a helyi álláskereső gyorallas.hu oldalán gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz a kiválasztott pozícióra.
Ha nem is feltétlenül cél a Michelin-csillag, számos készséget fejleszthetsz tökélyre. Előny persze, ha van szakirányú végzettséged, de néhány vendéglátóhely akár tanulót vagy betanított munkatársat is szívesen fogad, ha látják benned a potenciált. Az sem árt, ha nem jössz zavarba, ha egyszerre húsz rendelés pörög ki az étteremben – a stresszkezelés legalább olyan fontos, mint az ízérzék. Na és persze alap minden konyhán a tisztaság, a precizitás, a gyorsaság és az, hogy tudd, hogyan kell jól együttműködni másokkal munka közben.
Ha szeretnél kiemelkedni a jelentkezők közül, készíts egy ütős, rövid önéletrajzot, amiben megemlíted a specialitásaidat, korábbi helyeidet és azt is, ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet. Manapság már az is számít, ha mosolygós vagy és szívesen tanulsz – egy vendéglátós csapatba pontosan ilyen emberek kellenek. De egy ilyen munkakörben az is biztos, hogy a döntő tényező az első munkanapok lesznek – hiszen ekkor dől el, valójában olyan finom és tökéletes
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
26. Csabai Kolbászfesztivál - 2023.10.19-22.
2025.06.02.