Március 20-án újra ünnepelhetjük a macaronokat!

-
2015.03.12.

Március 20-án újra ünnepelhetjük a macaronokat!

Sarki Fűszeres, Gresham Palota, Zila Cukrászda – csak egy pár név a negyedik Macaron Nap kiállító közül. A rendezvénynek ezúttal az Akvárium Klub ad otthont.


Kicsi, színes és légies. A kérge roppanós, a közpe a tölteléktől puha, az ízvariációk lehetősége szinte végtelen. Egy falat francia finomság, amelynek könnyű hódolni. Most újra ünnepelhetitek ezt a kis csodát, amely már a magyar közönséget is rabul ejtette.

 

A tematikus rendezvényen egy délutánra újra együtt lehettek a professzionális cukrászat és csúcsgasztronómia átmeneti fellegvárában, ahol a kreativitás és az önmegvalósítás ismét kiemelt figyelmet kap.

 

 

Ezúttal is gyönyörű macaronokat kóstolhattok és vásárolhattok meg különböző színekben és ízekben, a legjobb cukrászdák alkotásait vonultatják fel idén is.

 

A Macaron Nap az OXO Labs (OXO csoport, akcelerátor, tanácsadó és kockázati tőkebefektető) céggel történő együttműködésében valósul meg. A cég finanszírozási és mentor programjával segíti az ígéretes ötleteket és az általa kiválasztott tehetséges startup vállalkozásokat.

 

A Macaron Nap végleges kiállítóinak listája:

 

Desszert.Neked
Cake Shop Budapest
Mészáros Cukrászda
Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
SUGAR! shop & confectionary
Bolka Bonbon
Felföldi Passionerie
Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda
Vanilin Cukrászda
a table! boulangerie - patisserie
Chefparade Csokiműhely / Chocolate Workshop
Kem Bubble Tea Bar
Sarki Fűszeres
Le Parfum - Zólyomi Zsolt Parfümériái
Boutiq’Bar
Mad Dog Cafe Haus
Francia Intezet / Institut Francais de Budapest
CCI France Hongrie

 

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

 

Programok:

 

Kapunyitás 14 órakor


Megnyitó - Köszöntő beszéd


14: 30 Macaron Verseny megkezdése - macaronok leadása
15:00 Francia Kamara köszöntő beszéd
15:20 A zsűri bemutatása: Mautner Zsófia (Chili&Vanilia), Varga Margit (Zazzi Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara), Kárai Dávid (főszerkesztő, Nosalty.hu) Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Stephane Gerphagnon (mester cukrász, á Table!), Veszely Attila (mester cukrász, Csokoládé Akadémia), a macaronok értékelésének megkezdése
16:00 A macaron sikere Magyarországon 2012 - 2015. macaron trendek (a Nosalty támogatásával), a Macaron Nap, mint az első gasztronómiai "startup" rendezvény.
16:30 A kiállítók bemutatása - folyamatosan
17:30 Geszti Péter és Gianni színpadi beszélgetés
18:00 A Francia Intézet programja
18:30 Macaron Verseny eredmény hirdetés

 

 

Belépőjegy:


Elővételben: 1.900 Ft
Helyszínen: 2.400 Ft
Belépőjegy kapható:
Desszert.Neked (VI. Paulay Ede u. 17.) 11 - 21 óráig
Sarki Fűszeres (XIII. Pozsonyi út 53-55.) hétköznap 8 - 20 óráig, szombaton 8 - 15 óráig
Madal Cafe (XIII. Hollán Ernő u. 3.) 7:30 - 19 óráig
a table! boulangerie - patisserie (II. Retek u. 6., és VII. Wesselényi 9.) hétköznap 7:00 - 19 óráig, szombaton 7:00 - 16 óráig, vasárnap 8:00 - 15 óráig

Akvárium Klub Officialban a jegypénztárban hétköznap és szombaton 9:00-től 20:00-ig (illetve az esti program zárásáig), vasárnap 10:00-től 18:00-ig.

 

Online jegyvásárlás itt.

 

A rendezvény támogatói:


NoSalty a Webszakácskönyv, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, We Love Budapest, Stylemagazin, OXO Labs, CCI France Hongrie, Institut Français - a 15. Frankofón Fesztivállal együttműködésben.

 

A rendezvényen megmaradó macaronok egy része felajánlásra kerül az Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára.

 

Tetszett a(z) Március 20-án újra ünnepelhetjük a macaronokat! hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Március 20-án újra ünnepelhetjük a macaronokat! hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg