Nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar
Kopaszi gát, 2024.05.15.
Az americano a hosszú kávé egyik változata, amelyben az espresszót forró vízzel öntik fel, ám hogy mennyivel abban nincsen egységesen megállapított mennyiség. Angliában és Olaszországban példának okáért elég széles skálán mozog az, hogy mennyi a hozzáadott víz mértéke. Náluk 30-470 ml az előírt mennyiség. Általában egy nagyobb csészében vagy egy magas pohárban kínálják. A csészébe először a megfelelő mennyiségű forró vizet töltjük bele, és ebbe csapoljuk az espresszót. Az amerocanot azoknak ajánlják, akik kicsit hígabban szeretik a kávét, mert ebben az esetben a presszó erőteljessége a forró víz hozzáadásával némileg tompul. Persze nem célszerű túl sok vizet hozzáadni, hiszen akkor a kávé elveszíti a csak rá jellemző ízvilágát.
Gastro magazin
406 Gastro magazin cikk
Nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar
Kopaszi gát, 2024.05.15.
Bemutatjuk a Zazie Bisztró & Bar új, fúziós nyári étlapját
Kopaszi gát, 2024.05.14.
AI alapú okos megoldás az éttermek számára
gastro technológia, 2024.04.30.
Wolfgang Puck
chef, 2024.04.27.
Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve
gastro hangulat, 2024.04.26.
Budapest és Hollywood találkozása
gastro esemény, 2024.04.26.
A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel
gastro esemény, 2024.04.25.
Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Bemutatjuk a Zazie Bisztró & Bar új, fúziós nyári étlapját
2024.05.14.