Húsz európai séf mérkőzik meg Budapesten

-
2015.12.15.

Húsz európai séf mérkőzik meg Budapesten

Húsz ország vesz részt a Bocuse d'Or európai döntőjén, a versenyt 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten.


Húsz versenyző próbálja bebiztosítani a helyét az európai döntőjén. Húsz  ígéretes séf, akik mind arról álmodnak, hogy beírják a nevüket az európai gasztronómia nagykönyvébe jövő év május 10-én és 11-én Budapesten.

 

Ország Versenyző
Ausztria A nemzeti döntőt 2016. február 29-én rendezik.
Németország A nemzeti döntőt 2016. február 20–22. között rendezik.
Belgium Peter AESAERT
Bulgária Antonio IVANOV
Horvátország Tomislav KARAMARKO
Dánia Morten FALK
Spanyolország Juan Manuel SALGADO
Észtország Dmitri ROOZ
Finnország Eero VOTTONEN
Franciaország Laurent LEMAL
Magyarország A nemzeti döntőt 2016. február 18-án rendezik.
Izland Viktor ANDRÉSSON
Olaszország A nemzeti döntőt 2016. január 30-án és február 1-jén rendezik.
Norvégia Christopher William DAVIDSEN
Hollandia Jan SMINK
Egyesült Királyság Anthony WRIGHT
Oroszország Arthur OVCHINNIKOV
Svédország Alexander SJÖGREN
Svájc A nemzeti döntőt 2016. január 25-én rendezik.
Törökország Mutlu SEVKET YILMAZ

 

 

Színvonalas európai selejtezősorozat

 

Mielőtt a világ legjobb fiatal séfje címéért versenybe szállhatnának a 2017-ben a lyoni Sirhán zajló versenyen, a versenyzők a legtekintélyesebb európai gasztronómiai megmérettetésen csapnak össze.

 

A Bocuse d’Or Europe megkerülhetetlen állomás, s egyben a selejtezősorozat legnézettebb eseménye is, ahonnan a legtöbb versenyző kerül ki a világdöntő pódiumára. A Bocuse d’Or Europe 2008-as létrejötte óta nem kevesebb mint 11 európai versenyző jut ki innen a lyoni színpadra.


Ebben az évben a vándorversenyen újra találkozik az európai gasztronómia elitje. A 20 versenyzőnek 5 órán és 35 percen keresztül csak egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: elnyerni a Bocuse d’Or Europe 2016 győztesének oly áhított címét. Commis-juk és felkészítő trénerük támogatásával elképzeléseik szerint meg kell alkotniuk egy
húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.


Hogy bizonyítsák tehetségüket, a versenyzők egy eredeti recept megalkotásához latba vetik technikai tudásukat, kreativitásukat és személyiségüket, s merítenek hazájuk kulturális és kulináris tradícióiból is.

 

Magyarország és Budapest már szerepel Európa gasztronómiai térképén. A bőséges, ízletes és fűszeres magyar konyha a magyarok hosszú vándorlását tükrözi, s az ország történetének tanújaként ázsiai, német, olasz és szláv hatásokat is magába olvasztott.

 


Bár világszerte a gulyás országaként ismerik, Magyarországon számos változás ment végbe a gasztronómia területén. Az új fűszerek, a hagyományos receptek korszerűsítése és a fúziós konyha lehetővé tette a magyar séfek fiatal generációja számára, hogy elsősorban gasztronómiai kultúrájuk értékeire támaszkodva szerezzenek maguknak nevet.

 



„Magyarországon szeretünk úgy fogalmazni, hogy gasztronómiai forradalom zajlott le tíz évvel ezelőtt. Séfek, étterem-tulajdonosok, borászok és cukrászok egyesítették erőiket, hogy megszülessen egy új, intenzívebb, színesebb konyha – Hamvas Zoltán.”

 


 

Ennek a sikernek a bizonyítéka, hogy már két magyar séf képviselte az országot a Bocuse d’Or világdöntőjében 2013-ban és 2015-ben, és Budapest büszke lehet arra, hogy immár négy egy Michelin-csillagos éttermet is ajánlhat.

 

 


 

A Bocuse d’Or Europe vendégül látása új kihívás az ország számára.




 

„Olyan lehetőség ez, mely mindannyiunk számára óriási motivációt jelent. Szeretnénk felhívni a figyelmet a fiatal generációra, szeretnénk csodálatos kulináris kalandot kínálni és új ízeket vinni Európa gasztronómiai színterére – Hamvas Zoltán.”

 


 


A Bocuse d’Or Europe-ot Budapesten kívül is lelkesedéssel és támogatással várja Magyarország, mely elkötelezte magát gasztronómiai, kulturális és turisztikai örökségének méltó rangra emelése mellett.

Tetszett a(z) Húsz európai séf mérkőzik meg Budapesten hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Húsz európai séf mérkőzik meg Budapesten hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg