Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép 2017

-
2017.05.15.

Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép 2017

Több, mint 60 vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása, a teljes balatoni régiót felöleli. A kiadvány a magas minőségű, egész évben nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsíti, és segít benneteket.


Magas minőség, egész éves nyitvatartás és összefogás – ezek a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb értékei. Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a rendhagyó térkép egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Korábban összesen három térkép jelent meg, kettő északi parti és egy déli parti változatban. Az összefogásban résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.

A szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzde, pálinkakészítő, vannak köztük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni zászlóshajók és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

Az idei térképen már a teljes balatoni régió megjelenik. A készítők megőrizték az eddig bevált és szerethető grafikus arculatot, az eddigieknél még látványosabban megjelenítve a Balaton kiemelekedő minőséget képviselő  vendéglátóhelyeit. Újdonság, hogy a térkép hátlapján lévő leírások a magyar mellett angol nyelven is szerepelnek, megcélozva ezzel a külföldi turistákat is.

A kiadvány ingyenes, magyar és angol nyelvű, elérhető a rajta szereplő  szolgáltatóknál szerte a Balatonon, valamint a május végén megjelenő országos terjesztésű MOL Nagyon Balaton Magazinban, vagy egy gombnyomással  letölthető a  www.gasztroterkepek.hu weboldalról is.

 A gasztrotérkép megálmodói: Budavári Dóra és Szauer Judit

 

Hasznos információk:

Weboldal:www.gasztroterkepek.hu

Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep 

Instagram: @balatonigasztroterkep  

 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép 2017 hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép 2017 hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

8. Debrecziner Gourmet fesztivál (2024)

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: 2024 június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet-n, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

2024.05.03.

Év Fagylaltja verseny 2024

Az Év Fagylaltja versenyt a tavalyi évhez hasonlóan ismét „fesztivál” jelleggel rendezzük meg egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítik el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.

2024.04.29.

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

"narrow"
Gear.svg