Most már könnyű megtalálni egy táblának hála a borbárt és "kulturális központot". Sokszor elmentem ezen a látványos útvonalon mellette... Kifogástalan színű, illatú saját borok, reduktív vonalon. Szerény, őszinte borász, a borok nagyon szépek - top 100-as rajnai rizling pld. a TUTI TIPP.
Levente Karvalits
Finom borok, házias ételek. Kedves vendéglátók.
Tibor Mocsari
Finom borok, kedves kiszolgálás,ajánlom!
Sandor Igaz
Kedves, barátságos fogadtatás. Nagyon finomak a borok, ráadásul hagyományosan készülnek, nincs nagy vegyészkedés. A beltér nekem kicsit túl modern, letisztult, de amúgy hibátlan. Valaki meg pont ezt szereti. Sajnos túl hideg van már kint ücsörögni és bámulni a szép környezetet. A borokért, a hangulatért érdemes elmenni bármikor. 🙂
Ferenc Takács
Finom borok, kedves hangulatos hely.
János Molnár
Kedves fogadtatás,baráti beszélgetés,finom bor(is), csodálatos környezet és kilátás.
Jövö héten újra jövünk.
Zsuzsanna Barta
Nagyon jó borok szép és rendezett környezetben.
Attila Zátrok
Rendkívül barátságos hely, csodás tájjal és még ízletesebb borokkal.
Kristóf Kupec
A Tulajdonosok rendkívül vendégszeretőek, közvetlenek.A boraik nagyszerűek, zamatosak. Hab a tortán ahogy az épületet és környezetét kialakították. Felejthetetlen volt az Est Tandi Flórával.⛱🥃🪴🦊
Ágota Weinhoffer
Túl kevés dolog történik az életünkben spontánul. Épp ezért vagyunk hálásak Kapitánynak, amiért elkezdett túrázni hordani minket. Technikailag ugyan mi visszük a kutyát a túra kezdőpontjára autóval, és mi cipeljük a hátunkon a háromnapi hidegélelmét, de tévedne bárki, aki felületes szemlélőként azt hinné, hogy a kutya jön velünk túrázni - pont fordítva: ő visz minket magával, néha úttalan, újabban pedig kék csíkkal jelölt utakon.
A túrázás - ellentétben az élet percpontossággal finomhangolt nagyobbik részével - épp azért különleges, mert amikor elindulunk, még csak nagyon kevés dolgot tudunk biztosan. Tudjuk például, hogy milyen útvonalon tervezünk haladni, tudjuk, hogy valahol felverjük a sátrat éjszakára, és abban is biztosak lehetünk nagyon el fogunk fáradni, cserébe viszont hihetetlen, előre el sem képzelhető dolgok fognak történni - és nagyjából itt meg is áll a tudományunk.
Így esett, hogy az OKT 4. szakaszán bandukolva megszületett bennünk az ötlet, hogy mielőtt felmászunk a Kő Orrára, szívesen meginnánk egy fröccsöt. A legnagyobb szerencsénkre gyors telefonos keresés után megtaláltuk a Sarki Rókát - és bár összességében oda-vissza 1,5 km kitérőt jelentett a Kék Túránk szakaszából-, miután telefonon egyeztettünk Zoltánnal, és kiderült, hogy nem csak hogy nyitva vannak, de még a vizslát is szívesen látják, úgy éreztük, hogy egy jó fröccs a kánikulában ennél sokkal komolyabb áldozatokat is megérne.
A különleges, saját készítésű Balaton-felvidéki boroknál és a szeretettel készített, helyi termelőktől származó sajttálnál viszont ezerszer többet kaptunk: egy családi estébe csöppentünk be, ahol nem mint vendéget, hanem mint barátot láttak minket szeretettel. Egy fröccsből egy egész borsor lett, közben lassan hömpölygött az idő, és meglepődve vettük észre, hogy a soknációjú, sokféle helyi kötődésű, új és törzsvendég között egyszercsak a világ legtermészetesesebb módján megtaláltuk meg a kedvenc helyünket az egész Balaton-Felvidéken.
Egészen meseszerű volt, amikor a vendéglátóink - meghallva, hogy úgy terveztük, felkaptatunk a szomszédos magaslatra - mintha mi sem lett volna természetesebb, felajánlották a saját, gyönyörű kertjüket táborhelyül.
Nem az a kérdés, hogy visszamegyünk-e, hanem az, hogy valaha el akarunk-e jönni onnan.
Eva Polonkai
Zsuzsa és Zoltán, a tulajdonosok nagyon kedves és rendkívül vendégszerető házigazdák. Minden apró részletre figyelnek, hogy a betérő vendég a lehető legjobban érezze magát. Zoltán kiváló borain túl (kedvencünk a Rajnai Rizling) külön szót érdemel a kávé: profi kávégépen hazai pörkölésű friss kávét készít Zsuzsa, mely hiánypótló a környéken. Gratulálunk szakértelmükhöz és a megvalósításhoz!
Róbert Herman