Iréne Bisztró az Alföld szívében

-
éttermek, 2023.06.12.

Iréne Bisztró az Alföld szívében

Az Irene Bisztro a Hercegasszony Birtok étterme, amely egy őszinte ‎bisztro konyha: a szezonalitáson és a frissességen alapul. Étlapjukat a természet határozza meg: csak azt teszik a tányérra, amit kiváló minőségben be tudnak szerezni.


Az Iréne bisztro konyhájában felhasznált alapanyagokat jól ismert, megbízható őstermelőktől szerezik be, valamint ételeik elkészítéséhez modern konyhatechnológiát használnak, hogy megőrizzék a nyersanyagok friss, természetes ízét.

Íréne bisztro

Bio kert

A gasztronómiai kiruccanást a fent említett helyi gazdák termékeiből valamint a „szomszéd Bandi bácsi” által többszörösen Díjnyertes BIO gyümölcs- és zöldségkert terményeiből komponált ételek garantáltan emlékezetessé teszik majd.

A “Mi Kis Kertünk” megkapta a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványát, ami az ökológiai gazdálkodásból származó mezőgazdasági termékek előállítására és forgalmazására ezzel hivatalosan is feljogosít minket.

Fontos elismerés volt ez a Birtok életében, hiszen számunkra mindennél fontosabb, hogy vendégeink asztalára mindig helyben megtermelt, friss, minőségi zöldség és gyümölcs kerüljön.

Lelkes kis csapat és szorgos kezek dolgoznak azon, hogy gazdaságunk méltó legyen a megszerzett minősítésre.

Iréne bisztró konyhája

Az Iréne Bisztró kiváló szakácsai és kreatív séfje a modern konyhatechnológia szakértői – fáradhatatlanul örvendeztetik meg Vendégeinket gasztronómiai alkotásaikkal, amelyek minden esetben biokertünk és a helyi termelők friss alapanyagaira épülnek.
A mosolygós jóllakottság érzése mára már fogalommá vált a Birtok lassan 8 éves életében, hiszen a vendégeink elismerése mellett szakmai díjjal is büszkélkedhetünk. A legnagyobb örömmel teljesítik az étel érzékeny vendégek kívánságait is.

Pazar reggelivel, évszakonként megújuló étlappal és tökéletesen passzoló bor és kézműves sörkínálattal kiegészítve várnak mindenkit. A helyszínen lehetőség van a'la carte vacsorát választaniuk a vendégeinknek, illetve heti tematikus élményvacsora kínálattal is készülnek.

Íréne bisztro

Kreatív Séf - Csécsei László

A Birtok életének kezdetekor is már a csapat tagja volt Csécsei László séf, ám de nagy örömünkre ismét újra a Birtok életének lüktetésében vesz részt. Míg útjaink különváltak, több helyen is megfordult külföldön és belföldön is egyaránt, ahol a szakmaiságával szembeni elhivatottsága csak még erősebb lett. Az idei évben hozzájárul az Iréne Bisztró konyhájában készülő különleges tematikus vacsoráink fenséges fogásaihoz és a megújult étlapunkról választható gasztronómiai ételkülönlegességeihez.

Hercegasszony birtok


dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Iréne Bisztró az Alföld szívében magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Iréne Bisztró az Alföld szívében magazin cikk? Írd meg véleményed!

Iréne Bisztró az Alföld szívében cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

"narrow"
Gear.svg