Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Egészséges ételek, ázsiai specialitások a wannabe chef bloggereinek szenvedélye a főzés. Interjúnk első részében Molnár Orsival beszélgettünk.
A wannabe chef blogot Imre Viktóriával közösen írjátok. Honnan ismered Vikit és, hogyan született a közös blog ötlete?
Nem mindennapi történet a miénk, ugyanis mielőtt megszületett a wannabe chef ötlete, mi nem ismertük egymást. Vikivel egy főzőversenyen találkoztunk, több évvel ezelőtt. A főzés mindkettőnknek a szenvedélye. A blog az indulás után közös gyerekünkké vált, ezalatt pedig barátnők lettünk. Azóta együtt nevelgetjük az oldalt.
A blogolás nekünk hobbi, szabadidőnkben írjuka blogot. Közös főzésekre sajnos nincs sok időnk. Rendszeres, “virtuális” kapcsolatban vagyunk, közben pedig folyamatosan ötletelünk. Mindketten szeretünk kísérletezni a konyhában, és az a célunk, hogy mindketten átadjuk azt az élményt és lelkesedést, amit a főzés nyújt nekünk.
Viki inkább az ázsiai vonalat képviseli, te pedig az egészséges ételeket. A nagymama süteményei beleillenek ebbe a képbe?
Amikor elindítottuk a blogot, voltak határozott elképzeléseink, de még nem tudtuk pontosan, mi lesz belőle. A wannabe chef a különleges, könnyű, egészséges ételekre, részben pedig az ázsiai konyhára specializálódik.
Gyorsan összedobható édességek, vegetáriánus receptek, izgalmas ázsiai ételek, és ötletes vacsorák is megtalálhatóak a blogunkon. Tartottunk korábban "reggeli heteket", aminek nagyon nagy sikere volt, a "háztáji csemege", és a gasztronómiához köthető interjúalanyainkkal készített "interjúk" sorozataink is nagyon népszerűek, és azt is elmondhatjuk, hogy egyre többen kedvelik a bentoinkat is.
Az első kisfiam, Benjámin születésekor lettem a vegetáriánus konyha "elkötelezett híve". Beni hatásásra vetettem bele magam az egészségkonyha világába, s azóta sokkal több zöldségételt fogyasztunk itthon és ezeket a blogon is meg tudom osztani egyrészt vegetáriánus, másrészt baba-mama receptek formájában. Viki évekig élt Japánban, az ott szerzett tapasztalatait, eredeti, autentikus recepteket és érdekes történeteket is megoszt a blogon.
Zöldfűszeres szendvics vinaigrette mártással
Ki a kedvenc magyar séfed?
Nincs kimondottan kedvenc séfem, de rengeteg magyar és külföldi blogot olvasok, szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket és a külföldi recept magazinokat. Főzőiskolába, fotós és food styling workshopokra járok, így tudok inspirálódni.
Mennyire vagy tudatos vásárló?
A kisfiam születése óta jobban odafigyelünk, mit veszünk. Igyekszünk figyelni a szezonalitásra, illetve Magyarországon megtermett zöldségeket választani.
Benit is bevonod a főzésbe?
Ha Beninek kedve van hozzá, mindig bevonom a főzésbe. Ilyenkor felül a konyhapultra, kever, játszik a zöldségekkel, én közben főzök. A közös sütés külön élmény mindkettőnknek.
Házi csokis mogyorókrém
Van kedvenc szakácskönyved? Szoktál ebből főzni?
Rengeteg szakácskönyvem van, a kollekcióm egy egész szekrényt elfoglal a konyhámban.
Nincs kimondottan kedvenc, jelenleg inkább téma alapján szerzem be a könyveket. Mostanában egyre több vegetáriánus szakácskönyvet vásárolok és egyre kevesebb édességet tartalmazó könyvet. Nagyon szeretem a gasztrobloggerek szakácskönyveit is.
A könyveim egy része örökség, dédnagymamám kézzel írt szakácskönyvéből készültek receptek például a háztáji sorozatunkba is. Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy a legtöbben az egyszerűen elkészíthető receptek és könnyen beszerezhető alapanyagok alapján választanak szakácskönyvet, de a szép, gusztusos fotók is nagyon fontosak.
Petrezselyem pesto
Gasztrobloggerként mire vagytok a legbüszkébbek, mit szeretnétek ezen a vonalon elérni?
A blogunk tavaly ősszel volt 2 éves. Ezalatt több felkérésünk és megkeresésünk is volt, magazinban jelentünk meg (korábban a bentóinkkal és vegetáriánus grill receptjenkkel), régebben cikkeink jelentek meg más online oldalakon.
Tavaly a tévében is nyilatkozhattunk ázsiai témában és közben folyamatosan tervezünk, rengeteg elképzelésünk van, nem győzünk szelektálni közülük. Egyelőre a blogolás mindkettőnknek hobbi, de reméljük, hogy a sok-sok bejegyzésnek, a fotós tanfolyamoknak, a nyilvános megjelenéseinknek és a közös elképzeléseinknek meg lesz majd a gyümölcse.
A wannabe chef blogot itt találjátok, a FB-on pedig itt követhetitek.
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.