3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.
Feledhetetlen élmények, új ízek és exkluzív italok
Sok részletében megújult a Hilton Budapest épületének tetején elhelyezkedő White Raven Skybar & Lounge: mind az ital- és ételkínálat, mind a zenei program újabb szintet lép. Öt új signature, három bohém, két champagne-alapú és egy art koktél közül választhatnak a vendégek ebben a szezonban. Az idei signature koktéllap különleges tematikát követ: az ötvenes évektől a különböző évtizedek ikonikus slágereit értelmezi újra italok formájában. A Back to Black például egy markánsan feketére hangolt, karakteres koktél, míg a Like a Virgin mocktail zsályás jegyeivel és olaszos hangulatával repíti vissza a vendégeket Velencébe. A koktélokat úgy komponálták, hogy ízük, illatuk, megjelenésük a vendégek tudatalattijából hívjon elő emlékeket és beszélgetésindító élményeket generáljon.
A gasztronómiai kínálat szintén magasabb fokozatra kapcsol: a megújult étlapon nagyobb hangsúlyt kaptak a prémium alapanyagok, a limitált beszerzési forrásból érkező húsok (például kukoricán nevelt csirke és magyar tokhal), valamint a vegán és mentes opciók. Egy tavalyi bestsellerrel, a kókuszbundás rákkal viszont továbbra is találkozhatnak a vendégek - bár tavaly a szezon közepén lett bevezetve, azonnal a legkedveltebb fogás lett, emiatt ebben az évben is elérhető lesz.
“A fogások ízvilágában mindig felfedezhetők a nemzetközi inspirációk: ezúttal több, a Távol-Keletre emlékeztető alapanyag jelenik meg, mint amilyen a yuzu, a japán bors, a cseresznyevirág vagy éppen a szaké. Ezekkel a csavarokkal szeretnénk kimozdítani vendégeinket a megszokottból, hogy inspiráló és emlékezetes legyen számukra minden nálunk töltött perc.” - mondta Somlai Tamás, a Hilton gasztronómiai vezetője, aki a skybar koncepciójáért is felel.
A White Raven már tavaly óta együttműködik a legendás francia pezsgőházzal, a Laurent-Perrier-vel, idén azonban a partnerkapcsolat új szintre lép. Ez lesz az első hely Közép-Európában, ahol kereskedelmi forgalomban elérhető lesz a ház heritage pezsgője, amelyet május 22-én egy különleges champagne vacsora keretében mutatnak be Budapesten. A desszertet japán ihletésű szakéval és orientális jegyekkel zárják, kilépve a pezsgővacsorák hagyományos kereteiből. Elérhető lesz idén egy kilencliteres magnum palack is, amely szintén nem kapható máshol.
Tovább bővül a Halimba Crystal kézzel készített kehelyben kínált italok köre. Idén a vendégek az itallapon szereplő ikonok segítségével azokat a tételeket is könnyen megtalálják, amelyek különösen ajánlottak Halimba kehelyben, mert ezáltal jobban kibomlanak az ízek és illatok.
Ahogy Bém Tibor bármenedzser elmondta: “A White Raven egy komplex élményhelyszín, amely három alappillérre épül: a budapesti panorámára, a kiemelkedő gasztronómiára és az inspiráló zenei világra. A cél, hogy a vendég ne csupán egy ital vagy egy fogás miatt térjen vissza, hanem a teljes atmoszféra miatt – egy olyan élményért, amire másnap, sőt mindig emlékezni fog.”
A White Raven népszerűsége évről évre nő, ezért érdemes előre asztalt foglalni, hogy a találkozás valóban felhőtlen legyen, és semmi ne vonja el a figyelmet a kilátásról, az ízekről és az élményről.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
ART Piknik 2025
2025.05.16.