Debrecenből könnyen elérhető hely, valami ójat akrtunk kipróbálni. Nagyon kedves hely, szinpatikus a kialakitás.
Elvileg helyi alapanyagokat használ, helyi termelők portékái is vannak.
Nem túl különleges ételeket akartunk, hanem finomat enni és ez megvolt.
Tunde G
Egy vasárnapi napon voltunk, 1 órát vártunk az italra, az ételre másfél órát. Az ételek íze is közepes volt, ár/érték arányban nem éri meg. Vannak ennél sokkal jobb éttermek a környéken.
feherlra
Múlt vasárnap voltunk ott 12-en családi ebéden. Tyúkhúsleves, kiváló, grilltál és almavirág-tálak nagyon finomak voltak. Pincérek első osztályú kiszolgálásban részesítettek minket. Sokan voltak, nagyon jó volt a hangulat.:)
juhaszl801024
Szeretném jobban szeretni ezt az éttermet, mert jó adottságai vannak, jó ötletekkel operál, többet ki lehetne hozni belőle (mint étlap, vendégfogadás), de nem sikerül az évek alatt. A kiszolgálás átlagos, holott kicsit több figyelemmel sokat tudnának dobni a vendéglátás minőségén a pincérek. (Tapasztalat: pincér beszélget hosszan a pultnál, hiába várunk és jelzünk, hogy fizetnénk, 10 p eltelik, inkább megyünk a kasszához fizetni. Egyik pincér kiküld, mondva, hogy van hely, a másik elküld ugyanonnan, hogy abszolút nincs hely..) Az ételek finomak, de az étlapról személy szerint nehezen tudok választani (húsmentes vagy könnyebb fogást keresve). Tészta ételek nem is nagyon vannak az étlapon. 2 húsmentes étel van, mindkettő nehezebb, olajban sült fogás, amit nem választanék. Összességében nagyon tetszik a hely és maga az étterem, de az étlap miatt (és hogy nem igazán újult meg fő fogások tekintetében a nyitás óta), sajnos nem vágyunk vissza ide. (Legutóbb ajándékba kaptunk kártyán összeget, azért jöttünk ide vacsorázni.) Jönnénk szívesen többször, mert jó vidéki étterem, kellemes a hangulata, de még magyaros vonalon mozogva is hiányos számomra az étlap összehasonlítva környékbeli, hasonló áron mozgó éttermekkel (ahol a kiszolgálás viszont magasabb színvonalú).
szivszalutal
Modern bisztró hangulat, széles ételválaszték a környékre jellemző specialitásokkal, helyi alapanyagokból egy kicsit újragondolva a séf által. Mosolygós, udvarias és gyors felszolgálók. A környékbeli kistermelők termékei (lekvárok, aszalványok, méz, pálinka, száraz tészta, stb.) is megvásárolhatók.
ooorsivarga
Nagyon finom , különleges ételek. Új ízek, és különleges tálalás. Kedves pincérek. Gyors kiszolgálás
hancsili
Csaladdal mentunk el vacsorazni , egy szulinap apropojabol. Az etelek nagyon finomak voltak, izlesesen-gusztusosan talalva. Kulonoskepp a rantott malacful:)
Sok “nagymeno” steak houseba sem keszitik ilyen jol a steaket, mint amilyet itt ettem.
A kiszolgalas meg ugy gondolom, hogy etalon! Ilyennek kell lennie egy normalis vendeglato helyen!
853gerg_p
Tegnap este jártunk az étteremben először, az ételek nagyon finomak voltak, széles a választék, de a pincér nem igazán volt korrekt... a visszajárót "elfelejtette" visszaadni...ezt nem tartottam korrektnek, hogy benyelte a visszajárót...
Ezt leszámítva elégedettek voltunk!
Savalass11
Ebédelni voltunk barátokal ,családal unokákal .Kedves fogadtatás ,bő választék ,nagy adagog ,finom almás ,csodás játszó a gyerekeknek . Aki arra jár ne hadja ki , ha szeretne egy finom ebédet .
,barátokkal
id Kis J
Színvonalas,modern konyha a vidék hangulatával ötvözve. Az ételek finomak,az árak korrektek, egyedül a kiszolgálás volt lassú,de biztos a teltház miatt! Foglalni érdemes! Köszönjük az estet! Gergő és Rella
Roving795642
Család barát étterem. Kisgyermekeseknek is ajánlom, gyereksarokkal felszerelt étterem.
A felszolgálók kedvesek, figyelmesek, az ételek finomak voltak, mindenki megtalálta a saját ízlésének való leveseket és főételeket. Ízlésesen voltak tálalva, és a minőségük is kiváló volt. Aki arrafelé jár ne hagyja ki véletlenül sem.
Bodacz
Az elmúlt években (évtizedekben) a hazai vendéglátást egyre nagyobb mértékben érték el a különböző nemzeti konyhák, és a trendi fúziós gasztro. Ez persze örömteli, én is imádom a japán és az indiai konyhát, és remek kísérleti fogásokat is szoktam fogyasztani. A debreceni éttermek ezirányú kezdeményezéseinek nagy örömmel voltam önkéntes kísérleti alanya, de most nem erről szól, hanem a hagyományos alföldi konyha retrójáról.
A derecskei Almavirág Étteremben jártunk.
A Derecskei Alma egy Debrecentől 20 kilométerre lévő családi gazdaság, akik kezdetben almából készült kézműves termékekkel (alma-és céklalé, lekvár, később pálinka) jelentek meg a piacon, majd a remek minőségnek és ügyes marketingnek köszönhetően tudtak bővülni, így felkerült a listára a Derecskei Fenséges termékpaletta (zakuszka, és a padlizsánkrém).
Így szinte észrevétlenül lettek az kelet-alföldi térség egyik nagyvállalkozása, és a nemzetgazdasági helyi motorja. Ez önmagában szimpatikus és szerethető sikersztori, jó magam e miatt is döntöttem rendszeresen a termékeik vásárlása mellett.
A helyi gazdák termékeire épülő, fenntartható gazdaság jegyeit magán viselő történet azonban most teljesedett ki igazán: a közelmúltban megnyílt a cég égisze alatt az Almavirág Étterem, Derecskén, egyfajta útszéli csárda feelinget hozva.
A hely étlapját az érkezés alatt megnézve is szembejött a helyi alapanyag/lokálpatriotizmus/abból főzünk, amink van gondolat – és éppen ez az, ami szimpatikussá teszi a helyet.
Bár van néhány „modernebb” tétel a menüsorban (pl. Lazac karfiolpürével, kukoricával mascarpone mártásban), de alapvetően és döntő mértékben a hajdúság hagyományos ételeit kínálja a hely. A Marhapofa Retro Slambuccal, a Körmös Pacal, Komfitált kacsacomb káposztás derelyével mind nagyon vonzó tételek voltak, elég nagy gondot okozott ennyi finomság közt a választás.
Elsőként egy hagyományos Babgulyást választottam, ha már úgy is a hagyományos alföldi konyha remekei miatt jöttünk ide. Ez egy remek választásnak bizonyult: a gulyás olyan volt, amilyennek lennie kellett, megállt benne a kanál, és a teljesen elvárható tartalom (zöldségek, galuska, bab, és persze rengetek füstölt hús és csülök) volt benne, a só-bors-paprika fűszerezés szentháromságát konzervatívan betartva. Nincs flikk-flakk, újítás, indiai fűszerkeverék, meg fitness felpuhítás. Csak hagyomány és minőség. Ja, és a mellé felszolgált kenyér gyanúsan tömör és omlós volt, így muszáj voltam megkérdezni a pincért, hogy a kenyér is itteni sütés-e. Igen, az… :-D
A leveskínálat egyébként nagyrészt a húsleves-gyümölcsleves-gulyás klasszikusait idézték meg, egyetlen, ettől elütő tétel a chedar sajtos csirkeragu leves volt. A párom ezt választotta, és szintén nem lett belőle mellé nyúlás. A hagyományos zöldséges-húsos ragulevest egy kis sajttal megbolondítva igazán selymessé és bőven tartalmassá tudták varázsolni, egy kis mediterrán ízvilágot varázsolva ezzel az Alföldre.
A főétel kiválasztása, mint írtam, nehézségbe ütközött, így végül „kompromisszumos megoldásként” egy kétszemélyes Hortobágyi Haltál mellett döntöttünk.
Ez tartalmazta az errefelé szintén hagyományosnak mondható rántott pontyszeleteket, az egészben sült pisztrángot, némi haltepertőt, és egy kis tempurában sült halfilét-valamint az ezekhez szánt igen bőséges köretet, ami sült burgonya, rizs, és párolt zöldség elegyét jelentette.
