Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Ági egyaránt otthonosan mozog a magyar és a balkáni konyhában, szakácskönyveket és gasztro-novelláskötet írt, ráadásul évek óta mosolyt csal az olvasók arcára.
Mikor kezdtél el főzni?
Még a férjem is meglepődött a múltkor, amikor bevallottam, hogy igazából csak 19 évesen, az egyetemi tanulmányok elkezdésével, az első albérletben kezdtem el főzni. Addig ugyanis csak kukta lehettem egytől-egyig zseniálisan főzőcskéző családtagjaim mellett.
Miért indítottál blogot?
A blog tulajdonképpen nagymamám betegségének köszönhető. Szerettem volna megörökíteni az ő receptjeit, így elkezdtem azokat összeírni. A blogok úgy általában akkoriban indultak - 2003-2004-, és ez egy megfelelő formának tűnt. Persze aztán jöttek a saját receptek, megjegyzések, ötletek és vélemények is.
Mennyiben változott az évek alatt a főzési stílusod?
Egyre jobban hajlamos vagyok egyszerűsíteni. Minél gyorsabban készül el valami, annál jobb. Az ízlésem egyébként nem sokat változott, még mindig nagy szénhidrát-függő vagyok, imádom a tésztát és a leveseket is. Mindenféle egzotikus konyháért is tudok rajongani, de ez régen is így volt.
Ági főz: Rakott kocsonya
Milyen élmény volt szakácskönyveket írni?
Nekem szakácskönyvet írni egy jó móka volt. Mivel elejétől végéig mindent én csináltam, és nem szólt bele senki, ezért valóra válthattam az elképzeléseimet. Persze pár év után már nem így csinálnám, más képeket választanék, de talán még mindig vállalhatóak ezek is.
Ki a kedvenc magyar séfed?
Vida Zoltán főztjét imádtam, amíg az etyeki Rókusfaly-ban volt. Még nem jártam utána, hogy mostanában hol és mit főz, pedig azt hiszem érdemes lenne.
Melyik a kedvenc magyarországi éttermed?
A Nobu. Ez egy japán vonalat képviselő, nagyon izgalmas étterem. Nem hétköznapi "beugrom ebédelni" típusú hely, hanem igazi kulináris élmény. Jó a sushi is, de igazából ezen túl is rengeteg meglepetést tartogat minden alkalommal az étlap.
Ági főz: Fánkocskák
Ki a kedvenc magyar borászod?
Árvay borai állnak közel hozzám a leginkább, az ásványosság, és Tokaj az aszún túl.
A sós vagy az édes íz áll hozzád közelebb?
Édes.
Mennyire vonod be a fiaidat a konyhai tevékenységedbe?
A fiúkat csak mérsékelten érdekli a főzés. Kókuszgolyót görgetnek, mézeskalácsot szaggatnak és díszítenek, illetve muffintésztát adagolnak a formába.
Van olyan alapanyag/étel amit nagyon szeretsz, de itthon nem kapható?
Friss mangó és papaya. Még nem sikerült ehető minőségűt vennem egyikből sem.
Mi az a konyhai tevékenység, amit még szívesen kipróbálnál?
Rétest még sohasem húztam és elég sok régimódi étel van, aminek elkészítésére még vágyom. Jó lenne egyszer például egy egész ökröt, ha jó esetleg bárányt nyárson megsütni.
Ági főz: Csicseriborsó saláta
Ági blogját itt találjátok, a FB-oladláhpz pedig itt tudtok csatlakozni.
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot
2024.10.18.