Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon

-
éttermek, 2023.05.04.

Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon

Teljes arculatváltáson és gasztronómiai megújuláson esett át idén tavasszal az Avalon Resort & SPA***** Superior egyik étterme, mely innentől The Club Avalon néven fogadja a vendégeket és a nyugalom szigetét kínálja azok számára, akik szeretik az emelkedett, ugyanakkor egy kicsit sem feszengős nemzetközi konyhát.


Az Avalon Park eddig is bővelkedett a kiváló éttermekben, gondoljunk csak a frissen Michelin ajánlást bezsebelt autentikus olasz éttermére, az Avalon Ristorante-ra, de idén tavasszal a másik, már meglévő egységüket is újragondolták és egy olyan öt csillagos superior hotelnek megfelelő klub étteremmel debütáltak, ahol az étlapon a klasszikus ételek mellett, mint például a cézár saláta vagy a gulyásleves, olyan izgalmas ízekben bővelkedő fogások is megtalálhatók, mint az ázsiai húsleves, a grillezett karfiol steak, a street food szekció kiemelt THE CLUB burgere, vagy a BBQ sertésoldalas igazi klasszikus lecsóval. A látványkonyha kiemelkedő helyet kapott a vendégtér kialakításánál, így aki ide betér, valóban egy minden érzékszervére ható gasztronómiai élményben részesül.

Club Avalon

Ázsia fűszeres aromái és Erdély rusztikus egyszerűsége egy étteremben

Mi a magas minőségű alapanyagokban hiszünk, és azokat a legkiemelkedőbb és legmagasabb kategóriájú konyhai gépekkel készítjük el. A konyhában ötvözzük a különböző tájak ízvilágait, melyekért a The Club vezető és kreatív séfjei felelnek. A kínálatban megjelenik Ázsia fűszeres, aromás érintése, csakúgy, mint az Erdély inspirálta hegyvidék rusztikus egyszerűsége.” - mondta az Avalon Park gasztronómiai igazgatója, Bajusz Gergely. „Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, melynek hangulata és kínálata ugyan emelkedett, de nyáron egy laza elegáns rövidnadrágban és pólóban sem érzi magát feszélyezve senki, és egy egyszerű fröccsre is be tud térni hozzánk bárki, aki arra jár. Olyan helyet álmodtunk, ahol a vendégek biztosan találnak olyan fogást a nemzetközi étlapon, amit szívesen fogyasztanak. Mellé kiváló magyar borok, francia pezsgők, belga és német sörök, tehát Európa legjava jár. Magas színvonalú alapanyagokból kínálunk koktélokat és kávé különlegességeket is. Úgy tekintünk erre az egységünkre, mint egy mindenki által megszerethető és elérhető nyugalom szigetére, ahova jó tartozni.

A konyha identitását ugyanazok a vezető és kreatív séfek: Albók Gyula és Szepesi Gábor határozzák meg, akik szakmai vezetése alatt a park másik helyszíne, az Avalon Ristorante korábban egészen Michelin ajánlásig jutott. „A The Clubban egyszerű, mindenki számára könnyedén elérhető, de nagyon jó minőségű alapanyagokból mutatjuk meg az embereknek, hogy például egy olyan alapanyagból, mint a csirkecomb is mennyi mindent lehet kihozni. A célunk egy olyan közösségi pont kialakítása, ahol mindenki ott akar lenni és jól akarják érezni magukat az emberek mindenféle feszengés nélkül. Ezt a koncepciót emeltük át az étlapra is a családias, összetartó és jó hangulatú csapattal, akik szakmailag is nagyon jól képzettek, így valóban öröm velük a munka.” – foglalta össze Szepesi Gábor kreatív séf a hely szellemiségét.

Club Avalon - ételek
Izgalmas dolgok történnek tehát hazánk északkeleti régiójában is, érdemes egy kitérőt tenni, ha arra járunk!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon magazin cikk? Írd meg véleményed!

Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

"narrow"
Gear.svg