Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó

-
étteremkritika, 2015.08.03.

Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó

Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.


A Belváros gasztronómiai vérkeringésébe pár hónapja a Cukor utca is bekapcsolódott. Egyik új színfoltja a vidám, kis teraszos fagyizó, aminek kilétét már a környező utcákban elhelyezett táblácskák is hirdetik.


A választék bőséges, a teljes paletta az időjárástól függ, de alap esetben is több, mint két tucat fagylaltból választhattok. A hangsúly a minőségen és az egyedi ízeken van. Nem csoda, hogy a népszerűségi listát a belga étcsokoládé, málnás sajttorta, pisztácia és a mangó vezeti. Igaz, szerintünk a mogyoróvajra emlékeztető sós mogyoró is megérdemelné a dobogós helyet.

 


A fagylaltokat természetes alapanyagokból egy közeli üzem olasz fagyimestere készíti. A felhozatalban mindannyian találhattok kedvetekre valót, vannak tejalapú fagyik, vízalapú fagyik, és cukormentes változatok is. Utóbbiak közül a cukormentes eper és a cukormentes áfonya a favorit.


Az olasz vonalnál maradva kenőlapáttal porciózzák a jeges nyalánkságokat, amelyeket ezután - a precizitás kedvéért - fagyimérlegen is lemérnek. Egy kenés 5 dkg, a gyerekadag 300 forintba kerül, a dupla 550 forintba, a tripla 750 forintba, négy pedig 1000 forintba.

 


Zita, az üzletvezető-tulajdonos nem rendelkezik vendéglátós múlttal, mégis nagy hangsúlyt fektet a vendégszeretetre. Spanyol tudásával meghódította a Budapesten élő spanyolajkú kolóniát, akik közül egyre több a visszajáró vendég. Van például törzskártya rendszer, amit nemcsak a környék lakói, hanem belvárosi dolgozók is örömmel fogadtak. Ráadásul vásárlás előtt a fagyikat meg is lehet kóstolni, amit mi óriási előnynek tartunk.

 


A szezon végén a fagyikat valószínűleg a bagelek váltják, addig is a házias jellegű sütemények, olasz kávék, frissítő limonádék és bio szörpök szolgálnak alternatívaként. A név miatt pedig egyáltalán ne legyetek gondban, valójában ez egy szóösszetétel, ami a Zita és az Imola női nevekből keletkezett.

 


 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

AI alapú okos megoldás az éttermek számára

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja. A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

gastro technológia, 2024.04.30.

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

"narrow"
Gear.svg