Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak

-
2015.04.24.

Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak

Díszoklevéllel, és díszebéddel jutalmazta a Nemzetgazdasági Minisztérium a nyugalmazott szakácsokat, és cukrászokat.


A díszebédnek a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar nagy múltú Ínyenc Klubja adott otthont. A Klubban a vendéglátás szakos hallgatók vezetőtanáraikkal közösen időről időre kiválasztanak egy-egy gasztronómiai szempontból érdekes földrészt, tájegységet, hogy a diákok annak étkeit megtanulva és elkészítve tehessenek szert mind sokrétűbb gyakorlati ismeretekre. A BGF hallgatók ezúttal a fenti, különleges menüsorral tisztelegnek az olimpiai bajnokok előtt.

 

 

Szakács olimpiai bajnokok:

 Facsar Sándor
Lukács István
 Mátyás Rudolf
Nemeskövi Dénes
Novák Ferenc

Cukrász olimpiai bajnokok:

 id. Bergmann Ernő
Gombai Nagy Péter
 Kissné Zombori Zsuzsanna
Kopcsik Lajos

Nemzetközi elismerést nyert szakácsok:

Garaczi János
Gullner Gyula
Juhász István
Kalla Kálmán

 

 

A menü

 

Klasszikus magyar hideg vegyes ízelítő –Tárgyik Sándor receptje alapján: hideg libamáj tokaji esszenciában párolva, pisztráng filé zöldségágyon, fácán pástétom csipkeízzel 

 

Gulyás erőleves szürkemarhából  – Rákóczi János receptje alapján.

 

Borjú java Oscar-módra – Lukács István receptje alapján: vajon sült borjú java, ropogós rákfarokkal, hollandi mártással, citromos fehér spárgával és pirított, petrezselymes, formázott burgonyával körítve

 

 

 

Hideg mogyorópuding karamellamártással, Rothschild piskótával – Gombai Nagy Péter receptje alapján

 

A díjazottaknak gratulálunk!

Tetszett a(z) Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg