Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával

-
gastro bloggerek, 2013.11.02.

Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával

Terei-Vígh Krisztinával az Á la carte kulinária szerzőjével beszélgettünk. A kedvelt blogger nem csak különleges ételeket készít, hanem szeret fotózni és utazni is.


Miért lettél blogger?

 

Imádok főzni, szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket, így amikor a kislányom megszületett adta magát a helyzet, hogy elkezdjek írni egy gazstroblogot a mindennapi főzésekről. Ezt követően belemélyedtem a témába és mára már kinőtte magát ez a szenvedély. 

 
Hova sorolnád a főzési stílusodat?
 
Nem határoznék meg konkrét stílust, inkább azt mondom a mértékletesség híve vagyok. Nincs nagyon tiltott étel, de ügyelek az egészségre. Szeretem a különböző távoli országok ízeit. 
 
 
Bloggerként  mire vagy a legbüszkébb?
 
Ezt nehéz meghatározni, mert nagyon sok olyan mozzanata és eredménye van a bloggerkedésnek, amire büszke vagyok, vagy ami boldoggá tesz.
 
Ha mégis meg kellene említeni valamit, akkor két dolgot emelnék ki : az egyik, hogy több, olyan nagyon jó barátom lett, akik sokat jelentenek számomra és akikkel ha nem is napi, de heti szinten szoros kapcsolatban vagyok, a másik pedig, hogy részt vehettünk és filmet készíthettünk a legrangosabb szakácsversenyre való első magyar séf, Széll Tamás felkészüléséről. 
 
Milyen érzés a lányoddal együtt tevékenykedni a konyhában?
 
Nagyon jó.
  Néha kicsit kaotikus, de mindketten imádjuk. 
 
Krisztina nagyon kedveli a keleti ételek. A képen az arab tagine-ját láthatjátok. 
 
Ki a kedvenc magyar séfed?
 
Nem neveznék meg kedvenc séfet, inkább azt mondanám, hogy több magyar séf is közel áll a szívemhez ételeik, főzési stílusuk és személyiségük miatt. 
 
Melyik a kedvenc magyarországi éttermed?
 
Erre szintén nagyon nehéz válaszolni, mert több étterem van, akiket nagyon szeretek, Kistücsök, Onyx, Salon, Funky Pho.
 
Szeretsz utazni. Melyik ország gasztronómiája inspirált a legjobban?
 
Imádom az arab konyhát, a távol-keletit, az indiait, de az olasz és a görög is nagy kedvencem. Minden országtól lehet tanulni, minden ország tartogathat valamilyen jó fűszert, finom ételt. 
 
Mi az a legkülönlegesebb alapanyag amit hazahoztál?
 
Hmmm ez jó kérdés. Talán az apró szárított rák
 
Krisztina méltán büszke a hagymalevesére, aminek az elkészítése hosszadalmas, ellenben a végeredmény zseniális.
 
Köszönjük az interjút!
 
Az Á la carte kulinária blogot itt olvashatjátok.
 
 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg