KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel

-
gastro design, 2014.11.19.

KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel

Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.


Minden utcai fesztivál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Igen ám, de hogy kolbászt együnk, le kell ülni, kell kés-villa, legtöbbször csak egyfélét tudunk kipróbálni, a kenyérből sosem elég és szinte biztos, hogy lesz egy zsírfolt a ruhánkon.


Ez a gondolatmenet futott végig 2012-ben Radnai Tamás gépészmérnökön, és Behovits Attila villamosmérnökön, a KOLBice feltalálóin. A név egy szójáték: a kolbász és az angol ice, vagyis fagylalt szavak ötvözete, utalva a tölcsérformára és a mobilitásra.

 

 

Az alap a teljes kiőrlésű, magvas tölcsér, amibe hat darab bajor-,  illetve magyaros kolbászt tesznek, majd az ízlésetekhez öntenek rá ketchupot, mustárt, fűszeres majonézt, vagy chili szószt.

 

A normál változat 990 forintot kerül, plusz 100 forintért kérhettek extra feltét: pirított hagymát, sajtszószt, bajor káposztát vagy bacont. A mini adag kisebb tölcsért és három kolbászt takar. Ezzel főként a gyermekeknek szerettek volna kedvezni, de a sörkorcsolyaként legalább annyira népszerű, mint a céges rendezvények party csemegéjeként.

 

 


A feltalálók az alapanyagokra és az állandó minőségre kiemelten odafigyelnek. Minden kézműves, minden magyar: saját recept alapján egy kis  pékségben sülnek a kenyértölcsérek, a kolbászokat pedig egy szakmailag kiváló hentes készíti.


A KOLBice-os fiúk nyughatatlanok, mindig újabb ás újabb ötletekkel állnak elő. Jelenleg a harmadik féle, szárnyas húsból készült kolbász bevezetése folyik, valamint a tölcsérek bővítésén is dolgoznak.

 

 

A nagy fesztiválok, rendezvények mellett öt állandó helyen találkozhattok a KOLBice-szal: a Hold utcai piacon, Budafokon a Műegyetem mellett, a Ráday utcában, a Nagycsarnokban, valamint a Dohány utcában.



A mára már franchise-rendszerben működő kolbászda a jövő évben még tovább terjeszkedik, és Attiláék reményei szerint a hazai megyeszékhelyek mellett, a szomszédos országok fővárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony – is megjelennek.

 

 

Még több infót a KOLBiceról itt találtok.

 

Tetszett a(z) KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg