Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.
Minden utcai fesztivál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Igen ám, de hogy kolbászt együnk, le kell ülni, kell kés-villa, legtöbbször csak egyfélét tudunk kipróbálni, a kenyérből sosem elég és szinte biztos, hogy lesz egy zsírfolt a ruhánkon.
Ez a gondolatmenet futott végig 2012-ben Radnai Tamás gépészmérnökön, és Behovits Attila villamosmérnökön, a KOLBice feltalálóin. A név egy szójáték: a kolbász és az angol ice, vagyis fagylalt szavak ötvözete, utalva a tölcsérformára és a mobilitásra.
Az alap a teljes kiőrlésű, magvas tölcsér, amibe hat darab bajor-, illetve magyaros kolbászt tesznek, majd az ízlésetekhez öntenek rá ketchupot, mustárt, fűszeres majonézt, vagy chili szószt.
A normál változat 990 forintot kerül, plusz 100 forintért kérhettek extra feltét: pirított hagymát, sajtszószt, bajor káposztát vagy bacont. A mini adag kisebb tölcsért és három kolbászt takar. Ezzel főként a gyermekeknek szerettek volna kedvezni, de a sörkorcsolyaként legalább annyira népszerű, mint a céges rendezvények party csemegéjeként.
A feltalálók az alapanyagokra és az állandó minőségre kiemelten odafigyelnek. Minden kézműves, minden magyar: saját recept alapján egy kis pékségben sülnek a kenyértölcsérek, a kolbászokat pedig egy szakmailag kiváló hentes készíti.
A KOLBice-os fiúk nyughatatlanok, mindig újabb ás újabb ötletekkel állnak elő. Jelenleg a harmadik féle, szárnyas húsból készült kolbász bevezetése folyik, valamint a tölcsérek bővítésén is dolgoznak.
A nagy fesztiválok, rendezvények mellett öt állandó helyen találkozhattok a KOLBice-szal: a Hold utcai piacon, Budafokon a Műegyetem mellett, a Ráday utcában, a Nagycsarnokban, valamint a Dohány utcában.
A mára már franchise-rendszerben működő kolbászda a jövő évben még tovább terjeszkedik, és Attiláék reményei szerint a hazai megyeszékhelyek mellett, a szomszédos országok fővárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony – is megjelennek.
Még több infót a KOLBiceról itt találtok.
További Gastro magazin cikkek
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
26. Csabai Kolbászfesztivál - 2023.10.19-22.
2025.06.02.