N28 Wine & Kitchen - Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal hódít

-
éttermek, 2023.05.31.

N28 Wine & Kitchen - Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal hódít

Az N28 belvárosi borétterem koncepciójának alapja, hogy minél szélesebb körben mutassák be az olyan hazai borászatok kínálatát, ahol kis tételes, néhol csupán pár száz, maximum ezer palackkal készült kuriózumokat készítenek, amihez máshogy nem jutna hozzá a borkedvelő közönség.


A klasszikusok szerint a bor az istenek itala. Egy dolog azonban a bort inni, és teljesen más ismerni és élvezni azt.

Ahogy a pincészetek száma nő a borlapon, úgy újul meg az étterem étlapja is, hiszen a városban egyedülálló módon itt az ételt párosítják a borokhoz és nem fordítva.

A megújulás mezejére léptünk a borkínálatunkkal. Bár eddig is olyan pincészeteket kerestünk, melyekkel a hazai csúcsgasztronómia esszenciájában találkozhatunk, most fókuszáltan csak kis pincék mikro tételeire vadászunk, melyek csak nálunk lesznek majd megtalálhatók. Jó példa erre Palkó Zsolt, akit mint a Villa Sandahl főborászát sokan ismernek, de kevesen tudják róla, hogy saját bora és szőlője is van 2019 óra Badacsonyban.” – árulja el Tamás Tibor sommelier. Az új hazai tételek pedig izgalmas ételeket inspirálnak, melyek gondolatban egészen a tengerpartig repíthetnek minket ezen a nyáron. A grillezett polip csáp édeskömény salátával és fokhagymás chilivel, a tengeri sügér filé brokkolival és fokhagymás vajjal, vagy a gambas pil-pil mind az étterem katalán-baszk-magyar konyhájának mediterrán részét képviselik.

N28 borkínálat
A grillezett polipkar igazi újdonságnak számít az étlapon, a vendégek visszajelzései alapján jó választás volt. Szeretnék a jövőben több tengeri alapanyaggal dolgozni, többféle hallal, többfajta kagylóval megismertetni a vendégeinket, olyanokkal, amit jelenleg még kevés helyen lehet kapni.” - mondta Ács Ferenc az N28 séfje.
N28 pinxto mártogatós
A katalán vonalat erősíti tovább az erős pintxo kínálat is, mely a hely sajátja már a kezdetek óta. Az étlapon újdonságnak számító „Füstölt lazacos pintxo citromos mascarponéval” és a „Luxus angus steak pintxo bébi római salátával” nevű fogások mellett egy szezonális tétel is felkerült a falatok közé, mely az aktuális séf ajánlatát tartalmazza majd kétheti váltásban. A desszertkínálat is lecserélődött, a napsütéses időszak a könnyebb desszertek után kiált, így egy „Hideg túrógombóc Pedro Ximenez marcipánkrémmel” és a „Katalán csokoládé kocka Maldon sóval és Arbequina olajjal” mindig jó választásnak bizonyul majd.
N28 Hideg túrógombóc Pedro Ximenez marcipánkrémmel
Az új menü megalkotásánál az volt a fő szempont, hogy az eddiginél összetettebb ételeket alkossak, ízben és látványban is. Az ételeim kapcsán a legfontosabb, amit szem előtt tartok, hogy csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozzunk és ezeket párosítsam az étteremben kínált borainkhoz. Több olyan alapanyag van az étlapunkon, ami aranyszalagos minősítést kapott és ezek számát folyamatosan növeljük – árulta el Ács Ferenc.

Ahogy a napsütéses órák száma nő, úgy keresik az emberek a frissebb, hűsítő italokat és nincs ez másképp a borok tekintetében sem. „Ilyenkor inkább a friss, reduktív, légies fehér borok fogynak, de a rozét és könnyed vörös borokat is sokan keresik. Rengeteg olyan koktél is van a kínálatunkban, melynek fő összetevője a bor, mint például a New York Sour, aminek a tetején Malbec float található. Ezt a vonalat szeretnénk egy kicsit magyarosítani és a saját képünkre formálni úgy, hogy üzletvezetőnkkel, Mihály Zsolttal közösen magyar borokkal alapozzuk meg ezeket a nemzetközi ízeket, megalkotva így az N28 nyári koktéllapját.” - számolt be Tamás Tibor sommelier a várható újdonságokról.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) N28 Wine & Kitchen - Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal hódít magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) N28 Wine & Kitchen - Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal hódít magazin cikk? Írd meg véleményed!

N28 Wine & Kitchen - Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal hódít cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg