Fűszeres sült hokkaido tök

-
Csak a Mentes, 2015.10.24.

Fűszeres sült hokkaido tök

A karakteres fűszerek feldobják a tököt, az illatos étel igazi testet-lelket melengető fogás, tökéletes hűvös időben.


Hozzávalók:

 

A sült tökhöz:

2 db hokkaido tök

8 db kicsi peperoncino

16 db zsályalevél

tengeri só

színes tört bors

8 db fahéjrúd darab

olívaolaj

A tökmaghoz:

tökmag

2 evőkanál olívaolaj

őrölt pirospaprika vagy chili

tengeri só

színes tört bors 

 

 

A tököket megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, kiszedjük a magokat. A fél darabokat negyedeljük. Minden szeletre teszünk egy darab paprikát, két darab zsályalevelet, sózzuk, borsozzuk és arányosan eloszlatjuk rajta a fahéjrúd darabokat. Megkenjük olívaolajjal a fűszeres tökszeleteket és egyesével alufóliába csomagoljuk mindegyiket. Előmelegített 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. (A hokkaido tök viszonylag gyorsan sül.) Evés előtt a fahéjdarabokat és a paprikadarabokat leszedjük róla.

 

 

A tökmagokat külön sütjük meg, azért, hogy ne égjenek meg. Száraz serpenyőben felmelegítünk két evőkanál olívaolajat. A paprikát vagy a chillit összekeverjük sóval, borssal és beleforgatjuk a tökmagot. (Nem egyszerű, de próbáljuk leszedni a tök húsát a tökmagról.) Pár perc alatt ropogósra sütjük a fűszeres magocskákat. Kiváló nasi, de lehet levesfeltét is.

 

Tetszett a(z) Fűszeres sült hokkaido tök magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Fűszeres sült hokkaido tök magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

"narrow"
Gear.svg