Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
A fenntarthatóság és környezetvédelem ma már alapvető fontosságú szempont a vendéglátóiparban. Ha az ásványvizeket helyben szűrt vízre cseréljük, az nem csak a környezetet védi, de az ipar szereplőinek költségeit is csökkenti, miközben a minőségi szolgáltatás és az ügyfélélmény nem sérül.
Az előre palackozott vizektől megszabadulni azonban kihívásokkal is járhat, hiszen meg kell találni a megfelelő víztisztítási megoldást és kialakítani az ivóvíz ellátási rendszert. Itt lép színre a BWT (Best Water Technology) a vízkezelés és tisztítás egyik piacvezető vállalata, amely számos innovatív megoldást kínál a vendéglátóipar szereplőinek.
Környezetbarát alternatíva mindig is létezett a palackozott vízre: a csapvíz. Azonban gyakran a csapvízben előforduló anyagok kihatással lehetnek a víz ízére. A BWT víztisztító rendszerei garantálják a kiváló minőségű ivóvizet, ami alapvető fontosságú az éttermek és szállodák számára és csökkentik a palackok használatát, azok tárolását és az egyre költségesebb és komplikáltabb göngyöleg kezelést, hiszen lehetővé teszik a vendéglátóipari egységeknek, hogy „saját márkás”, tiszta ivóvizet állítsanak elő és szolgáljanak fel. Mindez hosszú távon minimalizálja a palackozott víz vásárlásának és tárolásának és göngyölegek kezelésének a költségeit. Egy igazi win-win szituáció, ahol az elsődleges győztes maga a bolygónk lehet, amin élünk, másodsorban pedig maga a vendéglátóipar, ahol az alap a kiváló vendégélmény biztosítása.
Magnéziummal az egészségért és a kiváló vendégélményért
A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az élettani folyamatainkban, valamint idegrendszervédő hatású ásványi anyag is. A megfelelő mennyiségű magnéziumbevitel hozzájárulhat a fizikai és szellemi teljesítményünk növeléséhez, így rendkívül fontos, hogy fenntartsuk testünk magnézium-egyensúlyát. De nem csak élettani hatásai miatt olyan népszerű, hanem azért is, mert a vendéglátóiparban a hozzáadott magnéziumot tartalmazó víz remek alapot biztosít kávé- és teakülönlegességekhez. Ízhordozó tulajdonsága ugyanis hozzájárul az italok valódi ízvilágának és aromáinak a kiteljesedéséhez, így biztosítva a felejthetetlen ízélményt.
BWT Bestaqua Coffee – kvantumugrás a kávéfogyasztás világában
A BWT Bestaqua 14 ROC Coffee teljesen új mércét állít fel a kávé, a kávé-specialitások és más forró italok elkészítéséhez szükséges ivóvíz optimalizálásában. Még soha nem volt ilyen egyszerű, hatékony és biztonságos a helyi ivóvizet a kávé elkészítéséhez megfelelő minőségű vízzé optimalizálni. Ennek az új generációs, iparági innovációnak a kulcsa a fordított ozmózisos víztisztítás és a mára már legendássá vált BWT magnézium-technológia okos kombinációja. Ezt a világon egyedülálló kombinációt csak a BWT Bestaqua 14 ROC Coffee kínálja és ez az egyetlen módja annak, hogy elegánsan eltávolítsuk a nem kívánt anyagokat a vízből, miközben a magnéziummal, mint ízhordozóval elérjük a víz ásványi anyag egyensúlyát. Ezzel megvalósíthatunk két fontos célt is: a kávéfőzők védelmét a vízkőlerakódások ellen és egy tökéletes főzési folyamatot, mely során a lehető legtöbbet hozhatjuk ki a kávébabból és élvezhetjük a barna arany valódi ízét és zamatát.
Ahol minden kezdődik – első benyomás
Manapság a gasztronómiában és a vendéglátóiparban már nagyon sok elvárásnak kell megfelelni. A vendégek nem csak kiváló minőséget, finom ízeket és tökéletes kiszolgálást várnak, hanem nagyon fontosnak tartják az egyéb részleteket is, mint például a terítést. A fényesen csillogó tányérok, a cseppmentesen ragyogó poharak és a makulátlanul tiszta evőeszközök minden vendéglátó üzlet névjegykártyájának részét képezik. A mosogatáshoz használt mosogatógép és mosogatószer mellett viszont kevesen tudják, hogy a felhasznált víz minősége is döntő szerepet játszik a végeredményben. A többszörös szűrésüknek köszönhetően a BWT Bestclear Extra vízszűrő patronok nagyfokú biztonságot nyújtanak a vízkő és egyéb kirakódó összetevők nyers vízből való eltávolításával, így biztosítva a kisebb vendéglátóhelyeknek, mint például pincészeteknek a makulátlanul cseppmentes poharakat.
Nagyobb igénybevételű mosogatógépekhez viszont a BWT Bestaqua ROC a tökéletes megoldás, amely lényegében a BWT csoport lágyvizes és fordított ozmózisos rendszerein alapul. Ez az egyik legjobb vízoptimalizáló készülék, annak érdekében, hogy a megterített asztalon minden tökéletesen foltmentes és csillogó legyen fáradtságos kézi törölgetés és polírozás nélkül is.
Környezettudatos helyi vízmegoldások
Egyre több iroda választja a palackos vizekkel való bajlódás helyett a BWT AQA DRINK vízadagoló berendezéseket. Ezek a kompakt és sokoldalú vízadagoló automaták tökéletes választás lehet a szállodák számára is, azokon a területeken, ahol közepes mértékű a vízfogyasztás, például a lobbyban, wellnessben vagy akár az edzőteremben. A BWT AQA DRINK PRO vízautomatát is a BWT szabadalmaztatott Magnesium Mineralized Protect Care vízszűrővel szállítják, melyek hatékonyan csökkenti az íz- és illatrontó anyagokat (klór) és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (ólom) a vízben. Az ultraszűrőnek köszönhetően a baktériumok 99,9999%-át kiszűri és jelentősen csökkenti a mikroműanyagok mennyiségét, az UV fényes csírátlanítás pedig a maximális vízhigiéniáról gondoskodik.
A nagyobb vízszükségletű helyekre, mint egy étterembe, kávézóba a BWT AQABÁR csapolótorony kiváló választás. A háromállású vízadagoló egyedi logóval és led világítással van ellátva és alkalmas szénsavas / mentes, hideg / mentes, szobahőmérsékletű víz adagolására. Egyedi, dizájnos, fenntartható palackok is tartoznak a csomaghoz, hogy az étterem vagy szálloda saját logójával is díszíthesse azt, így még exkluzívabbá téve a környezettudatos frissítő szűrt vizet.
Ezzel a megoldással nem csak ízletes, fenntartható helyi vizet tud egy étterem kínálni, de jelentősen hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, hiszen nem kell az előre palackozott vizeket akár ezer kilométeren szállítani, a göngyölegeket tárolni, kezelni, ráadásul költséget is lehet megtakarítani a 2024-től kötelezően alkalmazandó visszaváltási díjon.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.