Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve

-
Balaton, 2022.02.26.

Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve

A Balaton és a Kis-Balaton között Sármelléken található Dávidné Kelemen Éva cukrászüzeme, az Angyalok Sütödéje. Kínálatukban megtalálhatóak a „kihagyhatatlan” tradicionális sütemények, ami mellett minden szezonban van valami újdonság is. A lényeg, hogy az emberek bizalommal fordulhassanak az Angyalok Sütödéjéhez, ha tényleg minőségi süteményt szeretnének.



Az élet bizonytalan. Kezdd a desszerttel!” - Ernestine Ulmer

Dávidné Kelemen Éva - Angyalok Sütödéje

Dávidné Kelemen Éva álmodta meg és alapította az Angyalok Sütödéjét, amelyik cukrászat hosszú út során vált azzá, amit ma képvisel: házi süteményeket és tortákat gyártó, hagyományos értékeket megtestesítő, egyéni, modern igényeket kielégítő kis kézműves üzemmé.

Angyalok Sütödéje megálmodója: Dávidné Kelemen Éva

Dávidné Kelemen Éva az Angyalok Sütödéje tulajdonosa. Középiskolai tanulmányait egy vendéglátóipari szakközépiskolában végezte, ahol klasszikus cukrászati képzésben részesült. Kreatív energiáit az iskola elvégzése után azonban nem a gasztronómia területén használta fel, hanem virágboltot nyitott. Ettől kanyarodott hosszú évek után vissza a cukrászathoz, azonban a gasztronómia és a szép alkotások szeretete mit sem változott.
Először kistermelőként kezdte a helyi vásárlókat magas minőségű, hagyományos édességekkel kiszolgálni, ám a kereslet növekedése néhány év alatt arra az üzleti lépésre ösztönzte, hogy vállalkozását növelje. Amikor a vállalkozás kibővült, megújúlt, az addigra ismert kínálat lendületet kapott és a megszokott ízek mellett, bővebb, izgalmasabb repertoár született, és így formálódott az Angyalok Sütödéje Cukrászüzem.

Mit is csinál az Angyalok Sütödéje?

Az egyszemélyes cukrászüzem Sármelléken található, ahol többnyire rendelésre készülnek el cukrásztermékek. Sármellék Balaton és a Kis-Balaton között helyezkedik el, sokan a Tüskevár című regényből ismerhetik. Az érdeklődők emailben, a közösségi médián keresztül és telefonon is megkereshetik az Angyalok Sütödéjét. A küldött képek vagy már korábban megosztott ötletek alapján is készítenek édességeket, tortákat, de szívesen terveznek egyéni desszerteket is.

A vendéglátásban, így a cukrászat esetében is nagyon fontos a hozzáadott érték, a jó minőségű alapanyag, a magas szintű tudás, a tradíciók tisztelete és a folyamatos megújulás képessége. A repertoárban megtalálható receptek nagyrésze családi örökség, dédszülők és nagyszülők hagyták hátra az utókornak.

receptek - Angyalok Sütödéje

Az Angyalok Sütödéjében kiemelkedő fontosságú az az érték, amit hűen képvisel: kiegyensúlyozott szimbiózisban a modern megközelítés és a tradíció szeretete. A tulajdonos családjában minden nő jól sütött, mindenkinek megvolt a maga specialitása, így egyértelmű volt a sütés szeretete. A gasztronómia produktumok  egyszerre jelentenek ételt az asztalon és kapcsolatot az emberek, a generációk között. Ezen értékek szem előtt tartásával az Angyalok Sütödéje célja és küldetése elsősorban az emberek szeretetteljes kiszolgálása.

Kínálatban egyedi krémes és burkolt torták, sütemények mellett megtalálható egy hagyományos száraz sütemény válogatás és kézzel nyújtott rétesek is. A rétestészta nyújtásának tudása az iharosi asszonyoktól származik.


Nagyon érzékeny az a határvonal, amit a tradíciók és a modernitás között kell meghúzni, amelyet az Angyalok Sütödéje a két világ elegyítésében talált meg: mindig vannak és lesznek „kihagyhatatlan” tradicionális sütemények, ami mellett minden szezonban van valami újdonsággal fejlődik tovább. Célunk, hogy az emberek bizalommal fordulhassanak az Angyalok Sütödéjéhez, ha tényleg minőségi süteményt szeretnének.


tartalom: Horváth Judit
fotó: Dávid Noémi

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg