Egyre több magyar konyhában van lassú főző

-
Sajtóközlemények, 2023.08.28.

Egyre több magyar konyhában van lassú főző

Bár Európa más országaiban már régóta ismert és népszerű a lassú főzőedények fogalma, Magyarországon mostanában kezdik felfedezni az emberek ezt a termékkategóriát.


De mit tud valójában egy slow cooker?

Itthon is csúcsokat döntöget az érdeklődés iránta, ami nem véletlen, ugyanis a slow cooker általában kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos főzési módszerek, ezért hosszú távú energia megtakarítást jelenthetnek. A lassú főző ráadásul azok számára is ideális választás, akiknek nincs annyi tapasztalata a konyhaművészet terén.

A lassú főzők egyik fő jellemzője, hogy egyetlen gombnyomással beállíthatjuk az elkészítendő étel típusát és fokozatát, majd utána a készülék gondoskodik a többiről. Így nincs szükség rá, hogy órákig a konyhában tartózkodjunk, vagy, hogy folyamatosan figyeljük és kavargassuk az ételt. A lassú főző lehetővé teszi továbbá, hogy az ételt hosszú órákon át főzzük alacsony hőfokon anélkül, hogy folyamatosan felügyelnünk kellene, ami a rohanó világban sokak számára felbecsülhetetlen értékkel bír.

Fontos, hogy mielőtt lassú főzőt vásárolnánk, mindenképpen döntsük el, mely extra funkciók elsődlegesek a számunkra. Sok lassú főző rendelkezik melegentartó funkcióval, ami lehetővé teszi az étel hosszú ideig történő melegen tartását anélkül, hogy túlfőzné. Ez kiváló opció, ha nem mindenki ugyanabban az időpontban szeretne étkezni. Az időzítő funkció segítségével pedig könnyedén beállíthatjuk, hogy mikor legyen elkészítve az előre bekészített étel, így a hosszú munkanapokon sem kell aggódnunk a vacsora elkészítése miatt.

A lassú főzés hosszú és alacsony hőfokon történik, ami lehetővé teszi az ételeknek, hogy lassan párologjanak és ízletesek legyenek. Az ízek és aromák mélyebbek és gazdagabbak lesznek, ami különösen a pörköltök, levesek és egyéb hosszú főzési időt igénylő ételek esetében előnyös. Emellett könnyen tisztítható is, mivel az összes alkatrész rozsdamentes acélból készült, és a mosogatógépbe is betehetőek.

„A lassú főző azok számára is ideális választás, akik nem annyira jártasak a főzés terén. Saját tapasztalatból tudom, hogy ez a készülék szinte lehetetlenné teszi a hibázást. Mindemellett, a tapasztaltabb konyhatündérekkel is megesik, hogy a sok teendő mellett vagy a nagy rohanásban valamit elfelejtenek, elrontanak vagy esetleg odakapatják az ételt. Ez a slow cookerrel nem fordulhat elő” – mutatott rá Hegyi Szilvia, a Cosori márkavezetője.

Mivel az eszköz a konyhában általában szem előtt van, emiatt fontos a termék esztétikus kialakítása is. A hazai piacra augusztusban bevezetett Cosori Slow Cooker egyik kiemelkedő jellemzője pedig pont az elegáns design is. Így nemcsak a funkcionalitásban, de a megjelenésében is dekoratív, abszolút modern hatást kelt.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Egyre több magyar konyhában van lassú főző magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Egyre több magyar konyhában van lassú főző magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg