Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.
Minden utcai fesztivál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Igen ám, de hogy kolbászt együnk, le kell ülni, kell kés-villa, legtöbbször csak egyfélét tudunk kipróbálni, a kenyérből sosem elég és szinte biztos, hogy lesz egy zsírfolt a ruhánkon.
Ez a gondolatmenet futott végig 2012-ben Radnai Tamás gépészmérnökön, és Behovits Attila villamosmérnökön, a KOLBice feltalálóin. A név egy szójáték: a kolbász és az angol ice, vagyis fagylalt szavak ötvözete, utalva a tölcsérformára és a mobilitásra.
Az alap a teljes kiőrlésű, magvas tölcsér, amibe hat darab bajor-, illetve magyaros kolbászt tesznek, majd az ízlésetekhez öntenek rá ketchupot, mustárt, fűszeres majonézt, vagy chili szószt.
A normál változat 990 forintot kerül, plusz 100 forintért kérhettek extra feltét: pirított hagymát, sajtszószt, bajor káposztát vagy bacont. A mini adag kisebb tölcsért és három kolbászt takar. Ezzel főként a gyermekeknek szerettek volna kedvezni, de a sörkorcsolyaként legalább annyira népszerű, mint a céges rendezvények party csemegéjeként.
A feltalálók az alapanyagokra és az állandó minőségre kiemelten odafigyelnek. Minden kézműves, minden magyar: saját recept alapján egy kis pékségben sülnek a kenyértölcsérek, a kolbászokat pedig egy szakmailag kiváló hentes készíti.
A KOLBice-os fiúk nyughatatlanok, mindig újabb ás újabb ötletekkel állnak elő. Jelenleg a harmadik féle, szárnyas húsból készült kolbász bevezetése folyik, valamint a tölcsérek bővítésén is dolgoznak.
A nagy fesztiválok, rendezvények mellett öt állandó helyen találkozhattok a KOLBice-szal: a Hold utcai piacon, Budafokon a Műegyetem mellett, a Ráday utcában, a Nagycsarnokban, valamint a Dohány utcában.
A mára már franchise-rendszerben működő kolbászda a jövő évben még tovább terjeszkedik, és Attiláék reményei szerint a hazai megyeszékhelyek mellett, a szomszédos országok fővárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony – is megjelennek.
Még több infót a KOLBiceról itt találtok.
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.