Palackmentes övezetek

-
alapanyag, 2024.03.05.

Palackmentes övezetek

A fenntarthatóság és környezetvédelem ma már alapvető fontosságú szempont a vendéglátóiparban. Ha az ásványvizeket helyben szűrt vízre cseréljük, az nem csak a környezetet védi, de az ipar szereplőinek költségeit is csökkenti, miközben a minőségi szolgáltatás és az ügyfélélmény nem sérül.


Az előre palackozott vizektől megszabadulni azonban kihívásokkal is járhat, hiszen meg kell találni a megfelelő víztisztítási megoldást és kialakítani az ivóvíz ellátási rendszert. Itt lép színre a BWT (Best Water Technology) a vízkezelés és tisztítás egyik piacvezető vállalata, amely számos innovatív megoldást kínál a vendéglátóipar szereplőinek.

Környezetbarát alternatíva mindig is létezett a palackozott vízre: a csapvíz. Azonban gyakran a csapvízben előforduló anyagok kihatással lehetnek a víz ízére. A BWT víztisztító rendszerei garantálják a kiváló minőségű ivóvizet, ami alapvető fontosságú az éttermek és szállodák számára és csökkentik a palackok használatát, azok tárolását és az egyre költségesebb és komplikáltabb göngyöleg kezelést, hiszen lehetővé teszik a vendéglátóipari egységeknek, hogy „saját márkás”, tiszta ivóvizet állítsanak elő és szolgáljanak fel. Mindez hosszú távon minimalizálja a palackozott víz vásárlásának és tárolásának és göngyölegek kezelésének a költségeit. Egy igazi win-win szituáció, ahol az elsődleges győztes maga a bolygónk lehet, amin élünk, másodsorban pedig maga a vendéglátóipar, ahol az alap a kiváló vendégélmény biztosítása.


Magnéziummal az egészségért és a kiváló vendégélményért

A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az élettani folyamatainkban, valamint idegrendszervédő hatású ásványi anyag is. A megfelelő mennyiségű magnéziumbevitel hozzájárulhat a fizikai és szellemi teljesítményünk növeléséhez, így rendkívül fontos, hogy fenntartsuk testünk magnézium-egyensúlyát. De nem csak élettani hatásai miatt olyan népszerű, hanem azért is, mert a vendéglátóiparban a hozzáadott magnéziumot tartalmazó víz remek alapot biztosít kávé- és teakülönlegességekhez. Ízhordozó tulajdonsága ugyanis hozzájárul az italok valódi ízvilágának és aromáinak a kiteljesedéséhez, így biztosítva a felejthetetlen ízélményt.


BWT Bestaqua Coffee – kvantumugrás a kávéfogyasztás világában

A BWT Bestaqua 14 ROC Coffee teljesen új mércét állít fel a kávé, a kávé-specialitások és más forró italok elkészítéséhez szükséges ivóvíz optimalizálásában. Még soha nem volt ilyen egyszerű, hatékony és biztonságos a helyi ivóvizet a kávé elkészítéséhez megfelelő minőségű vízzé optimalizálni. Ennek az új generációs, iparági innovációnak a kulcsa a fordított ozmózisos víztisztítás és a mára már legendássá vált BWT magnézium-technológia okos kombinációja. Ezt a világon egyedülálló kombinációt csak a BWT Bestaqua 14 ROC Coffee kínálja és ez az egyetlen módja annak, hogy elegánsan eltávolítsuk a nem kívánt anyagokat a vízből, miközben a magnéziummal, mint ízhordozóval elérjük a víz ásványi anyag egyensúlyát. Ezzel megvalósíthatunk két fontos célt is: a kávéfőzők védelmét a vízkőlerakódások ellen és egy tökéletes főzési folyamatot, mely során a lehető legtöbbet hozhatjuk ki a kávébabból és élvezhetjük a barna arany valódi ízét és zamatát.


Ahol minden kezdődik – első benyomás

Manapság a gasztronómiában és a vendéglátóiparban már nagyon sok elvárásnak kell megfelelni. A vendégek nem csak kiváló minőséget, finom ízeket és tökéletes kiszolgálást várnak, hanem nagyon fontosnak tartják az egyéb részleteket is, mint például a terítést. A fényesen csillogó tányérok, a cseppmentesen ragyogó poharak és a makulátlanul tiszta evőeszközök minden vendéglátó üzlet névjegykártyájának részét képezik. A mosogatáshoz használt mosogatógép és mosogatószer mellett viszont kevesen tudják, hogy a felhasznált víz minősége is döntő szerepet játszik a végeredményben. A többszörös szűrésüknek köszönhetően a BWT Bestclear Extra vízszűrő patronok nagyfokú biztonságot nyújtanak a vízkő és egyéb kirakódó összetevők nyers vízből való eltávolításával, így biztosítva a kisebb vendéglátóhelyeknek, mint például pincészeteknek a makulátlanul cseppmentes poharakat.
Nagyobb igénybevételű mosogatógépekhez viszont a BWT Bestaqua ROC a tökéletes megoldás, amely lényegében a BWT csoport lágyvizes és fordított ozmózisos rendszerein alapul. Ez az egyik legjobb vízoptimalizáló készülék, annak érdekében, hogy a megterített asztalon minden tökéletesen foltmentes és csillogó legyen fáradtságos kézi törölgetés és polírozás nélkül is.


Környezettudatos helyi vízmegoldások

Egyre több iroda választja a palackos vizekkel való bajlódás helyett a BWT AQA DRINK vízadagoló berendezéseket. Ezek a kompakt és sokoldalú vízadagoló automaták tökéletes választás lehet a szállodák számára is, azokon a területeken, ahol közepes mértékű a vízfogyasztás, például a lobbyban, wellnessben vagy akár az edzőteremben. A BWT AQA DRINK PRO vízautomatát is a BWT szabadalmaztatott Magnesium Mineralized Protect Care vízszűrővel szállítják, melyek hatékonyan csökkenti az íz- és illatrontó anyagokat (klór) és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (ólom) a vízben. Az ultraszűrőnek köszönhetően a baktériumok 99,9999%-át kiszűri és jelentősen csökkenti a mikroműanyagok mennyiségét, az UV fényes csírátlanítás pedig a maximális vízhigiéniáról gondoskodik.

A nagyobb vízszükségletű helyekre, mint egy étterembe, kávézóba a BWT AQABÁR csapolótorony kiváló választás. A háromállású vízadagoló egyedi logóval és led világítással van ellátva és alkalmas szénsavas / mentes, hideg / mentes, szobahőmérsékletű víz adagolására. Egyedi, dizájnos, fenntartható palackok is tartoznak a csomaghoz, hogy az étterem vagy szálloda saját logójával is díszíthesse azt, így még exkluzívabbá téve a környezettudatos frissítő szűrt vizet.

Ezzel a megoldással nem csak ízletes, fenntartható helyi vizet tud egy étterem kínálni, de jelentősen hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, hiszen nem kell az előre palackozott vizeket akár ezer kilométeren szállítani, a göngyölegeket tárolni, kezelni, ráadásul költséget is lehet megtakarítani a 2024-től kötelezően alkalmazandó visszaváltási díjon.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Palackmentes övezetek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Palackmentes övezetek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg