Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata

-
cukrászok, 2023.02.22.

Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata

Az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal vár. A Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválaszték nem szimplán kiváló gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani.


Bár az utóbbi időszakban divatos gasztroforradalomról beszélni hazánkban, szinte sosem említjük a vele párhuzamosan kialakuló és egyre erősödő cukrászforradalmat. Ennek egyik szószólója maga Mihályi László cukrászmester, aki első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ egyik legrangosabb cukrászati megmérettetésének a „Cupe du Monde de la Patisserie”-nek és aki Cukrászda kategóriában elsőként Best Of The Best díjat érdemelt ki váci cukrászműhelyével, a Mihályi® Patisserie-vel. Kreatív cukrászmesterként boldogan segít olyan éttermeknek és kollégáknak, akik desszertkínálatukban a változatosságot, a megalkuvást nem tűrő szabadságot és a friss, szezonális alapanyagokat részesítik előnyben. Így hozta a sor össze őt Bajusz Gergellyel, az Avalon Ristorante gasztronómiai igazgatójával és Lazányi Jánossal, az étterem vezető cukrászával.

Mihályi László és az Avalon Ristorante cukrász csapata

Hosszú ideje figyeltük és csodáltuk Mihályi László munkásságát, mielőtt felkerestük őt” - mondta Bajusz Gergely.

Nagyon fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés, hogy hogyan lehetne jobbat, maradandóbbat és izgalmasabbat alkotni. László ezt az erőt és tenni akarást láthatta meg bennünk, amikor elvállalta, hogy terelget minket a céljaink felé. Tavaly nyáron kezdtünk el együtt dolgozni és fél év kellett ahhoz, hogy előálljunk egy olyan tányérdesszert kínálattal, mely méltó egy Michelin ajánlott étteremhez. Hosszú, izgalmas folyamat volt ez, mögöttünk van már pár jó hosszú szakmai beszélgetés, rengeteg gyakorlás és kóstolás, melyben vezető cukrászunk, Lazányi János és csapata lelkes partnernek bizonyult.
krémes

Mihályi László vallja, hogy egy desszertnél az íz az, ami a legfontosabb, ugyanakkor szükség van mellé egy „wow” élményre, egy meglepetésre is, mely része a desszertevés izgalmának. Ennek mentén alakították ki az Avalon Ristorante desszertkínálatát, mely négy kiváló tételt tartalmaz. A Tiramisu, a Chill Julienne, az Egzotikus pohárdesszert és „A krémes” mind hosszas tervezés eredményei, melyeknél az alapanyagokat a legkiválóbb helyekről szerezték be. Madagaszkári vanília és Olaszországból frissen érkező mascarpone is ott lapul a hozzávalók között. A szezonalitás jegyében a cukrász csapat minden évszakban újabb cukrászkölteményekkel lepi majd meg a hozzájuk látogató vendégeket.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata magazin cikk? Írd meg véleményed!

Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg