GinFest Budapest

-
2021.09.16. 17:00 - 2021.09.17. 22:00

GinFest Budapest

2021. 09. 16-án érkezik Budapestre az első Gin fesztivál a legszélesebb választékú gin pultokkal!


Indul a GinFest!

Több gasztronómia tematikájú fesztivál után most a Gin szerelmeseinek kedveznek a szervezők, ugyanis a Kazinczy utcában (Budapest, 1075, Kazinczy utca 2.) profi mixerek és a minőségi Ginek veszik át az irányítást, hogy két nap erejéig még visszarepítsenek a nyárba. Két napon keresztül ad otthont az új generációs gin kultúrának a Botellón terasz. 17:00-tól egészen 22:00-ig várunk, hogy elrepítsen mindenkit a Ginek világába.

A gin

A gin egy semleges ízű, égetett szeszesital - legtöbbször gabonaszeszből készül - amit borókabogyóval és különböző fűszerekkel ízesítenek. Egy holland vegyszerész Dr. Sylvius fedezte először fel, amikor egy gyógyszer kísérletet hajtott végre, ám Angliában a Hollandiából hazaérkező katonák miatt szeszesitalként terjedt el akkor már gin néven. Hamar népszerű lett, nem kellett sik idő, hogy bejárja a világot!

Hogyan érdemes fogyasztani?

Elsősorban kevert italokban érdemes fogyasztani, ugyanis a ginben található gyógynövények és fűszerek a koktélokban kelnek igazán életre és csodásan komplex ízvilágot adnak az elkészített italnak. Adjuk át az ízlelőbimbókat kedvenc koktélunknak, a Gin-Tonicnak és még megannyi variációjának!

Gin felelősök

  • Opera Gin
  • Lavender Tihany
  • 7 Hills Distillery
  • KiNoBi
  • Citadelle
  • Bobby’s
  • Canaima
  • Hendrick’s
  • The Botanist
  • Verano
  • Beefeater
  • Monkey 47
  • Malfy
  • Gordon’s
  • Tanqueray
  • Balaton Gin
  • Tokaj Gin
  • Haris Gin
  • The Botanist
  • Verano
  • Barrister Gin

Gubricza Laura

Tetszett a(z) GinFest Budapest hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) GinFest Budapest hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Május 8-án újra féláron lehet fagyizni

2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi élménnyé tegyék a fagyizást, és megmutassák a hazai édességipar értékeit.

2025.04.20.

Ízek Jókai Mór asztaláról – Gasztroirodalmi időutazás

Jókai Mór 200 éve született – az emlékév apropóján rendezzük meg ezt a Gasztronómiai időutazást a reformkor világába, megidézzük az író kedvenc fogásait 5 tételben (a fogások a word dokisban), korlátlan italfogyasztással (3 féle italsor, borsor, alkoholmenets borsor és üdítősor) Nyáry Krisztián íróval, akinek Így ettek ők – magyar írók és ételei könyvének Jókai Mórról szóló fejezete adta az ihletet VakVarjú chefjeinknek a menü megálmodásához és Fesztbaum Béla színművésszel, aki Nyáry Krisztián könyvéből és Jókai műveiből olvas fel.

2025.03.20.

Visszatér a Bedeco kakaó

Modern formában, egészségtudatosabb, light verzióban tér vissza a ’80-as évek közepén a reklámjairól híres Bedeco kakaó.

2024.08.07.

Rendhagyó jógaóra a Kopaszi-öböl partján

Június 29-én reggel 9 órától egy varázslatos jógaórán vehetnek részt azok, akik a Kopaszi-öböl partján kezdik a napot. Az esemény keretein belül a résztvevők megélhetik a Duna energiáinak harmonizáló hatását Jordán Adél vezetésével, majd a jógaóra után egy ínycsiklandó reggeli brunch-on vehetnek részt a Zazie Bistro & Bar jóvoltából.

2024.06.25.

"narrow"
Gear.svg