VinCE Balaton & Kékszalag Nagydíj

-
2014.06.12.

VinCE Balaton & Kékszalag Nagydíj

A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között vár benneteket Balatonfüreden.


A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között vár benneteket Balatonfüreden.

A rangos Kékszalag megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny, míg a parti kísérőrendezvény hűsítő borokkal, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel alapozza meg a jó hangulatot és várja a befutókat.

 



A fesztivál kevésbé a borszakértésről, inkább a FINOM borokról szól majd – ezzel a hívószóval indítottak most figyelemfelkeltő kampányt, amelyhez sztárvendégek is csatlakoztak.

 

Litkey Farkas, a Kékszalag tizenegyszeres bajnoka és címvédője, Gianni Annoni, Kerekes Vica, Segal Viktor, Nagy Ervin és Czutor Zoltán – egyarán arra bíztatnak benneteket, hogy nyáron, nyaralás közben is keressétek a jó minőségű helyi borokat, és ha megtaláltátok, akkor  bátran osszátok meg az élményt bonyolult jelzős szerkezetek helyett egyszerű borajánlókkal.



Nem tabu a jó vagy a finom szó. A Balaton partján pedig már csak azért is érdemes keresgélnetek, mert 22 borvidékünkből öt a tó partján található és a VinCE Balatonra a távolabbi régiókból is érkeznek majd kiállítók.

 


 

Minden élmény egy kikötőben – zene, ízek és illatok, gólöröm


A fesztiválon esténként fellép a Kerekes Band és a Pannonia Allstar Ska Orchestra, vasárnap a Rájátszás koncertje alapozza meg a fiesta hangulatot. Idén megrendezik a tehetséges utcazenészek versenyét is; a Tagore sétányon muzsikáló nevezők közül a kiállító borászok és árusok dönthetnek, ki térjen haza a tekintélyes bor ellátmánnyal és karrierindító támogatással.


A huszonöt borokat kínáló stand választékában kizárólag olyan borok szerepelnek, amelyek a VinCE Magazin tesztjén átmentek.

 

A balatoni borvidékek, mint a Balaton-felvidéki, balatonboglári és somlói régiók mellett Villányból is szép számmal érkeznek borászok, de Szekszárd, a Mátra és Eger, Mór és Tokaj is képviselteti magát. Nemes pálinkák, jeges koktélok és finom kávék mellett természetesen sörök is lesznek, a gasztrokiállítók pedig az italokhoz illő grilleket, könnyű sonka- és sajttálakat, kézműves finomságokat kínálnak majd.

 

 

Borvizekre evezhettek


A VinCE Balaton újdonsága idén a Sky Lounge, amely a magasba emeli a vendégeket, hogy egy pohár borral a kézben koccinthassatok a csodás látványra és az emlékezetes nyári élményre.

 

A borkultúr-sarokban a fröccs és pihenés mellé borszakirodalmat és magazinokat forgathattok, míg a VinCE Kóstolószalonban délutánonként borértő kollégák mutatnak iránytűt a hazai és nemzetközi borvidékek, szőlőfajták és specialitások megismeréséhez – illusztrációként minimum 30-féle borral.

 

A borvilág felfedezése a vízen is folytatódik, elektromos jachtok fedélzetén tartanak élménykurzusokat, ahol 90 percben a választott témával, például izgalmas pezsgőkkel, híres rozékkal, balatoni klasszikusokkal és ritkaságokkal, egzotikus országok tételeivel ismerkedhettek.

 

 

Hasznos infók:

 

Időpont: 2014. július 10–13., Balatonfüred, Tagore sétány

 

A belépés ingyenes, kóstolópohár 1000 forint letéti díjért váltható.

 

További infókért katt ide.

Tetszett a(z) VinCE Balaton & Kékszalag Nagydíj hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) VinCE Balaton & Kékszalag Nagydíj hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg