Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon

-
éttermek, 2023.05.04.

Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon

Teljes arculatváltáson és gasztronómiai megújuláson esett át idén tavasszal az Avalon Resort & SPA***** Superior egyik étterme, mely innentől The Club Avalon néven fogadja a vendégeket és a nyugalom szigetét kínálja azok számára, akik szeretik az emelkedett, ugyanakkor egy kicsit sem feszengős nemzetközi konyhát.


Az Avalon Park eddig is bővelkedett a kiváló éttermekben, gondoljunk csak a frissen Michelin ajánlást bezsebelt autentikus olasz éttermére, az Avalon Ristorante-ra, de idén tavasszal a másik, már meglévő egységüket is újragondolták és egy olyan öt csillagos superior hotelnek megfelelő klub étteremmel debütáltak, ahol az étlapon a klasszikus ételek mellett, mint például a cézár saláta vagy a gulyásleves, olyan izgalmas ízekben bővelkedő fogások is megtalálhatók, mint az ázsiai húsleves, a grillezett karfiol steak, a street food szekció kiemelt THE CLUB burgere, vagy a BBQ sertésoldalas igazi klasszikus lecsóval. A látványkonyha kiemelkedő helyet kapott a vendégtér kialakításánál, így aki ide betér, valóban egy minden érzékszervére ható gasztronómiai élményben részesül.

Club Avalon

Ázsia fűszeres aromái és Erdély rusztikus egyszerűsége egy étteremben

Mi a magas minőségű alapanyagokban hiszünk, és azokat a legkiemelkedőbb és legmagasabb kategóriájú konyhai gépekkel készítjük el. A konyhában ötvözzük a különböző tájak ízvilágait, melyekért a The Club vezető és kreatív séfjei felelnek. A kínálatban megjelenik Ázsia fűszeres, aromás érintése, csakúgy, mint az Erdély inspirálta hegyvidék rusztikus egyszerűsége.” - mondta az Avalon Park gasztronómiai igazgatója, Bajusz Gergely. „Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, melynek hangulata és kínálata ugyan emelkedett, de nyáron egy laza elegáns rövidnadrágban és pólóban sem érzi magát feszélyezve senki, és egy egyszerű fröccsre is be tud térni hozzánk bárki, aki arra jár. Olyan helyet álmodtunk, ahol a vendégek biztosan találnak olyan fogást a nemzetközi étlapon, amit szívesen fogyasztanak. Mellé kiváló magyar borok, francia pezsgők, belga és német sörök, tehát Európa legjava jár. Magas színvonalú alapanyagokból kínálunk koktélokat és kávé különlegességeket is. Úgy tekintünk erre az egységünkre, mint egy mindenki által megszerethető és elérhető nyugalom szigetére, ahova jó tartozni.

A konyha identitását ugyanazok a vezető és kreatív séfek: Albók Gyula és Szepesi Gábor határozzák meg, akik szakmai vezetése alatt a park másik helyszíne, az Avalon Ristorante korábban egészen Michelin ajánlásig jutott. „A The Clubban egyszerű, mindenki számára könnyedén elérhető, de nagyon jó minőségű alapanyagokból mutatjuk meg az embereknek, hogy például egy olyan alapanyagból, mint a csirkecomb is mennyi mindent lehet kihozni. A célunk egy olyan közösségi pont kialakítása, ahol mindenki ott akar lenni és jól akarják érezni magukat az emberek mindenféle feszengés nélkül. Ezt a koncepciót emeltük át az étlapra is a családias, összetartó és jó hangulatú csapattal, akik szakmailag is nagyon jól képzettek, így valóban öröm velük a munka.” – foglalta össze Szepesi Gábor kreatív séf a hely szellemiségét.

Club Avalon - ételek
Izgalmas dolgok történnek tehát hazánk északkeleti régiójában is, érdemes egy kitérőt tenni, ha arra járunk!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon magazin cikk? Írd meg véleményed!

Megújult gasztrokoncepcióval indítja a tavaszt a The Club Avalon cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg