Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Linbrunn Pincészet 2013-as Syrah, Sándor Zsolt 2013-as Kétszer450 Zweigelt, Angyal Borászat 2008-as 5 puttonyos aszú – csak egy pár jó bor az április Business Wineról.
A pompás Gresham Palota ideális helyszínnek bizonyult, a kiállítók és a látogatók egyaránt élvezettel töltötték el az időt a patinás falak között. A Lánchídra néző bejáratnál álltak a futurisztikus BMW-k, melyekkel sok-sok közös képet készítettek az autók rajongói. A kommunikációért a Samsung cégcsoport felelt, bemutatták az S6-os telefonjukat a helyszínen. Ismét nem csalódott, aki ellátogatott az aktuális Business Wine rendezvényre.
Gazdig Gergő a Terroir Consulting vezetője és a Business Wine sorozat főszervezője a résztvevő kiállítók köszöntése után ünnepélyes keretek között átadta az egri Besenyei Borháznak a Terroir Consulting által készített kereskedelmi tervét. A pincészet a tavaly indított pályázaton lett nyertes, melynek a célja a Magyarországon tevékenykedő kis- és közepes méretű borászatok kereskedelmi és marketing hatékonyságának fejlesztése volt. A nyertes pályázó komplex szolgáltatás csomagot kapott.
A Terroir Consulting a további hatékony marketing kommunikáció fejlesztése érdekében elindítja a Borászatok Üzleti kurzusát. A kurzus egy olyan interaktív képzést nyújt a borvállalkozások képviselőinek, mellyel válaszokat kaphatnak arra, hogy miképpen tegyék sikeresebbé cégüket.
Szilágyi Imre a Borterasz.hu csapata nevében üdvözölte a megjelent vendégeket. A Borterasz elkötelezett híve a szabad borkereskedésnek. Több mint 120 pincészettel állnak kapcsolatban és évről-évre folyamatosan bővítik a kínálatot. A csapat üzleti filozófiája, hogy a borfogyasztó közvetlenül a regisztrált pincészetektől vásárolja meg a bort. Ezért is érdemes a borászatoknak regisztrálni a Borterasz.hu-ra, amivel felpörgethetik boreladásaik forgalmát. A direkt kontakt lerövidíti a bor útját a fogyasztóhoz, a webshop ráadásul kiváló szállítási feltételekkel működik.
Szilágyi Imre bemutatta a Business Wine rendezvényen már működő újdonságát, mely a QR-kódos közvetlen kapcsolatteremtést teszi lehetővé. Ma már az okos telefonok széleskörű elterjedésével a fogyasztók szélesebb körű eléréséhez hozzátartozik ez a szolgáltatás. A QR-kódot a japán Denso Wave cég fejlesztett ki és jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Ez az igazi online webshop, a gyors válasz a fogyasztónak, mellyel pár kattintással, már hozzá is juthat a borrajongó kedvezményes áron a kiszemelt tételéhez.
Gazdig Gergő a sajtótájékoztató végén biztosította a megjelenteket, hogy a nagy sikerre való tekintettel folytatódik a Business Wine rendezvénysorozat. Az eddig megtartott három rendezvény igazolta az elvárásokat, hogy szükség van a Bor és az Üzlet új típusú kapcsolatára. Sikerült megszólítani új réteget a borkóstolás világában, ami szintén előnyös a kiállító borászatok számára.
A borászatok jó borokkal készültek szinte minden standnál akadt néhány kivételes tétel. A villányi Linbrunn Pincészetnél a 2013-as Syrah arányai most már teljesen kisimultak. Emlékszem, amikor még hordómintaként kóstoltam egy rádióműsor alkalmával a bor teljesen kusza, zabolátlan, fésületlen volt. Ennek ma már nyoma sincs, a bor kipihente a palackozás fáradalmait és egy nagyon szép egyensúllyal és fajtajelleges szilvás, vörösbogyós, borsos illat és zamat összképpel hódítja meg a fogyasztót. Nem egy robusztus nehéz tétel, inkább izmos a textúra, inni is jó!
Ki hallott a Bükkről? Jó vannak ott hegyek, meg ott van Miskolc mindent mit adhatott a BAZ megyei érzés. Ám arról kevesen tudnak még, de van ott borkultúra nem is akármilyen, van Legény (bükki Zweigelt) és kétszer450 (ami nem egy mellimplantátum vagy benzines pöfögő köbcentije) zweigelt. Mindez Sándor Zsolt Pincészetének köszönhető, akinek a présháza valóban Miskolcon van és a borai egyre nagyobb sikert érnek el a hazai fogyasztók körében.
A Bükki borvidéket fel kell támasztani és ez úgy néz ki, hogy sikerül is. Most a 2013-as Kétszer450 Zweigelt volt a kedvencünk, áfonya, szeder, érett eper az egész bor meleg karakterű, szépen integrálódott hordó. Organikus gazdálkodás, szűretlen tétel, mintegy 338 napig érlelődött a másodtöltésű hordókban.
Angyalékat, pontosabban az Angyal Borászat és Szőlőbirtokot már régóta ismerjük. Boraik szépek, tiszták, megbízhatóak, ne keressünk bennük öblös mélységeket, kézműves pilinckázásokat. Nem erről szólnak, hanem a tudatosan elkészített, hozza a formáját borokról, amelyeket mindig kipattinthatsz.
A nem csavarzáras tételeik azért már kezdenek ott lenni komplexitásban. Ám most a Csodáról fogunk szólni, amely kiemelkedik az Angyal szortimentből. Új ruhát is kap ez a 2008-as 5puttonyos aszú, gyönyörű aranyhímzés kerül rá a címkére, igazán elegáns lesz az új külső. Az Angyalék amúgy is adnak a külcsínre, hiszen most már egy éven belül vagy a harmadik címkearculati változtatást hajtják végre. A 2008-as bor gyönyörű savgerinccel, érett, aszalt gyümölcsökkel, mozgékony édességgel leveszi a lábáról a fogyasztót. Főleg ha Dóri kínálja, aki az Angyal Pincészet már-már hivatalos arca.
A Business Wine sorozat legközelebb május 23-án jelentkezik, ezúttal a Pesti Vigadóból.
Szöveg és kép: Az ihatóbb Magyarországért
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.