Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megújult á la carte étlap és vasárnaponként páratlan kínálatú Sunday Brunch várja a vendégeket a főváros legpatinásabb kávézójában. A Matild Café & Cabaret kínálatát Fehér Attila vezető séf határozza meg Wolfgang Puck sztárséf és csapata szakmai irányítása alatt.
A legmagasabb színvonalú technológia és a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása alap, a végeredmény pedig kicsit Hollywood-ot, kicsit pedig az Osztrák-Magyar Monarchia korának bőségét idézi.
Igazi gasztronómiai robbanással indította a tavaszt Budapest első számú luxusszállodája, a Matild Palace. Nemcsak a Michelin-ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puck-ban debütáltak új á la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is, mely kávéház tavaly október óta a főváros legizgalmasabb és legcsillogóbb éjszakai szórakozóhelyévé nőtte ki magát, mikor visszahozta a revüshow-k fantasztikus, káprázatos világát falai közé.
Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő Matild Café & Cabaret gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Talán ezeknek az összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra” – mondja Fehér Attila, vezető séf.
Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte, ami nem más, mint a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. De megtalálhatjuk itt a szintén ikonikus Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban: a tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi húsgombóccal.
„Az új menünél nagyon fontos szempont volt, hogy egyszerű, szezonális és könnyen értelmezhető ételek kerüljenek az étlapra, próbáltuk elkerülni a nehéz fogásokat és ezeket könnyebb ételekkel pótoltuk. Wolfgang Puck filozófiájához hasonlóan nekünk is nagyon fontos, hogy minél több helyi, Magyarországon megtermelhető és elérhető alapanyagot használjunk. Az elmúlt két évben számos magyar kistermelővel dolgozunk együtt, akiktől húst, zöldséget, tejterméket rendelünk. Több olyan beszállítóval működünk együtt, akik kimondottan a mi igényeink szerint készíti el a termékeit. Úgy érzem, hogy Magyarországon rengeteg olyan kézműves termék és alapanyag van, ami méltán kerülhet be egy luxusszálloda kínálatába.” – foglalta össze az új menü koncepcióját Fehér Attila vezető séf, aki alapanyagok tekintetében a tavaszt tartja az egyik legizgalmasabb évszaknak, kedvencei közül pedig a spárgát, a hónapos retket és az epret emeli ki. „A tavaszi zöldségek és gyümölcsök felhasználási módjában rengeteg lehetőség rejlik. A nyersen való fogyasztástól egészen a fermentálásig.”
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.