A magyarok változatos gyorsételekre vágynak

-
éttermek, 2023.06.09.

A magyarok változatos gyorsételekre vágynak

Egy felmérés szerint a magyarok kilencvenöt százaléka változatosabb gyorsételekre vágyik a tipikus amerikai fogások helyett. A gyorséttermi szokásokkal kapcsolatban készült felmérés szerint átlagosan heti egynél többször nem ezt választanánk.


Hamburger, sültkrumpli és frissensültek – a legtöbbször ezt választjuk a gyorséttermekben egy nemrég készült felmérés szerint. A reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek több mint kilencvenöt százaléka igényelne változatosabb, tradicionálisabb és egészségesebb ételeket egy gyors étkezésre, akár beülnének egy gyorsétterembe, akár az autós átvételt választanák.

„Reprezentatív felmérést végeztünk, hogy feltérképezzük a gyorséttermi – és főként a „drive trough” - szokásokat. A válaszok alapján azt a következtetést vontuk le, hogy a nagy többség, azaz több mint 95 százalék igényelne változatosabb, tradicionális és egészséges ételeket útközben vagy akár elvitelre. Kilencven százalék fölött volt azok száma is, akik heti egynél többször nem választanák a tipikus gyorsételeket, ha lenne módjuk mást kérni helyette. Sokan említették a megkérdezés során az egészségesebb ételek iránti igényüket is” - mesélte a felmérést készítő cég ügyvezető igazgatója, Kis Péter.

Tradicionális és változatos ételek útközben

A felmérést egy új „drive trough” étteremhálózat létrehozása miatt készítette el a Pick&Drive, akik nemrég megnyitották első éttermüket a Móricz Zsigmond körtéren.

„Ez egyelőre egy Pick&Eat étterem, azaz nincs autós behajtás, de hamarosan megnyílik az első Pick&Drive éttermünk is Csepelen. Az alapkoncepciónk, ami miatt a felmérést is készítettük, az volt, hogy változatosabb, tradicionálisabb és egészségesebb választás kínáljunk azoknak, akik útközben szeretnének akár egész napra gyorsan hozzájutni egy ilyen menühöz vagy akár csak reggelit, ebédet vagy vacsorát szeretnének” - tette hozzá az ügyvezető.

Az új étteremlánc már reggelire is többféle variációt kínál, többek között bundáskenyeret, tojásételeket és szendvicseket, de a főmenüt is az előzetes fogyasztói igények alapján állították össze.
lángos
„Egyelőre a legnépszerűbb ételünk a marhahúsleves gazdagon és a párolt szarvasmarha burgundi mártással, krokettel, de a lángos, a sushi és a pizza is nagyon népszerű. Fontos, hogy ezeket az ételeket kétféleképpen kérhetik: melegen vagy szinte teljesen elkészítve, amihez otthon csak néhány perc szükséges a sütőben, így friss étel kerülhet az asztalra. A fogásokat egy speciális eljárással sokkoljuk ilyenkor, de a római pizzát például elkészítjük a feltétekkel és otthon szintén néhány perc alatt el lehet készíteni. A lángosunk is egyedülálló abból a szempontból, hogy nem olajban sül, és ezt is el tudjuk készíteni frissen fogyasztásra, de akár úgy is, hogy otthon néhány perc alatt elkészüljön a családnak” - tette hozzá Kis Péter.

A Pick&Drive azt tervezi, hogy franchise rendszerben több éttermet nyit hamarosan nem csak Budapesten, de országszerte is. A cég ráadásul hamarosan egy applikációt is hozzárendel a szolgáltatásaihoz.

„Az applikáció segítségével nem csak az ételeket és a magyar kézműves borokat lehet majd kiválasztani az étlapunkról, de azt is lehet jelezni, mikor vennék át, így biztosan nem kell várni az elkészítésre, emellett minden újdonságról is értesülhetünk” - fejtette ki az ügyvezető.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A magyarok változatos gyorsételekre vágynak magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A magyarok változatos gyorsételekre vágynak magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg