Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben
éttermek, 2025.03.27.
Az americano a hosszú kávé egyik változata, amelyben az espresszót forró vízzel öntik fel, ám hogy mennyivel abban nincsen egységesen megállapított mennyiség. Angliában és Olaszországban példának okáért elég széles skálán mozog az, hogy mennyi a hozzáadott víz mértéke. Náluk 30-470 ml az előírt mennyiség. Általában egy nagyobb csészében vagy egy magas pohárban kínálják. A csészébe először a megfelelő mennyiségű forró vizet töltjük bele, és ebbe csapoljuk az espresszót. Az amerocanot azoknak ajánlják, akik kicsit hígabban szeretik a kávét, mert ebben az esetben a presszó erőteljessége a forró víz hozzáadásával némileg tompul. Persze nem célszerű túl sok vizet hozzáadni, hiszen akkor a kávé elveszíti a csak rá jellemző ízvilágát.
Gastro magazin
420 Gastro magazin cikk
Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben
éttermek, 2025.03.27.
A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben
Gastro kaland, 2025.03.26.
Tiramisu világnapja (03.21.)
világnapok, 2025.03.21.
Az első csillag örökké ragyog
éttermek, 2025.03.18.
10 kulcsszó a japán konyhaművészetből
gastro érdekesség, 2025.03.11.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Tiramisu világnapja (03.21.)
2025.03.21.