Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Bár Európa más országaiban már régóta ismert és népszerű a lassú főzőedények fogalma, Magyarországon mostanában kezdik felfedezni az emberek ezt a termékkategóriát.
De mit tud valójában egy slow cooker?
Itthon is csúcsokat döntöget az érdeklődés iránta, ami nem véletlen, ugyanis a slow cooker általában kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos főzési módszerek, ezért hosszú távú energia megtakarítást jelenthetnek. A lassú főző ráadásul azok számára is ideális választás, akiknek nincs annyi tapasztalata a konyhaművészet terén.
A lassú főzők egyik fő jellemzője, hogy egyetlen gombnyomással beállíthatjuk az elkészítendő étel típusát és fokozatát, majd utána a készülék gondoskodik a többiről. Így nincs szükség rá, hogy órákig a konyhában tartózkodjunk, vagy, hogy folyamatosan figyeljük és kavargassuk az ételt. A lassú főző lehetővé teszi továbbá, hogy az ételt hosszú órákon át főzzük alacsony hőfokon anélkül, hogy folyamatosan felügyelnünk kellene, ami a rohanó világban sokak számára felbecsülhetetlen értékkel bír.
Fontos, hogy mielőtt lassú főzőt vásárolnánk, mindenképpen döntsük el, mely extra funkciók elsődlegesek a számunkra. Sok lassú főző rendelkezik melegentartó funkcióval, ami lehetővé teszi az étel hosszú ideig történő melegen tartását anélkül, hogy túlfőzné. Ez kiváló opció, ha nem mindenki ugyanabban az időpontban szeretne étkezni. Az időzítő funkció segítségével pedig könnyedén beállíthatjuk, hogy mikor legyen elkészítve az előre bekészített étel, így a hosszú munkanapokon sem kell aggódnunk a vacsora elkészítése miatt.
A lassú főzés hosszú és alacsony hőfokon történik, ami lehetővé teszi az ételeknek, hogy lassan párologjanak és ízletesek legyenek. Az ízek és aromák mélyebbek és gazdagabbak lesznek, ami különösen a pörköltök, levesek és egyéb hosszú főzési időt igénylő ételek esetében előnyös. Emellett könnyen tisztítható is, mivel az összes alkatrész rozsdamentes acélból készült, és a mosogatógépbe is betehetőek.
„A lassú főző azok számára is ideális választás, akik nem annyira jártasak a főzés terén. Saját tapasztalatból tudom, hogy ez a készülék szinte lehetetlenné teszi a hibázást. Mindemellett, a tapasztaltabb konyhatündérekkel is megesik, hogy a sok teendő mellett vagy a nagy rohanásban valamit elfelejtenek, elrontanak vagy esetleg odakapatják az ételt. Ez a slow cookerrel nem fordulhat elő” – mutatott rá Hegyi Szilvia, a Cosori márkavezetője.
Mivel az eszköz a konyhában általában szem előtt van, emiatt fontos a termék esztétikus kialakítása is. A hazai piacra augusztusban bevezetett Cosori Slow Cooker egyik kiemelkedő jellemzője pedig pont az elegáns design is. Így nemcsak a funkcionalitásban, de a megjelenésében is dekoratív, abszolút modern hatást kelt.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.