Venison Gusto, a Magyar Prémium Vadtermékek Nagykövete!

-
gastro branding, 2020.09.01.

Venison Gusto, a Magyar Prémium Vadtermékek Nagykövete!

Ivánácz Gábor 2014-óta építi vállalkozását, amely a világ számos pontján fogyasztókra talált. A Venison Gusto egyedülállóan, csakis kizárólag minőségi, magyar alapanyagokból, büszkén állítja elő magas minőségű termékeit!


Ivánácz Gábor fiatalon vágott neki a világnak. Szinte minden földrészen járt, és rengeteg aspektusát ismerte meg a gasztronómiának. Dolgozott vendéglátóhelyeken, és teljesen az alapoktól kezdte. Kitanulta a bartender szakmát, külföldön elvégezte a szakács iskolát, akarattal és hittel végezte mindenhol a munkáját. Ami folyamatosan előre vitte akkor és most is, hogy mindent 200%-osan végzett el, ennek köszönhetően ívelt felfelé a karrierje. Elit klubokat, Michelin-csillagos éttermet vezetett, majd hosszú ideig luxusjachtokon dolgozott, mint „üzletvezető” főkomornyik!

Külföldi tartózkodása során megismerkedett és baráti kapcsolatba került számos ismert világhírű színésszel, sőt még Bill Gates-szel és Dr. Dre-vel is, aki a hip-hop állócsillaga a mai napig. Életútja és megszerzett tapasztalatai komoly segítséget adtak ahhoz, hogy hat évvel ezelőtt megalkossa saját márkáját, a Venison Gustot!

Ivánácz Gábor: „Hiszünk a régi idők hagyományaiban, ezért gourmet - füstölt termékeink mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas, őz, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly hús felhasználásával készül, tradicionális magyar receptek alapján.”

Venison Gusto a tradíciók útján

A tradíció önmagáért beszél, a szarvas-, őz- és vaddisznóvadászat a legősibb és leghagyományosabb állatfogyasztási mód. A szarvast méltón nevezik Európa-szerte a vadak királyának, a vaddisznó pedig a disznófélék közül az egyetlen, amelyik az európai erdőkben él. A szarvas, őz és a vaddisznó mellett a vízibivaly és a magyar szürkemarha is a legősibb magyar állatfajok közé sorolható. Termékeink különleges ízét a nemzeti parkjainkban fellelhető természetes füvek és virágok adják.

Mi a Venison Gustonál igazán odafigyelünk és csak a legkiválóbb minőségű húst használjuk fel. Tudjuk, hogy a vadak egészsége és a termékeink minősége közvetlenül kapcsolódik az állatok élőhelyéhez, környezetéhez. A vadállatok takarmánya változatos. Fű, levelek, cserjék, bogyós gyümölcsök és egyéb növények képezik étrendjük alapját. A szarvasok, őzek és a vaddisznók szabadon a vadonban, vízibivalyok és a szürke marhák a nemzeti parkok területén, rideg állattartásban élnek, ami azt jelenti, hogy csak természetes táplálékon nőnek fel és nem kapnak mesterségesen előállított takarmányt, nincsenek kitéve antibiotikum, valamint hormonkúráknak. Élőhelyükön kóborolnak, legelnek, étrendjük kiegyensúlyozott, nem esznek szintetikus táplálékot, a szabadban friss levegőn élnek. Az erdő biztosítja számukra a gyógynövényeket, tápláló natív füveket, ami azt jelenti, hogy a vadhúsok minősége valójában a bio minősítés felett áll.

A magyarországi klimatikus körülmények igazán kedvezőek a vadállatok számára, ezért a magyar vadhús egész Európában elismert minőségnek örvend. A vadon élő szarvas és vaddisznó húsa mindig a legjobb választás, mert koleszterinben alacsonyabb, fehérjében dúsabb, mint más típusú vörös húsok.

Minden válogatott hús mikrobiológiai vizsgálatokkal ellenőrzött. Az állatok - az elejtést, majd begyűjtést követően - hőmérsékletszabályzás mellett kerülnek a vadfeldolgozóba, ahol steril körülmények között a legapróbb részletekig odafigyelve, az adatokat megőrizve előkészítik, válogatják, majd csomagolják a számunkra hasznosítható prémium nyersanyagot.

A már tanúsítvánnyal rendelkező/ellenőrzött alapanyagot az Állategészségügy és a NÉBIH előírásait betartva 3-4°C-on szállítjuk a feldolgozás helyszínére, ahol a magasan képzett henteseink és szakembereink a legjobb íz-élmény biztosítása érdekében termékeinket - tradicionális recepteket követve - feldolgozzák, és a füstölés után szakszerűen és gondosan érlelik a páratartalom- és hőmérsékletszabályozott kamrákban. A prémium füstölt szalámik és bresaolák titka az elkészítés módjában rejlik. Füstöléshez válogatott bükkfát használunk, amely természetesen tartósítja a húst és csodálatos ízének alapját adja.

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy minőségi prémium termékeink egytől-egyig laktóz- és gluténmentesek, igazán egyedi és fantasztikus ízű kézműves termékek.

Venison Gusto termékek a gasztronómiában

Egyedülálló, füstölt készítményeink változatosan használhatók: például gourmet receptekben szószokhoz, főételekben, sültekhez, tésztafélékhez vagy desszertek alapanyagaként, de tökéletes párosítás tenger gyümölcseivel és kiválóan illenek halételekhez is. Felszolgálhatók előételként, mint például kis vendégváró falatkák, saláták összetevőjeként vagy egyszerűen egy pohár bor mellé hidegtálként. Ez is reprezentálja a Venison Gusto széles választékát, valamint azt is, hogy a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Venison Gusto gourmet üzlet és bemutatóterem

Cégünk 2020-ban úgy döntött, hogy áthelyezi székhelyét Pécsről Budapestre. Ez mérföldkő a Venison Gusto életében, hiszen egy olyan bázist hoztunk létre, mely - csak úgy, mint termékeink - egyedülálló Magyarországon. Több mint egy üzlet, ahova bárki betérhet és vásárolhat, válogathat termékeinkből, inkább egy gourmet-központ, ahol elegáns környezetben prezentálni tudjuk mindazt, amit képviselünk. Magyar és külföldi partnereinknek akár a kereskedelmi szektorból, akár a vendéglátásból érkeznek, a Venison Gustore egy exkluzív tér, ahol egyéni igényeknek megfelelően tudjuk lefolytatni termékeink bemutatását, professzionális séf szakértőink segítségével.

Üzletünkbe betérő vásárlók, speciális, hozzáértő tanácsadást kapnak termékeinkről és azok felhasználásáról, mert nekünk minden partner, minden fogyasztó fontos!

További fejlesztéseinkben célul tűztük ki egy látványkonyha kialakítását, ahol rendszeresen különleges vacsoraestekkel, személyre szabott rendezvényekkel még inkább emeljük a Venison brand egyediségét.

A Veniso Gusot piaci és tevékenységi köre

Jelenleg 150 partnert szolgálunk ki termékeinkkel, itthon és a határokon túl is. Akár exkluzív egyedi gravírozott fadobozokban is egész Európán belül elérhetőek vagyunk, termékeink tökéletesen illenek exclusive superjachtok, éttermek, szállodák, gourmet boltok és minden ínyenc asztalára.

Amire a Veniso Gusto leginkább büszke

100% Magyar termék! 100% Quality. Rendkívüli íz-élményt nyújt bármely bresaolánk, szalámink, jó étvágyat kívánunk!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Venison Gusto, a Magyar Prémium Vadtermékek Nagykövete! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Venison Gusto, a Magyar Prémium Vadtermékek Nagykövete! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg