Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.
Budapest gasztronómiai palettája hétköznap ebédidőben is rendkívül sokszínű: számos étterem kínál napi menüt, gyors, mégis minőségi megoldást nyújtva a rohanó városlakóknak. Viszont olyan élmény, amely a város látképét, a gasztronómiai kreativitást és a kiváló alapanyagokat ilyen összhangban ötvözi, még biztosan nincs máshol.
A VIRTU célja, hogy újraértelmezze az ebéd fogalmát – és megmutassa, hogy a főváros gazdag ebédmenü-kínálata közül is ki lehet emelkedni: nemcsak az ízekkel, hanem a különleges atmoszférával és a városra nyíló lélegzetelállító kilátással is. Ezt az ajánlatot csupán egy hónapon keresztül tartják fent, mindössze naponta 10 asztal számára, azoknak, akik aznapra a leggyorsabban foglalnak helyet náluk Facebook oldalukon keresztül. A Lendvai Levente séf által megálmodott fogások egyszerre építenek a szezonális alapanyagokra, a magyar gasztronómia hagyományaira és nemzetközi inspirációkra, a tálalás és az ízvilág pedig minden érzékszervet megszólít. A vendégek olyan előételek közül választhatnak, mint a spárgakrémleves rebarbarával és roppanós spárgával, a paprikás csirke burgonyás gombócban savanyított medvehagymával és kacsatepertővel, vagy a hideg kacsamáj Tokaji aszúval és Ilonka néni kalácsával. A főételek között a rántott tanyasi csirkecomb füstölt paprikás aiolival és yuzuval, az "Álomszép" saláta pirított rákkal és ehető virágokkal, a lassan sült mangalicatarja köményes pecsenyelével, petrezselymes újburgonyával, valamint a bélszín steak krémes szecsuáni borsmártással szarvasgombás burgonyapürével is megtalálható. A desszertek – köztük az áfonyás pavlova fekete tea chantillyvel és szilva sorbet-tel, a VIRTU Somlói és az étcsokoládé mousse Unicum Riservával és tőzegáfonyával– méltó lezárásai a különleges menüsornak.
A kampány célja, hogy a VIRTU újragondolt magyar konyháját és prémium szervizét még szélesebb kör számára tegye elérhetővé, akár egy hétköznapi ebéd keretében is. A promóció során minden hétköznap, ebédidőben kínált menü ára 12 990 forint + szervízdíj, mely tartalmaz egy limonádét és egy kávét is.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
gastro érdekesség, 2025.04.15.
Elkészült Budapest kürtőskalácsa
gastro érdekesség, 2025.04.11.
Munk Tamás
gastro személyiségek, 2025.04.07.
Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson
éttermek, 2025.04.06.
Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben
éttermek, 2025.03.27.
A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben
Gastro kaland, 2025.03.26.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
2025.04.15.