Minden tétel remekül volt elkészítve, a rántott ponty ropogósra sült, durva szemcsés prézliben forgatva, az apróra sült haltepertő, és életem legjobb sütési arányú pisztrángja.
A bőséges, két fogasos vacsora után erősen gondolkoztunk a desszerten, de meggyőztük magunkat, mivel mégiscsak ünnepelni voltunk ott (házassági évforduló), egyszer élünk, és még nem is ettünk semmit, ami almás, pedig itt illik.
A hely specialitását az egyszerű elnevezésű Almás Sütit választottuk, ami azonban sokkal több, mint elsőre gondolna az ember: a klasszikus meleg, rácsos keltésztában sült fahéjas almapüré a legszebb karácsonyi hangulatot idézi már az illatával is (hát még az ízével), de a séf semmit nem bízott a véletlenre: egy kis pohárka madártej, és egy kis robbanós cukorkával spékelt vanília fagyival elég viccesen lehet lefojtani a sósabb tételeket.
Egy nagyon fontos dolog kimaradt: az ital. Az Almavirág bőséges italkínálattal rendelkezik mind alkoholos, mind alkoholmentes italok tekintetében, de a helyi almaléből készült almafröccs az, ami itt kötelező, a többi smafu.
Aki erre csavarog, ugorjon be, hogy megismerhesse a hajdúság igazi ízeit!
#rockandchilligastrorocker #naezkafa
utolsocsillagharcos
Néhány hónappal ezelőtt személyes tapasztalatot szereztem az ételek kitűnő minőségéről, a figyelmes kiszolgálásról, ezért úgy döntöttem, hogy a névnapomat családommal ünnepi ebéddel az Almavirág étteremben fogom megünnepelni. Az értékelés címe mindent kifejez!
medvecukor
Tyúkhúslevest és orjalevest kóstoltunk, finomak voltak, de semmi extra, a tálalás szép.
Kétszemélyes tálból is ettem már finomabbat, semmi gond nem volt vele, de inkább átlagosnak mondanám, az adag hatalmas, három embernek is elég.
Derecskei ropogós csülök, burgonyával és sülthagymával az nagyon ízlett, hatalmas adag, gusztusos tálalás és adnak éles kést hozzá!
A végére hagytam a legjobbat, az almás sütit madártejkrémmel ami miatt mindenképp érdemes bejönni az étterembe, ilyen finom desszertet még étterembe nem ettem!
A fogások között van különbség, adagban mindenképp, pl.: az óriás rántottszelet tényleg hatalmas.
A kiszolgálás kimagasló, a hely hangulatos.
Eddig kétszer voltunk az éttermben, de tuti jövünk még!
TojasosPeti
Előételnek válogatást kértünk. Nagyon finom volt a tatár beefsteak és a grillezett zöldségek is. Az orja leves nagyon bőséges volt.
Saját előállítású alma leveket szolgálnak fel, melyeket az étteremben levő kis boltban is meg lehet vásárolni.
A fő ételek mind fantasztikusan voltak elkészítve és tálalva.
Kellemes a környezet.
További sok sikert kívánok az étteremhez.
509ferenck
Barátságos, kellemes külső és belső környezet, gyereksarokkal, szuper kiszolgálással, és isteni ételekkel!
Bárkinek csak ajánlani tudom, a rendelésekkel vigyázni kell, mert hatalmasak az adagok! :) Számomra ez is csak pozitívan ad hozzá az élményhez, amit az étterem nyújtani tud!
Csak ajánlani tudom!
Attila M
Gyerekekkel és unokákkal ebédeltünk egy bobozás után az étteremben. Fiam a hatalmas rántott húst választotta és biztos finom lehetett, mert az utolsó morzsáig megette. Az unokák választottak, hogy milyen színű szívószálat kérnek az italukhoz. Vásároltunk még az ott kapható házi készítésű termékekből is.
seprenyilajosne
Igazi gasztronómiai élmény, sosem tapasztalt ízvilág. Nagy gonddal, hazai alapanyagokból készített ételek, szép megjelenéssrel.
John O
Kellemesén fűszerezett, jó alapanyagból készült ételek.Finom italok. A pincérek udvariasok. A környezet harmónikus , igényes és minden tiszta.
Guide827977
A környék legjobb helye.Finom,házias ízek,kedves személyzet,barátságos környezet.A saját készítésű rostos italok,pálinkák....hmmmmm....szeretem ezt a helyet,úgy,ahogy van!
ViktoriaV86