Kishusom - Kolbász mennyország

-
étteremkritika, 2017.11.14.

Kishusom - Kolbász mennyország

Rozina Wossala megnyitotta új helyét a Madách téren: egy olyan hely a városban, ahol újhullámos (kézműves?) hotdogot ehetünk - kíváló minőségben!


Budapesten, a Madách téren (Deák tér mellett, a Gozsdu udvar szomszédságában) nyitotta meg Rozina Wossala új helyét, ahol kíváló minőségű, újhullámos hotdogot készítenek.

Nagyon eltalált hangulatú, amikor belépünk nem tudjuk nem észrevenni a falon levő nagy rajzolt képet (amit le sem tagadhatnának, hogy ide készült, mert tele van kolbásszal :) és az egész helypróbál egy olyan hangulatot tükrözni, mintha a Misi Mókus kalndjaiban lennénk valahol egy távoli őserdőben. Több natúr dolgokkal is találkozhatunk: növények, fa elemek, natúr alapanyagot. De az egész nem zsúfolt, hanem légies, könnyed.

A hely egy igazi streetfood lelőhely: olyan ételt kapunk, amit az utcán, akár menet közben is meg tudunk enni; de ha szeretnénk, akkor helyben is megehetjük. Újragondolták a hotdogot és jó minőségű alapanyagot használnak fel, úszerű variációkban. Nincs más feladatunk, mint a pult feletti tábláról összeállítani, hogy mit szeretnénk:




Mi ettünk a Kishusomban?

Bahn mi szendvicset » csirkemáj paté, marinált zöldségek, ázsiai uborka, koriander
Zseniális volt! 

Glutén mentes változatban is kapható! Bár ilyenkor kifli nélkül adják a szendvicset (kolbászt + feltéteket)

 

További képekre vagy kíváncsi? Itt megtalálhatod őket » https://business.facebook.com/gastro.hu/posts/1076594292377045

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Kishusom - Kolbász mennyország magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kishusom - Kolbász mennyország magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg