Gin Corner - Botanist Gallery

-
éttermek, 2023.06.20.

Gin Corner - Botanist Gallery

Koktélok titkos illatösszetevőkkel, különleges panoráma és páratlan gin kínálat az Erzsébet tér legújabb teraszán. Hatvanféle gin párlaton keresztül tizenkilenc országot fedezhetsz fel a Gin Corner Botanist Gallery-n


Megnyílt az Erzsébet téren a Gin Corner Botanist Gallery, vagyis a bár szabadtéri terasza pazar kilátással, amely izgalmas signature koktélokat kínál a gin rajongóknak és a gin műfajával ismerkedni vágyóknak. A laza nyári, mégis elegáns galérián a nagyvárosi életérzésé a főszerep, mindezekhez a megszokott Gin Corner Bar hangulat és széles, prémium minőségű, díjnyertes gin kínálat társul.

Gin Corner - Botanist Garden
A Gin Corner Bar helyszíne nem csak azért különleges, mert a belváros szívében található, hanem azért is, mert a Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett modernista létesítmény sokak szerint az egyik legjobban sikerült budapesti középület. Az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont. 2021 decembere óta pedig a Fröccsterasz és a Terminál mellett helyet kap benne a Gin Corner is, Budapest első gin tematikus bárja. A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.

A terasz névadója a skóciai Islay szigetén készülő, harmincegy növényt tartalmazó The Botanist gin, amelynek minden összetevőjét kézzel gyűjtik össze. A gin márka letisztult és természetközeli szellemét a Gallery organikus enteriőrje is képviseli, de a Bar bohém stílusa is visszaköszön a teraszon: különleges design és nem mindennapi kiegészítők teremtik meg a tökéletes milliőt a koktélozáshoz.

A Botanist Gallery-n megtartottuk a Gin Cornerben már megszokott szakmai színvonalat, gasztronómiai sokszínűséget, profizmust, ugyanakkor a teraszon egy lazább, könnyedebb irányt hozunk, ami jó belépő lehet a gin kultúrában kevésbé jártas vendégeinknek” - emelte ki Éliás Attila, a hely menedzsere.

A klasszikus szezonális koktélok mellett a galéria itallapjára Pap Márk, a Gin Corner szakmai vezetője és bártendere nyolc híres gin koktélt formált át a terasz stílusához igazítva. A PornStar Gin Martini twist például vodka helyett amerikai érlelt ginből készül, a vaníliát egy komplexebb fűszer, a tonkabab váltja fel és egy kis nerolival hangolják finomra, de a passion fruit ebből a változatból sem maradhatott ki. Ezeket a ‘koktél twisteket’ csak a teraszon lehet megkóstolni.
Gin Corner - Botanist Garden
A Gin Corner Barban a szakmaiság nem áll meg a közel százféle ginből álló választéknál, a minőségi tonikoknál és a gin inspirálta bar foodoknál. A gin szerelmesei ugyanis nemzetközi márkákkal közös workshopokon és masterclassokon mélyíthetik a tudásukat. Idén ősszel újra megrendezik a minden érzékszervre ható parfüm és koktél estet is, ahol Pap Márk parfümök illataihoz készít egyedi koktélokat. Ezenfelül élőzenés estekkel, tematikus koktél eseményekkel és gin kóstolókkal is készülnek a szezonra.

Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot, de mégis megtartsa a hely a régi Fröccsterasz metropolitan atmoszféráját. Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, kertmozi, és exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.

A Botanist Gallery kisebb privát eseményeket is befogad: 70 ülőhellyel vagy 110 állóhellyel kiváló helyszíne lehet nagyobb baráti, családi eseményeknek, vagy vállalati rendezvényeknek is.

Tetszett a(z) Gin Corner - Botanist Gallery magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gin Corner - Botanist Gallery magazin cikk? Írd meg véleményed!

Gin Corner - Botanist Gallery cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg