Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

-
éttermek, 2025.05.06.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.


Feledhetetlen élmények, új ízek és exkluzív italok

Sok részletében megújult a Hilton Budapest épületének tetején elhelyezkedő White Raven Skybar & Lounge: mind az ital- és ételkínálat, mind a zenei program újabb szintet lép. Öt új signature, három bohém, két champagne-alapú és egy art koktél közül választhatnak a vendégek ebben a szezonban. Az idei signature koktéllap különleges tematikát követ: az ötvenes évektől a különböző évtizedek ikonikus slágereit értelmezi újra italok formájában. A Back to Black például egy markánsan feketére hangolt, karakteres koktél, míg a Like a Virgin mocktail zsályás jegyeivel és olaszos hangulatával repíti vissza a vendégeket Velencébe. A koktélokat úgy komponálták, hogy ízük, illatuk, megjelenésük a vendégek tudatalattijából hívjon elő emlékeket és beszélgetésindító élményeket generáljon.

A gasztronómiai kínálat szintén magasabb fokozatra kapcsol: a megújult étlapon nagyobb hangsúlyt kaptak a prémium alapanyagok, a limitált beszerzési forrásból érkező húsok (például kukoricán nevelt csirke és magyar tokhal), valamint a vegán és mentes opciók. Egy tavalyi bestsellerrel, a kókuszbundás rákkal viszont továbbra is találkozhatnak a vendégek - bár tavaly a szezon közepén lett bevezetve, azonnal a legkedveltebb fogás lett, emiatt ebben az évben is elérhető lesz.

“A fogások ízvilágában mindig felfedezhetők a nemzetközi inspirációk: ezúttal több, a Távol-Keletre emlékeztető alapanyag jelenik meg, mint amilyen a yuzu, a japán bors, a cseresznyevirág vagy éppen a szaké. Ezekkel a csavarokkal szeretnénk kimozdítani vendégeinket a megszokottból, hogy inspiráló és emlékezetes legyen számukra minden nálunk töltött perc.” - mondta Somlai Tamás, a Hilton gasztronómiai vezetője, aki a skybar koncepciójáért is felel.

A White Raven már tavaly óta együttműködik a legendás francia pezsgőházzal, a Laurent-Perrier-vel, idén azonban a partnerkapcsolat új szintre lép. Ez lesz az első hely Közép-Európában, ahol kereskedelmi forgalomban elérhető lesz a ház heritage pezsgője, amelyet május 22-én egy különleges champagne vacsora keretében mutatnak be Budapesten. A desszertet japán ihletésű szakéval és orientális jegyekkel zárják, kilépve a pezsgővacsorák hagyományos kereteiből. Elérhető lesz idén egy kilencliteres magnum palack is, amely szintén nem kapható máshol.
Tovább bővül a Halimba Crystal kézzel készített kehelyben kínált italok köre. Idén a vendégek az itallapon szereplő ikonok segítségével azokat a tételeket is könnyen megtalálják, amelyek különösen ajánlottak Halimba kehelyben, mert ezáltal jobban kibomlanak az ízek és illatok.

White Raven Budapest, Hilton Castle

Ahogy Bém Tibor bármenedzser elmondta: “A White Raven egy komplex élményhelyszín, amely három alappillérre épül: a budapesti panorámára, a kiemelkedő gasztronómiára és az inspiráló zenei világra. A cél, hogy a vendég ne csupán egy ital vagy egy fogás miatt térjen vissza, hanem a teljes atmoszféra miatt – egy olyan élményért, amire másnap, sőt mindig emlékezni fog.”

A White Raven népszerűsége évről évre nő, ezért érdemes előre asztalt foglalni, hogy a találkozás valóban felhőtlen legyen, és semmi ne vonja el a figyelmet a kilátásról, az ízekről és az élményről.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban magazin cikk? Írd meg véleményed!

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

"narrow"
Gear.svg