AI alapú okos megoldás az éttermek számára
gastro technológia, 2024.04.30.
Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.
A Belváros gasztronómiai vérkeringésébe pár hónapja a Cukor utca is bekapcsolódott. Egyik új színfoltja a vidám, kis teraszos fagyizó, aminek kilétét már a környező utcákban elhelyezett táblácskák is hirdetik.
A választék bőséges, a teljes paletta az időjárástól függ, de alap esetben is több, mint két tucat fagylaltból választhattok. A hangsúly a minőségen és az egyedi ízeken van. Nem csoda, hogy a népszerűségi listát a belga étcsokoládé, málnás sajttorta, pisztácia és a mangó vezeti. Igaz, szerintünk a mogyoróvajra emlékeztető sós mogyoró is megérdemelné a dobogós helyet.
A fagylaltokat természetes alapanyagokból egy közeli üzem olasz fagyimestere készíti. A felhozatalban mindannyian találhattok kedvetekre valót, vannak tejalapú fagyik, vízalapú fagyik, és cukormentes változatok is. Utóbbiak közül a cukormentes eper és a cukormentes áfonya a favorit.
Az olasz vonalnál maradva kenőlapáttal porciózzák a jeges nyalánkságokat, amelyeket ezután - a precizitás kedvéért - fagyimérlegen is lemérnek. Egy kenés 5 dkg, a gyerekadag 300 forintba kerül, a dupla 550 forintba, a tripla 750 forintba, négy pedig 1000 forintba.
Zita, az üzletvezető-tulajdonos nem rendelkezik vendéglátós múlttal, mégis nagy hangsúlyt fektet a vendégszeretetre. Spanyol tudásával meghódította a Budapesten élő spanyolajkú kolóniát, akik közül egyre több a visszajáró vendég. Van például törzskártya rendszer, amit nemcsak a környék lakói, hanem belvárosi dolgozók is örömmel fogadtak. Ráadásul vásárlás előtt a fagyikat meg is lehet kóstolni, amit mi óriási előnynek tartunk.
A szezon végén a fagyikat valószínűleg a bagelek váltják, addig is a házias jellegű sütemények, olasz kávék, frissítő limonádék és bio szörpök szolgálnak alternatívaként. A név miatt pedig egyáltalán ne legyetek gondban, valójában ez egy szóösszetétel, ami a Zita és az Imola női nevekből keletkezett.
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
AI alapú okos megoldás az éttermek számára
gastro technológia, 2024.04.30.
Wolfgang Puck
chef, 2024.04.27.
Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve
gastro hangulat, 2024.04.26.
Budapest és Hollywood találkozása
gastro esemény, 2024.04.26.
A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel
gastro esemény, 2024.04.25.
Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
adminisztrátoroknak, 2024.04.10.
Tejmentes, proteindús fagylaltozás a Csepel-szigeten
mentes, 2024.04.09.