Büszkeséggel tölt el, hogy Budapest is felemelkedett a Világ gasztronómiai térképére. Újhullámos magyar szakemberek (baristák, szakácsok, pincérek, mosogatók) képesek olyan színvonalat felvonultatni, amelyre felfigyelnek, és Michelin csillagokkal dicsérik.
A Salt Budapest étterem ékes példája ennek a törekvésnek. Szívvel-lélekkel dolgoznak, odaadás, és maximális profizmus jellemzi őket. Az étterem berendezése kedves, meleg fényű. Szellős az asztalelrendezés, felső kategóriás bútorok, és evőeszközök várják a vendégeket. Az étlapot titok, és homály övezi, ízlésesen van prezentálva, viaszpecsét védi. Fel lehet törni a pecsétet, és beleolvasni, vagy megfogadva a tanácsot izgalommal várakozni a fogásokra.
A menüsor az éppen zajló évszak által ihletett, ez a tálalásban, alapanyagokban is tetten érhető. Kimondottan izgalmas, ügyesen megkomponált, kreatív tányérokkal van dolgunk. A fine-dining éttermek megértéséhez szükség van nyitottságra. Olyan ez, mint Wass Albert műveiben felfedezni a hatamas távlatokat, vagy Tóth Tamás Boldizsár Harry Potter fordításában meglátni a páratlan zsenit. Egy másik példát hozva Csontváry életműve is ilyen. Kell hozzá egy látásmód, szemlélet amivel nem mindenki rendelkezik.
Tizenöt fogás, melyre van bő három óránk. Ez egy utazás, a vendég átszellemül. Ételek, amelynek összetevőiről még soha nem hallottunk, italok melyek olyan távoli tájakat hoznak elénk, amelyek eddig rejtve voltak szemünk elöl.
Páratlan élmény, felváltva mesélnek a tányérokról a pincérek, szakácsok, illetve a desszertet maga a Főcukrász ismerteti velünk. Mindenkinek ajánlom ezt az éttermet, aki szeretne valami újat, kiváncsi az országunk rejtett kincseire, olyan élményekre amelyekkel még nem találkozott, és nem is fog máshol…
András Márton Farkas
Fantasztikus élmény volt köszönjük.Az étlapot tényleg csak az ételek elfogyasztása után tanulmányozzák.
Szabolcs Holocsy
Igazi élmény volt a vacsora, nekem kicsit sok volt a kapor, amit nagyon nem szeretek, de ez teljesen egyéni. Isteni volt a kenyér és a szalonnák, jó a borválogatás is, a desszertek sem túl édesek. A kiszolgálás kedves és közvetlen
Erzsébet Schlegl
Igazi élmény a vacsora, a kiszolgálás pedig kifogástalan! "Alap" ízeket és egészen fantasztikus kuriózumokat is lehet a legmagasabb minőségben kóstolni. Mindenkinek ajánlom!
Nori Szekely
Abszolút az egyik legjobb hely a városban
Nándor Váradi
Putin egy gyilkos !!!
Orbán Viktor a barátja. Ébredjenek végre magyarok!!!
Michał Kwiatkowski
Igazi kulináris élmény volt számomra. Mikor a fogás előtted van el sem tudod képzelni milyen elképesztő íz fogad majd. Fantasztikus volt a vacsora és az ételek prezentálása is.
Mindenki nagyon kedves.Minden fogás elképesztő. Alig várom,hogy újra menjünk. Azóta is csak ajánlom mindenkinek,aki szeretne kipróbálni valami igazán különleges élményt. :)
Olgi Csikós
Először voltunk ilyen étteremben ami Michelin csillagos, de nem bántuk meg! Ilyen íz kombinációkkal még nem találkoztunk.Tökéletes volt minden fogás, és a hozzá illő dzsúsz kombináció. Mi csak ajánlani tudjuk, aki Teheti mindenképp látogasson el hozzájuk. Kedvesek és tehetséges emberek. Minden fogást bemutattak és elmesélték az ételek történeteit. Mindenképpen vissza térő vendégek leszünk!
Csenge Krivos
Alapvetően a tökéletes élményt vártam a csillagos és egekig magasztalt, ennek megfelelően méregdrága étteremtől. Nem kaptam meg és másnapra is megmaradt a rossz szájíz.
Ételsor kifinomult, az irány jó, az édességek különösen ízletesek, de az adagok miniatürizálásának is van határa. A meglehetősen összetett falatok érdekesebb elemeit külön-külön ízlelni, majd az összképet is megismerni nem lehet ekkora mennyiségből. Másfél-kétszeres szorzó lett volna ideális és akkor nem lettek volna olyanok, akik éhesen távoznak egy vacsoráról, előzőleg az ebédet nem kihagyva.
A nemzetközi borsor érdekes, egy-egy bor mennyisége megfelelő, az összesen kb. 3,5-4dl bor ára azért túlzottnak tűnik. Lehet, hogy a hagyományos borok rajongóinak kicsit extravagáns, nekem tetszett a válogatás. A borral egyetlen probléma, hogy kevés hozzá az étel. Amikor az a fogás érkezett, amelyik értelmezhető mennyiségű kenyeret tartalmazott, valóságos harc dúlt az asztalnál.
A fizetésnél persze meglepetés, hogy az ételsor árának kb. 2,5szeresét kell kifizetni, különösen a 15% szervízdíj arcpirító.
Róbert Szabó
Különleges ételek, kifogástalan felszolgálás.
Misó Marcell
Megérdemelten kapta meg az étterem az első csillagját! Gratulálok! A tegnapi napon egy végtelenül elkötelezett csapatot ismertünk meg! Kreatív, izgalmas, szinte már művészi étel sorban volt részünk! Még finom is volt! 🤗
Péter Kárpáti
Legjobb
Árpád Tamási
Az eddigi egyik legjobb éttermi élmény Budapesten 👌
Gratulalok a Csapatnak 🥂
Tóth Márta
Nincs 5 perce, hogy kiléptem és úgy éreztem értékelnem kell a helyet, ezzel a csapat tudtára adni az elismerésünket és bíztatni a Salt-ot még nem kipróbálókat a mihamarabbi látogatásra :)
Elképesztő alázat a szakma iránt, izgalmas és igazán finom ételek, tökéletes borpárosítás, profi csapat.
Köszönjük, hogy vagytok, sok sikert a jövőben is!
Biztos, hogy jövünk még!
Dániel Imrik
Nagyon jó étterem, nagyon ajánlom, egy különleges élményben van részed. A borsor is nagyon finom volt. Azért 4* , mert a marhaszíves kosárka nagyon száraz volt, A desszertek nem voltak szerintem tökéletesek; a kölestúró nem ízlett. Valamint az étlapon az utolsó "gyümölcsöskert" ott 4 darab apró sütemény volt.(csokigolyó karamella szelet,stb) Valamint a gyertya a vacsora közepén lefolyt az asztalra és nem sikerült letakarítani az étkezés végéig.
Ildi M.
Szuper ételek, profi felszolgálás és szakácsok. Ötvözik a hazai ízeket a kiváló gurmé elkészítési módokkal. A hely sok hasonló étteremhez képest sokkal hangulatosabb és a felszolgálás is kevésbé feszélyező. Az egész élmény nagyon tetszett és tálalás is művészi volt. Az árak fine dining helyeken megszokottak, de egyszer mindenképp érdemes meglátogatni a helyet. (Még a korona időszak előtt sikerült eljutni :) )
Highly recommended restaurant. The service was professional but still friendly. The food is a great mixture of Hungarian tastes and gourmet preparation, all the dishes were like art pieces. The place has a great atmosphere and the dinner we had was a really good experience. (It was before the COVID situation)
Zsolt Almási
One of the best restaurants i have ever been to. Amazing vegan/vegetarian options.
Amazing food in a very friendly setting. Very highly recommended.
