Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.
A chocoMe története hasonló a hollywood-i sikerekhez. A számos díjjal kitűntetett vállalkozás sorra hódítja meg a külföldi piacokat. Sokunk örömére most egy új termékkel bővült a szortimentjük.
A "Raffinée" névre keresztelt édesség a drazséra hajaz. Ötletét a táblás csokihoz használt, liofilizált gyümölcsök adták.
Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosának ismertetője szerint: a táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon, ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze.
A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozzák, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket.
Fotók:
Huszár Boglárka: https://www.facebook.com/bogart.pictures
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot
2024.10.18.