Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.
A chocoMe története hasonló a hollywood-i sikerekhez. A számos díjjal kitűntetett vállalkozás sorra hódítja meg a külföldi piacokat. Sokunk örömére most egy új termékkel bővült a szortimentjük.
A "Raffinée" névre keresztelt édesség a drazséra hajaz. Ötletét a táblás csokihoz használt, liofilizált gyümölcsök adták.
Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosának ismertetője szerint: a táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon, ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze.
A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozzák, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket.
Fotók:
Huszár Boglárka: https://www.facebook.com/bogart.pictures
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger
éttermek, 2025.06.06.
Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás
év fagylaltja, 2025.05.31.
3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan
menüvariációk, 2025.05.22.
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
26. Csabai Kolbászfesztivál - 2023.10.19-22.
2025.06.02.