T S
best fine dining place in Bp
Szilvia G
Highest level of foodporn 🙂
Kis E
Az étterem kialakítása tükrözi azt a fiatalos szemléletet, amit ez a tavaly megnyitott étterem képvisel. A séf és az egész csapat fiatalokból áll, akik fiatalságuk ellenére már a szakmájuk kiválóságai. Látszik rajtuk, hogy jól összeszokott gárda, tele lendülettel, elszántsággal, ragyogó eredeti ötletekkel, és a vendégek iránti tökéletes alázattal. Az ételek összeállításában a magyaros, és mindenek előtt a szabolcsi gyökerek dominálnak, de nagyon eredeti módon elkészítve. A speciális hozzávalók jelentős részét saját maguk gyűjtik be erdőről-mezőről, ésdolgozzák fel illetve tartósítják. A vacsoramenü 15 kisméretű, inkább csak az ízvilágot bemutató fogásból áll, de a menüsor végére jól lehet lakni. A fogásokhoz kínált borsor kiválasztása nagyon eredeti összeállítást jelent. Nem biztos, hogy mindenkinek minden kínált bor elnyeri a tetszését, mert a legtöbb bor nem a mindennapi szokásos készítésű stílusú. Azonban az ételekhez tökéletesen illenek, még akkor is, ha a mindennapokban nem ilyen borokat válogatnánk a bevásárló kocsinkba.
Összefoglalva az étterem kialakítása, az ételek, italok minősége, valamint a személyzet felkészültsége, udvariassága semmilyen kifogásolnivalót nem hagy maga után. Remélem a színvonal elismerését a Michelin is hamarosan elismeri egy csillaggal.
Csaba C
Nálam csillagos étterem,kedves személyzet.Szavakat nem találok rá. Párom és én is nagyon jól éreztük magunkat!Csak így tovább!
Tamasazutazo
Ehhez fogható élményben még nem volt részem: a hangulat, a kiszolgálás nagyon figyelmes, minden apró részletre odafigyelnek, az étel páratlan - nem csak azok kidolgozottsága, az ízek harmóniája élmény, hanem, ahogy lehet benne látni a séf hagyományait, főleg, hogy ő maga is mesél róla. A borok is gondosan vannak válogatva, amik jól illenek az ételekhez. Ez után egy étterem sem lesz már ehhez fogható!
537s_ral
Wow! Came with Friends for a Birthday meal, was an amazing experience. The vegan tasting menu was fabulous, the food was beautifully presented and very inventive, everything was delicious. Recommend the Hungarian wine pairing. The staff were very attentive, and very polite, but you didn’t know they were there. All the food was explained before every course, as was the wine. Everything was perfect! Would recommend 100%. Would like to thank the Chefs and staff for an unforgettable experience.
Liskin
Very, very good. The staff was passionate about the ingredients used at the restaurant, and the dishes were inventive, creative and mostly very tasty too. It's a beautiful room too; just being in it makes you comfortable. Finally, the wine pairing worked well too
Andreas V
There is only tasting menu, no a la carte. We got 14 courses. The food was very special.
It would be nice if guests can get hand sanitizers because we had to eat almost everything with hand and did not get any cutlery.
lovrencsicseva
We spent a fantastic evening at this place Saturday! The food is impeccable, harmonious flavors paired with a wonderful sight! I would like to highlight how attentive they are, keeping in mind the food allergy and also remembering my wife’s birthday! The friendly atmosphere of the place is clearly provided by the staff who are extremely attentive!
Huge personal thanks for the staff provided us with excellent drink recommendations and entertained us with an accurate presentation of the history of the dishes! The international wine selection is interesting, the quantity of each wine is adequate, the total is approx. the price of 3.5-4dl of wine, however, seems excessive. Maybe fans of traditional wines are a bit extravagant, I liked the selection. We can only recommend the place to everyone, an unforgettable experience!
BarthaGy
A dance of flavours on your palette! It was such a good experience, even better than we expected. I hope they will get their second star soon! The wine pairing was fantastic and the dishes overflowing with flavours! Take your time to enjoy the food and the great service! Not to mention I had the best old fashioned ever!
AndrasK631
Amazing culinary experience! It was definitely our best dinner treat in our life. The natural interior was in perfect harmony with the organic dishes and wines. The tasting menu was so incredibly tastful the flavours were out of this world, it was a journey through time also when I felt like I am in my grandmother's kitchen. We especially liked the kind and cosy atmosphere, we just can not stop talking about our fantastic evening since Thursday. Thank you.
AndreaK4429
I can’t think when I last wrote a review. Maybe never. But here I am. I am in Budapest for work, and this is my last night here. I am staying nearby and was lucky enough to score a table when someone canceled last minute and I just happened to be asking about a reservation.
In short this was one of the best meals of my life. Every bite of food brings a smile. I actually have tear in my eye as I write this thinking about the totality of the experience. Every bite is so carefully constructed. You can feel and taste the forethought that goes into it all. Butter that’s been fermented for two weeks. Pork raised on the chef’s farm. Mushrooms foraged by the staff. Wine pairings that include a water pairing. An herbal tea that you “make” with dessert using a single leaf. Even the dishes with ingredients I would not ordinarily gravitate towards (eg goats milk, lamb, etc) stand out as extraordinary. The dishes are small with only 2-3 bites each, but there are 15 of them, so get over the fact that you can’t have more of that lamb dish. Be grateful you got to try it all and just imagine how good the next dish will be.
But what makes Salt so very enjoyable is that while the food is very serious, there is an easiness about the experience that makes it all feel…. homey. At some level I hope Salt stays with “just” a single Michelin star. Anything more risks propelling this gem into the big leagues where too often chefs play defense and the experience becomes stiff and contrived.
It’s a real price tag here (especially for Hungary) but man oh man is it worth it.
Sherpa57636244932
Visited few times since the opening. I knew at the first visit it would get a Michelin star. It has just received one in August. This is a cool little place with a unique take of some of the Hungarian dishes. The 15 course tasting menu with wine pairing is the way to go. Great staff and service and very reasonable prices. It is a treat. Don’t miss it.
SharingIsCaring2013
Every dish was crafted by highly skilled chefs and each was a piece of art.
The Hungarian wine pairing was excellent and really showed off how great a wine country Hungary is.
The setting was cozy and tastefully decorated. No doubt this restaurant is reaching for the stars and they truly deserve at least one.
We hesitate to give Salt 5 stars as the music was a bit too loud which made it difficult to hear the waiters' presentation of the food which in English already seemed a bit insecure. We don't expect perfect English, so elaborating the written menu received upon arrival would have helped us a lot.
sorenhviid
It was our first fine dining experience, so while I cannot say how it is compared to others, I can fully recommend Salt as your first try! The evening was very charming, and while standards and the sophistication of the plates are clearly sky high, the mood and atmosphere is still relaxing, welcoming, and friendly. The plates have lots of great ideas, unusual and surprising combinations, and they are beautifully composed and presented. All in all, it was a great evening, and we really enjoyed it, thanks!
792p_terk
An amazing experience of the Hungarian gastronomy resulting from the cuisine talents of the Chef and his brigade associated to high value local ingredients, dedicated service and cosy atmosphere (tables are surrounding the kitchen assemblage table). Here every detail is thoroughly thought to make a diner an experience!
guillonvernet
In advance: Salt is a mandatory restaurant if you are in Budapest and love cultivated food with roots. The service is absolutly michelin quality: informed, attentive and additionally pleasantly refreshing. I tried the 15 course vegetarian menu with an hungarian wine pairing, conclusion: Best place in Budapest. Regional, clever and the food and wines are telling you a lot about the hungarian culture and potential. And all of this in a remarkable beautiful atmosphere, definitely worth a trip! Thanks for having me...
Just-the-g00d-ones
Best dinner of my life, even after several 3 michelin starts. This one is uncomparable, the experience, the food, how quickly and nicely it is served. Open kitchen, the chef coming to the table with the products to explain their origin. The only negative point is that I will forever compare all my culinary experiences to this one. Almost 3 hours of perfection, congrats chef! Looking forward to the news of your first star.
Léa P
It's an interesting place that really does a nice job in terms of presentation/plating of each dish. You have a choice between 11 or 15 course tasting menu - although they sort of 'push' you towards 15. Dishes are small and they pace it fairly well so it's not as 'brutal' as it sounds. ALL of the courses were presented with a lot of creativity and care which was actually impressive and a 'farm-to-table' story accompanies most. But the food itself was fairly 'average' and some were actually quite bad in terms of taste. We've eaten at some of THE most 'experimental' restaurants in the world and it's fine to be 'daring' but in the end a dish has to taste good whether it's pig brains or duck-hearts. But most of all there just wasn't any dish that was 'memorable', something our entire party of 8 agreed on. Wines list was good and service was very good, especially given the size or our party. Prices are very reasonable for a European capital city.
Mark A
I heard about this newly-opened restaurant through a foodie friend of mine. The concept and the menu intrigued us, so we booked ourselves in. And they easily blew away my expectations.
As soon as you enter, you are taken back by the thoughtfully designed space, with the Chef's station up and centre. You can see the plating, and could even go up and talk to him, to ask about the ingredients or be treated to a lovely surprise!
The food was simply astonishing. Well-known Hungarian classics reimagined into something new, surprising and deeply delicious. Simple things as The Bread or the mangalica ham straight from the Chef's farm…
I went with the Hungarian wine pairing, served with expert knowledge. Biodynamic, small-batch, all sorts of unexpected glasses, that paired beautifully with the food.
I left speechless, as it was a long time since I've seen such high level of attention to every single piece of the dining experience. Whether you're Hungarian or a visitor looking for THE place to splurge on, do yourself a favour and have dinner at Salt!
iamZeo
Nice location close the the metro station in a old part of Budapest, next to an university. The team was very observant from the beginning. We could choose betwen Hungarian and Foreign wine pairing to the menu. The menu changes time to time, this time we had lot of local specialites from Hungary.
One of the favourite one was the cooked mushroom, it had a fantastic taste.
Also the mangalica steak and the coating fish were made in a very tasty way.
At the end the goat milk cream in the dessert had a special nice taste.
This place for celebration or just having a nice dinner is perfect.
ZoltanS410
The whole evening we spent there with my friends was fantastic. You kind of feel you are in someone's own flat as you see the kitchen table where the chefs are preparing your food. The whole staff is very friendly, they gave detailed explanation to every food and drink they served. Also anytime you can go to the chef, he is really enthusiastic about the food and the ingredients he is collecting in the woods by himself. The food itself is just amazing! Every dish has a surprising twist but also keeps traditional Hungarian taste as a base which somehow make you remember your childhood.
I had the Hungarian wine paring as well which was the absolutely best choice. The sommelier told us fascinating things about each wine they served. Every wine was a delight on the list and in good harmony with the food.
Prepare yourself for an experience you will remember!
arankap2014
Excellent ambience to dine with attentive staff. The dishes were creative, well-curated and every dish was a surprise to my palette. At this price point, Salt gives a great value for money fine dining experience. Highly recommended!
HazeSingapore
Nem én vagyok az, aki túl sokat küzdenek egy étterem mellett, mivel ritka, ha olyan valódi helyet talál, amely meglep, és meghaladja az elvárásait. Nos, ez tényleg megtörtént. Szerette a megközelítést a kiváló minőségű, helyi eredetű alapanyagokkal, szépen harmonizált és vizuálisan nagyon kellemes módon bemutatva. A személyzet elkötelezett és hozzáértő, és a szakácsok ételeket hoznak az asztalra, beleértve a főszakácsot is. Az ízek, noha néhány nagyon egyedi, nem túl erősek és egyensúlyban vannak. Nagyszerű bevonat. Kóstolói menüjük csak 11 vagy 15 fogás, és az áramlás nagyon jó. Ez egy igazi drágakő.
SharingIsCaring2013
Ez a fajta kulináris élmény inkább Koppenhágában vagy Stockholmban várható el, mint Budapesten. Élveztem egy csillagvacsorát nagyon kedves előételekkel, nagyszerű főételekkel és tökéletesen kivitelezett desszertekkel. Mindent tökéletesen párosítva a helyi borokkal, kezdve a természeti boroktól a klasszikusabb kincsekig! Kíváncsi, mi lenne a nemzetközi párosítás ízlése! Még mindig nosztalgikusan gondolok vissza a főszakácsok házi sonkájára, amely könnyen versenyezhet Parma vagy Spanyolország legjobbjaival! Szerencsém volt, hogy egy extra szeletet kaptam a vacsora végén:)
Nagyon barátságos kiszolgálás az egész csapat számára! Köszönöm és sok szerencsét!
Ps: az árak őrült jó ár-érték!
Wesasosa
Csodálatos koncepció, elkerülhetetlen magyar lényeg a gazdaságokat asztalok szempontjából. Legjobb kenyér, természetes borok és csodálatos lépárosítás. A legerőteljesebb új bejegyzés a magyar finom étkezés jeleneteiben. Remélem, hogy itt lesz a következő csillag.
Zsolt I