Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid

-
cukrászok, 2023.03.01.

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid

A vidéki gasztranómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal nyitott desszertműhelyt Nagykanizsán Jakabfi Dávid, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja


Jakabfi Dávid

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Jakabfi Dávid ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői.

Jakabfi Dávid desszertműhelye Nagykanizsán

Örülhetnek a helyiek, hiszen február 8.-án megnyitotta kapuit Nagykanizsán, a kertváros központjában elhelyezkedő, modern cukrászatot képviselő desszertműhely, a Jakabkúti utcában.
A cukrászséf a különlegességeit eddig csak előadásokra készítette, ám a műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat.
A megnyitóra rengetegen ellátogatottak köztük helyiek, és külvárosiak egyaránt.

Jakabfi Dávid Desszertműhely, Nagykanizsa

Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet„- árulta el Jakabfi Dávid.

Emellett a közelben élők számára is nagy öröm lehet, hiszen vidéken nehezebb hozzájutni olyan minőségű desszertekhez, mint amelyek Budapesten találhatóak.


Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez

A desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben megtalálható játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára.
Tervben van egy kisebb kerthelység kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat.
Mindenképp érdemes ellátogatni, ha egy hangulatos hétvégi családi programra vágyunk, páratlan ízélménnyel társítva. A cukrászda keddtől-szombatig várja vendégeit.

Prémium minőségű alapanyagok

Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek, alapanyag és eszköz használat szempontjából is, a legújabb technológiával.

A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újra alkotják őket, így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a” kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva.
Igazi, és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.

Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból, és dél-amerikai csokoládéból készítik el, melyeket világhírű francia pürékkel ízesítik.
Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt, és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az Őrségi ízek alkalmazása.


A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt Rigójancsi is megtalálható

A repertoárban többnyire át dolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak, és a legminőségibb alapanyagokból készülnek.
Ilyen klasszikusok például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik.

A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit, ami könnyű vajas piskótájával, és a valódi csokoládékrémével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek.

A Rigójancsi igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül.
Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert.
Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tíz féle ízkombinációban.


A környezettudatosság is alapelv

A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek, éppen ezért pohárkrémeiket üvegpohárban kínálják fel, amely visszaváltható a következő vásárlásnál.
Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet.


Sikerek és mérföldkövek

Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé.

Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszert asztalára én készíthetem el az édességeket” - tette hozzá.

Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és top kategóriás vidéki cukrászdában oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen, felsőkategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg