Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban
éttermek, 2025.06.11.
Nincs is jobb, mint ebben a jóidőben egy folyó- vagy tóparti séta egy kellemes beszélgetőpartnerrel, és amennyiben lehetséges ez, ízletes fagylalttal a kézben.
Megérkeztek az első melegebb fuvallatok. Az a 18-20°C-os hőmérséklet, ami ősszel a nyári tűzforró kánikulák után oly hűsnek tűnik, most arra késztet minket, hogy levegyük kabátunkat, és kimenjünk a napra.
Azonban sokaknak oda kell figyelniük, milyen fagylaltot fogyasztanak. Ilyenek az ételallergiások vagy a cukorbetegek. Mások már a strandszezon miatt vadásznak a cukormentes, proteindús hűsítő finomságokra. Szerencsére ma már mindenki számára van megoldás.
- Úgy látom, ma már egyre több fagyizó igyekszik mindenki igényeit kielégíteni. Ez egyfelől szakmai és emberi odafigyelés kérdése is, másfelől gazdasági érdek is. Hiszen amennyiben egy családban csupán egy tejfehérje- vagy szója-allergiás is van, a rá nem gondoló helyről az egész társaság kiszorul. Szerencsére a tendenciák abszolút pozitívak. Jó példa erre a Belina Fagylaltozó, aki finomságait a Csepel-sziget több pontján és az ahhoz közeli Dunaharasztiban is megkóstolhatjuk - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer mérnök, c. egyetemi tanár, aki maga is főként tej-, glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentes élelmiszerek illetve azok alapanyagainak fejlesztésével foglalkozik.
Hozzávalók:
20 dkg ToTu Krém
20 dkg fagyasztott málna
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál eritrit
A tennivalónk csupán annyi vele, hogy turmixgépben összeturmixoljuk, és máris fogyaszthatjuk, vagy kis formákba, dobozokba töltve lefagyasztjuk. Micsoda vendégváró finomság, legyen szó barátokról, rég nem látott rokonokról vagy unokákról.
Jó étvágyat hozzá!
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban
éttermek, 2025.06.11.
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
2025.06.06.